Umeå

Avfärd 04.00. Jag, Marika, Frida, Natalie och Annie begav oss tidigt söndag morgon mot Umeå med fyra ponnyer. Pappa hade redan åkt upp dagen innan med Super Busen. Framme efter 5 ½ timmes bilresa var det bara att sätta fart med värmingar och planering. Start i lopp 2, 3, 5, 7 & 9.

Först ut var Bondita och Natalie i monté. Här vann gamla skolhästen Emmy von Krakel och Bondita var strax efter som 2:a. Sedan var det dags för Ragge som jag körde själv och Marika med Tösen. Ragge gick felfritt för första gången på väldigt länge och blev 4:a. Tösen knallade runt på ett bra sätt och blev 5:a.


Jag & Ragge
Foto: www.foto-mike.com
Sedan var det dags för Frisk med Frida i sulkyn och Super Busen. Super Busen stod sist i fältet och fick runda de andra i vida spår. Trots det lyckades han sätta nosen först och vinna i årsdebuten. Frisk gick ett bra lopp på en bra tid trots att Frida bara körde på säkerhet.


Jag & Busen
Foto: www.foto-mike.com

I Ragges andra lopp med Marika var han tyvärr diskad men gick fort. Bondita och Frida var 6:a omsprugna av Frisk och Marika som blev 4:a i samma lopp.

Det var en bra dag med pengar på 6 av 8 starter. Det funkade väldigt bra i stallet det ska Frida, Marika och Natalie ha beröm för, trots att det var mycket att göra. En lång hemresa för mig, Annie, Benjamin och Annifrid.


Hände inte så mycket under veckan

Veckan var rätt lugn. Hade hippologerna på tisdagen, Longeringsprov med ettorna, ponnylicens och montélicens för att avsluta veckan med att ettorna skrev sitt ponnylicensprov. Brorsan blev inriden och ytterligare en praktikant dök upp. Det var skönt att ha lite stallhjälp denna vecka av Natalie.

Islandstävlingar= fullt kaos i stallar och på parkeringen men lyckades ändå trixa ner combin för att packa inför Umeå resan eftersom vi skulle åka kl 4 på morgonen.


Ponnytrav på Bergsåker

Den 18 april hade skolan en massa starthästar. Själv hade jag med mig två ponner till Bergsåker. Viktor skulle köra Frisk i två lopp och Bondita i ett medan jag skulle köra Bondita själv i ett lopp. Ragge och Therese åkte till Östersund för att starta i ponnyloppet där och Marika åkte för att sela ut Brorsan som skulle kvala.

Frisk var diskad i första loppet och Viktor fick order om att bara ta han runt i nästa lopp för att slippa kval vilket han gjorde. Bondita och Viktor kom 5:a i hennes första lopp för att sedan komma 2:a med mig hon kändes riktigt fin.

Ragge blev tyvärr diskad på upploppet annars hade han fått pengar. Lillebror skötte sig fint i voltningen som jag var mest orolig för men sedan fick han för sig att stanna efter 700 meter och blev inte godkänd.

På Bergsåker hämtade vi upp Natalie som skulle göra en veckas praktik på skolan. En livad hemresa med Frida, Viktor, Joel och Natalie.


Starthästar på Umåker 25/4

LOPP 2 BONDITA ESSLOPP 3 JAMTLANDSTAUSEN & BRIGHT LIGHTNING


LOPP 5 FRISK & SUPER BUSEN


LOPP 7 BRIGHT LIGHTNINGLOPP 9 BONDITA ESS & FRISK


Alexander som du inte sett honom förut ;)Besök och packning

Lördag morgon var det dags att upp och jobba igen. Natalie som var här på besök med sin mamma och kompis skulle följa med ut på en tur med ponnyerna. Självklart hade det snöat under natten så det var helt vitt ute. Jag och Natalies mamma körde Tösen medan Natalie och hennes kompis fick köra Fia-Lotta. Vi körde Pärlavik fram och tillbaka och de var jättenöjda.

Sedan åt jag lunch med dem och svarade på deras frågor om skolan innan det var dags att gå till stallet och träffa några ettor. Eftersom ponnyerna skulle starta på söndagen passade vi på att packa och göra klart.

Körde en tur med Bror och Russin innan det var dags att kolla på Olympiatravet som överraskandes nog vanns av Cooper Beach.

Packade åt Brorsan på kvällen inför kvalet på Östersund.


Alexander i Så ska det låta

Självklart satt jag bänkad framför tv´n!Niki´s speciella taktik vid matdags

är det någon annan som har en hund som äter sin mat på det här viset. Det är inte bara ibland utan i stort sett varje dag. Hon springer och hämtar 3-7 matkulor som hon tar med sig i munnen och sedan lägger hon ifrån sig dem på ett nytt ställe och äter dem en och en.Ponnylicens

I fredags var det dags för ponnylicens. Först hade vi teori och voltprov och nu klarade sig alla. Så 8 ekipage var med i loppet och voltningen var riktigt bra med springspår och allt! Startponnyerna såg bra ut och även Tösen och Russin var fina.

Tvättar för fullt inför starten i helgen. Väntade på listorna till Ume....


Rörigt

Eftersom jag inte har något internet på min dator i skolan får jag sitta lite överallt beroende på vem som är borta. Det gör det hela lite rörigt och jag har inte riktigt fått ordning på mitt skrivbord.

Hade djurkunskap med ettorna på torsdagsförmiddagen. Redovisning i hästens behov. Efter det satt jag med tvåornas betyg och förde i de i pärmarna för nu börjar skolavslutningen närma sig snabbt.

Körde Brorsan en sväng men han var inte på humör utan stannade hela vägen upp på Svedäng men hemmåt gick det riktigt bra.


Starthäst 19/4 på Rättvik

Kval 1 Min Lilla Luring

Nu när det är nya regler angående kval och premie ska jag försöka kvala på en gång istället för att slippa köra två lopp. Normalt sett ska han klara det utan problem.


Montèlicens

Ingen vila. Dagen efter Skararesan började jag lektionerna redan kl 07.30 för att hinna med allting. Montélicenslopp med 4 tappra elever. Idag gick det riktigt bra faktiskt. Sedan var det personalfika innan det var dags för montortid med tvåorna som nu var tillbaka. Resten av förmiddagen gick åt till möten med e-l och kuratorn.

Efter lunch hade jag först möte med Marie om överlämning av ämnen och sedan med Märta som är en agronomstudent som gör ett foderförsök på våra ponnyer. Hon ville veta lite mer hur de tränades. Det blev en kortare dag eftersom jag började så tidigt så när jag var klar i stallet gick jag hem och tog det lugnt.

Funderar på hur jag ska ta mig till Norge i maj. Det är visst ett askmoln från Island som är lite ivägen över hela europa. Det är ju inte så bra eftersom jag hade tänkt att flyga. Tur jag ställde in resan till Istanbul iaf det hade nog varit helt kört.


Starthäst på Bergsåker 18/4

Lopp 5 Frisk

Lopp 6 Bondita

Lopp 10 Bondita & Frisk

Hoppas på en bra årsdebut av båda hästarnaTävling dag 2

redan kl 8 på tisdag morgon skulle tävlingarna börja. Så det blev en tidig morgon då stugorna skulle städas också.
Dagen började med teoridelen. Omvårdnad, träning och Anatomi & Fysiologi. Teorin gick inte toppen så vi låg 3:a inför ponnyloppet med Uddetorp i täten. Enda chansen till seger var om Jessica vann och Uddetorp blev diskade ungefär som förra året då vi inte kunde förlora förutom om vi blev diskade...

Ponnyn Jessica fått tilldelad sig hette Scot Junior. En ponny från Färjestad som verkade travsäker och jämn med ett rekord på 2.09. Efter en bra start plockade ekipeget meter för meter. Men i täten hade Sofia från Sunsvalls Praktiska fått fart på sin häst och trots att Scot Junior gick 2,04 räckte det bara till en andra plats slagen med huvud.

 

Detta gjorde att Uddetorp vann hela tävlingen mycket välförtjänt, de var grymma på teorin. Wången kom 2:a 1 poäng före Sundsvalls Praktiska som var med för första gången.

Efter lunchen och prisutdelningen bar det av hemmåt igen. Ca 80 mil skulle avverkas och det var många minibussar på vägarna. Rättvik träffade vi på många gånger.... Stopp i Lindesberg, Borlänge och Sveg innan vi slutligen anlände till Wången.

Jag hade riktigt kul på resan och det var en underbar klass att åka med. Vi hade det så kul i min bil även om det var en lång väg att åka!! <3

 

Bilderna kommer från Jessica Gustafsson, Anna Norrenge och Linda Olofsson


Tävling Dag 1

Det skulle inte börja fören kl 11.30 inne på Axevalla så en välförtjänt sovmorgon fick det bli och sedan hotellfrukost <3. Svärdan och några elever hade åkt ut till Svanstedts gård och kollat runt lite på morgonen.

Strax före 11 åkte vi in till banan och var nästan först på plats. Gymnasiet Uddetorp hade sin travutbildning inne på travet och hade ett riktigt fint och nybyggt stall.Sedan var det dags för samling och info innan vi fick en guidad tur runt på stallbacken innan det var dags för lunch. Efter lunchen var det först idealtidskörningen. 1,28 skulle de köra och Maria som körde för Wången kom 5:a.

Sedan var det idealtidsridningen där de skulle rida 1.30. Natalie kom på en tredjeplats.

 

Knappt hade hästarna kommit tillbaka till stallet förens det var dags för fystest 1, löpning. Totalt skulle 1140 m avverkas uppdelat på 6 sträckor. Hur det gick? Överlägsna. Fredrik var bland det värsta jag sett i krafftsamlingen på två steg hade han tagit in det vi låg efter så Mickan kunde jogga sista sträckan.

 

Sista deltävlingen i fystestet var en slags problemlösarstafett. Lagen tävlade 4a och 4a så vi fick vänta nere i stallet på våran tur. Momenten var tex att hitta rätt utrustning, lasta balar och skruva sulkyhjul. Först imål men några fel gjorde att vi hamnade på en 6:e plats. Totalt 3:a i Fystestet.

Efter tävlingarna åkte vi till Uddetorps gymnasium och fick en rundtur på anläggningen. Det fanns både rid, trav och trädgårdsinriktning där. Sedan serverades det middag på skolan och vi fick veta totalställningen så långt. Efter dag 1 låg Wången på 3:e plats. Lottningen till ponnyloppet gick som vi hoppades och den ponny vi ville ha Scott Junior fick vi!

Sedan bar det av hem för att sova....

Bilderna kommer från Jessica Gustafsson och Linda Olofsson


Krafftsamlingen

kl 07.30 söndag! morgon fixade jag frukost till Gym 3 travelever innan det bar iväg i blå bussarna kl 8.00. Slutdestination Skara. Jag, Jessica, Fredrik och Paulina hade fullt party i bussen på vägen ner mot Mora. Mycket folk var det i farten. Vi hade laddat upp med skivor, godis och FESTIS!

Väl framme i Mora träffade vi de som åkte i den andra bussen för att tanka och sedan åt vi på Mc Donalds innan det bar av igen. Inparkerade utanför donken fick Jessica visa sina talanger på offroad körning...

 

Vi plockade upp Marina i Rättvik där vi även fick välbehövligt sällskap av hennes GPS... Färden fortsatte mot Ludvika och Grängesberg där vi plockade upp Billy och Benjamin. Den andra bussen åkte en annan väg och var framme ett tag före oss. Men det gick ändå ganska bra och vi var framme på Jula Camping i bra tid.
Lite problem att komma in på campingen med bussen, stugorna var inte bokade från söndag och toaletterna med dusch var inte öppna men annars var det bra. Yaiza hade fått flygproblem och kunde inte komma så jag fick snabbt hitta de ansvariga för att få ryttarbytet godkänt.Packa upp och bädda i stugan som jag delade med Paulina och Jessica. Benjamin behövde klippas så Jessica ordnade det. Eleverna hade fixat tröjor som alla fick skriva sina autografer på under kvällen. De hade skrivit hejarramsor och skaffat pompoms som de gärna visade upp ;) Åbys travgymnasium och den gamla wångeneleven Oskar tittade förbi och utmanade oss på fotboll.

Efter en lång dag var det äntligen dags för sängen men först var vi en snabbsväng till Mc donalds som låg precis bredvid campingen

Bilderna kommer från Jessica Gustafsson och Linda Olofsson


KM

På lördag morgon bar det av in till Östersund. Som tur var kunde Thereses mamma komma förbi och plocka upp en ponny eftersom vi hade 6 st som skulle in.

Först ut var Tösen och Russin i kvalet. Efter ett lugnt förstavarv gick det deto fortare och båda kom imål på 2,46 joggandes och de kändes riktigt bra.

 


Fia-Lotta gjorde debut på travbanan med Malin i sadeln. En tredjeplats i montén blev resultatet för dessa debutanter.

I KM hade vi 4 ponnyer med. Bäst gick det för Russin som jag körde. Trots att han sprang med handbromsen i mest hela loppet blev han 3a på 2,32 undefär. Frisk med Marika i sulkyn tog in många av sina tillägg och blev 5:a. Bondita med Frida och Ragge med Therese blev oplacerade men gjorde ok lopp.

Efteråt var det Prisutdelning och taccobuffe med glass till efterätt. Trevligt annordnat av Östersundsklubben!

Tack för bilderna Therese! Och Annifrid


jobb och packdag

Tänkte jobba på fredagen för att hinna undan med det mesta innan jag skulle åka ner till Skara på söndagen. Hann med en hel del och blev klar med ganska mycket. Hämtade Frida på flyget och efter att jag kört Russin packade vi och malin till starthästarna som skulle till travet på lördagen.

Organisera packning åt 6 ponnyer är en konst och det tog sin lilla tid innan vi fått ordning på allt men till slut så.


Starthästar på Östersund 10 april

På lördagen den 10 april annordnade Östersunds Ponnytravklubb sitt KM till start hade vi

Russin af Lojsta och Jamtlandstausen som skulle kvala

Fia-Lotta i monté

Russin, Ragge, Frisk och Bondita i KM i trav


Vet besök och bilresa

Jag skulle åka upp till Wången på torsdagen men först var det en del som skulle hinnas med. Dajm skulle in till banan för att visas upp för veterinären då han fått startförbud för jag vet inte vilken gång i ordningen. Denna gång kändes han riktigt bra och fick sitt friskintyg efter lite balansändringar.

Köpte några morotssäckar på vägen hem men innan jag var hemma hade jag sålt nästan allihop till folk på Wången så det blev en del morötter som jag fick ta med upp.

Åkte från borlänge vid 3 och var framme på wången frammåt 9. Bara att packa in sakerna och sova.


Ponnyträning

Lillebror startade på Östersunds lunchtrav i onsdags men var diskad igen. Utrustad med ett nytt bett behövde han plötsligt en check och fick inte travet att stämma pga att han inte orkade hålla upp huvudet. Hann som aldrig har behövt en check förut. Nu blir det kval den 18 april istället.

Det var ponnyerna som stod på träningsschemat idag. Super Busen och Affe fick gå intervaller ihop. Busen såg riktigt bra ut medans Affe mest ägnade sig åt galopp. Emellanåt skötte han sig riktigt bra men när han väl tjurar till är det svårt. Ztar kändes fin i sina intervaller men var lite ettrig när han fått en kedja till sitt bett. Siktar på att kvala i mitten av maj kanske. Kolle var som vanligt rädd för det mesta men överraskade possitivt i intervallerna och visade att han kunde flytta lite på sig han åxå. Men det får nog bli i slutet av maj jag kvalar honom.


Tåget rullar iväg för LeksandFoto: www.foto-mike.com

Leksand dundrade på direkt från start och det tog ett tag innan Södertälje hann förtå vad som drabbat dem. Matchen innehöll många bra lägen och skott från båda lagen men målvakterna gjorde ett jättejobb. Leksand släppte igenom södertälje spelarna för lätt och de kom flera gånger fria mot Jocke Eriksson. 2-2 efter full tid kändes som ett rättvist resultat och när södertälje drog på sig en utvisning i sudden så blev trycket från leksand för hårt.

Leksand tar två oerhört viktiga poäng hemma mot Södertälje där Pelle Prestberg blir matchhjälte när han dundrar in 3-2 i spel 4-mot-3 i förlängningen.

Leksands målskyttar: Oliver Ekman-Larsson, Jens Bergenström, Pelle Prestberg

Det var två taggade lag som spelade på Ejendals Arenas is denna kväll. Det vittnar verkligen skotten om. Totalt 43-42 i Leksands favör där målvakterna spelade stor roll.

Lagen följdes åt hela matchen. Leksand tog ledningen i första perioden genom Oliver Ekman-Larsson men SSK kvitterade innan periodvilan genom Patrick Yetman.

I andra perioden lyckades Jens Bergenström turligt få in 2-1 efter en sargstuds men SSK gav sig inte och fick 2-2 bara två minuter senare genom backen Pierre Hedin.

Sista perioden blev mållös och matchen gick till förlängning där Pelle Prestberg avgjorde efter 2.25 då gamle Leksandsspelaren Jiri Bicek satt på botbänken då han fått två minuters utvisning för hakning.

Två oerhört viktiga poäng som gör att tre lag står inom en poäng. Rögle på Elitserieplats på fjorton poäng, Leksand på tretton och AIK på lika poäng fast med sämre målskillnad.


Snabbjobb

I tisdags var det snabbjobb för hela slanten. Först ut var Lillen och Jolex. Lillen som på den 7 min långa transporten lyckades trampa av sig en sko och trampa sig på alla fyra kronränderna och en kota. Så barfota bak fick det bli. Jolex behöver några jobb till då han blev trött men Lille kändes helt ok. Sedan hem och byta hästar innan det var dags för Luringen och Dajm att gå ett jobb. Luringens första jobb i sulky och han var riktigt bra. Kval 19 april! Sedan var det bara att ta in ponnyerna och göra klart innan det var dags att åka på hockey.


Gratis Spotify Premium

Jag vet faktiskt inte om det funkar än. Man måste först svara på en några frågor i en undersökning. Och detta är helt gratis. Sedan måste man värva 6 st medlemmar och dessa måste svara på samma frågor innan de räknas som en värvad medlem.
Så vill du ha Spotify Premium. Prova du med :) jag provar funkar det så är det bra

Så snälla, bli medlem och svara på någon av gratiskampanjerna och låt mig få värva er :)

Klicka här


I taket lyser stjärnorna

Såg en bra film här om kvällen som hette I taket lyser stjärnorna

I taket lyser stjärnorna är en ungdomsroman skriven av Johanna Thydell. Boken utkom 2003 och vann Slangbellan-priset samma år.

Huvudpersonen är trettonåriga Jenna Wilson, vars mamma är döende i cancer.

Hemma hos Jenna finns en rullator, en doseringslåda, en duschstol, peruker och anpassade möbler och skåp. Och mormor som lägger sig i, förändrar och påminner om att allting är långt ifrån bra.

Jenna är bara tretton år och i taket i hennes rum har hon och hennes mamma klistrat upp stjärnor som lyser i mörkret. Det ingen vet är att under en speciell stjärna har Jenna gömt en text. ”Om du dör mamma, då tar jag livet av mig”.

Hennes bästa vän heter Susanna och de hatar tjejen Ulrika, "Ullis Knullis" som går i deras skola. Hon bor i samma trappuppgång som Jenna. Hon festar ofta, dricker alkohol och röker.Det finns en kille som Jenna är kär i som heter Sakke men när hon ska gå ut med honom händer det lite saker. När susanna märker att Jenna börjar umgås med ullis så blir hon sur och Jenna och susanna har ett bråk mitt i matsalen om vem Jenna får umgås med.

Soundtracket till filmen:Städning och körning

Imorse plockade jag iordning i stallet men efter att ha kommit på att vi skulle flytta allt foder är det nu stökigare än innan... Det är morgondagens problem. Idag kom både Natalie och Karolina ut till stallet så vi passade på att lufta alla hästarna utom Calle. Först Busen, Ztar, Lillen och Jolex. Sedan Affe, Kolle, Luring och Dajm. Tror hästarna tyckte det var lite kul att vara så många för de var riktigt pigga.


Körning

Söndagen var lugn körde motion med Affe och Luringen och sedan var vi ut med Kolle och Ztar. Kolle hade dock inte så brottom så Ztar kunde lätt jogga med honom.


V75

På lördagen, Påskafton var det v75 på Romme och Järvsöfaks var på plats och invigde uttagningen till Olympiatravet. Stig H´s Nu Pagadi såg riktigt fin ut när han lätt vann gulddivisionen.

Åkte ut och hämtade pappa efter v7. När vi stod och skulle sela i stallet verkade Ztar så konstig. Han ville inte äta och bara låg helt utslagen. När jag väl fick upp honom och skulle lyssna på magen höll han på att tippa över mig. Fick ut och gå och sedan longera men efter en timme var han som vanligt igen. Mycket konstigt.

Så det fick bara bli Busen och Jolex som blev körda istället. Busen som i år känns hur stabil som helst siktar vi mot elitloppet med. Det är bara att hålla tummarna att något lopp blir av så man får en chans att kvala in iaf. Det brukar ju vara lite si sådär med snabbloppen.


Foto: Micke Gustafsson/foto-mike


Träna häst

Nu är det full träning som står på schemat för hästarna denna vecka. Började med att köra fort med Lillen och Dajm som båda var riktigt pigga. Sedan Fick Luringen och Affe gå intervaller. Luringen joggar på i premietidsfart och jag siktar på att prema honom under april. Affe känns bättre än någonsin. Han har aldrig kunnat träna i de här fartena och han känns riktigt pigg. Årsdebuterar i maj skulle jag tro. Kanske Eskilstuna 25 april men det beror lite på om vi åker till Umeå med Busen.


Europe SkiesTimes have changed but so have I

Torsdag innebar hemresa. Men först skulle jag jobba på förmiddagen. Först möte med några i laget som ska tävla i Krafftsamlingen då vi pratade lite om deras område som var Omvårdnad. Sedan var det lektion med ettorna i Djurkunskap.

Det blev även bestämt att jag ska åka med treorna till Skara på Krafftsamlingen. Kul men lång väg att köra. Söndag 11 april bär det iväg. Ringde och anmälde lite hästar till Östersunds KM den 10 april.

Hem och packa bilen innan jag skulle hämta upp Lina, Elin, Ida och Ellsa som skulle lifta med mig hem. Lite packning sa jag till dem....jo jo..... En tripp genom hela Östersund innan vi kom iväg. Hade fått rabattkuponger till Rusta så vi handlade godis och läsk för 250 kr utan att behöva betala!

Det var bra väg så det gick snabbt att köra och jag var i Borlänge vid 8a. Ska tillbringa 8 dagar i Borlänge nu under påsk.


Manboy =)Östersund 7 april

Spår 4 igen hoppas att han är lugnare den här gångenLärarmöte och sommarkurs

Lärarmöte direkt på onsdag morgon följt av personalfika. Rättade lite foderstatsprov under förmiddagen. Efter lunch hade jag och Annie möte med Marie om sommarkurserna. Jag hoppas verkligen att de blir av det vore så kul!

*Träningsläger med sin egna ponny- Jag minns den sommaren jag var på ett sådant läger med min kompisa russ Kastrullen. Det var i Bollnäs och vi var väl 10-12 ungdomar i 14-års åldern som hade kul och tränade våra ponnyer ihop med en del studiebesök mm. Det jag främst kommer ihåg var att jag vaknade en morgon och hade tappat rösten. Jag kunde inte prata på en vecka! På det lägret fick jag många nya vänner!

*Nybörjarläger- Kul med ett tillfälle att få hålla på lite med den nya tävlingsformen Mixtrav. Jag har tävlat i det en gång med min shettis Calle och kom 2:a.

På kvällen var det bara att fixa iordning allt inför hemresa på torsdagen.

Hovisarna hade slutprov och avslutningsmiddag med blandat resultat....


Foto: www.foto-mike.com


Montélicens

Började morgonen med en tur till Brunflo för att lämna tillbaka horsecombin. Det blev frukost på Mc Donalds på vägen hem. Tog tag i lite pappersarbete och rättade prov fram till lunch.

Efter lunch var det dags för montélicensen något som brukar dra mycket publik... Förra gången var ingen höjdare men desto bättre gick det den här gången och många hästar såg riktigt fina ut.Foton: Emilia Lagerstam


Norge

I måndags hade jag först lektion med Ky och gick igenom deras foderstatsprov. Vid lunch var det dags att bege sig till Norge närmare bestämt Leangen. Jag och Jessica gav oss iväg men hann inte mer än till Alsen innan radion började brusa. Stopp i Åre för att köpa en skiva innan vi åkte vidare mot norska gränsen. För en gångs skull gick det bra i tullen och alla papper var med.

Väl framme på travet fick jag hjälp att sela på för att hinna ut och värma innan kvalen som de lagt precis när det var en bra värmningstid... Det gick bra att köra på innerbanan men på stora banan blev Lille Bror istadig igen. Jag hade hoppats att det gått över vid det här laget.

I defileringen blev Brorsan riktigt het och det höll i sig i starten då han i en snäv situation hoppade och blev sedan så stressad så han inte fick luft och travade inte över huvudtaget. Först efter ett varv hittade han rytmen och gick riktigt bra dock en bra bit efter de övriga.

Hade det varit i Sverige hade man kört ut istället för att bli distanserad men här behagade de inte öppna bommarna så man fick så snällt köra runt. Av 14 startande blev 7 distanserade och 1 diskad alltså det gick väldigt mycket fortare än normalt i den klassen då en riktigt bra treåring var med som vann på 1,30!

Kramer och Jessica slutade oplacerade medan Björnling var 4:a. 5 min efter Jessicas lopp gick i mål var vi på väg hemåt igen.

Fick ta en sväng förbi stallet där mitt i natten då en av de kastrerade småhästarna var dålig.


Min Lille Bror
Foto: Emilia Lagerstam
RSS 2.0