Söndag

Blir helt snurrig av det här med att vrida klockan fram och tillbaka man vet ju inte vilka klockor som går rätt tillslut... Fixade klart allt i stallet och tvättade sakerna som Spican haft. På eftermiddagen åkte jag till stan och hämtade horsecombin jag ska ha till Norge imorgon.

Körde en tur med Brorsan ihop med Pär och Mickan. Brorsan var helnipprig idag säkert madickens fel.... Packade tävlingsgrejorna och insåg att råttorna ätit upp en hel del i brorsans tävlingslåda. Tvättade sulkyn så nu är nog allt klart för imorgon!!

God tur!


Rena snurren i norge...

Ska ju åka och starta i Norge på måndag. Deras voltsystem är olikt vårat på några punkter. Nu har jag sån tur att jag fick spår 4 på tillägg vilket inte är så svårt, det hade kunnat vara värre!Snabbjobb

Åkte in till banan med Tösen och Russin under lördagen. Therese och Marika var åxå med. Banan såg ut som en leråker och stallet var i totalt kaos. Men våra ponnyer tog det hela med lugn, de var kanonsnälla! Sedan helt plötsligt var det helt tomt i stallet... Russin kändes mycket bra. Tösen var lite skuttig men som sagt banan var nog det sämsta jag sett.

Snöstorm blandat med regn gjorde det spännande att köra hem sedan!
Lillebror fick komma in sedan blev det en lugn hemmakväll framför tvn och datorn med mina vänner på msn!


Ponnylicens

Först hade ettorna stallrond på fredagmorgonen. Marika visade Russin som var så fin och duktig!! Sedan var det dags för ponnylicens. Voltprov och sedan licenslopp. Deras bästa voltning gjorde de denna dag en helt perfekt start!! Hästarna såg fina ut och Fia-Lotta överraskade som montéhäst!

Rättade klart alla foderstatsprov till KY under eftermiddagen så jag kan ha genomgång på måndag!

Körde Russin på eftermiddagen. Det märktes att han inte hade gått så mycket somhan borde ha gjort i veckan han var alldeles hopplös!


lugna dagar

Veckan fortsatte i samma lugna stil. 1 lektion på torsdagen med gym 1 Djurkunskap som jag kombinerade lite med matte. Rättade klart voltproven från ponnylicensen. Började rätta lite foderstatsprov från KY innan det var dags för medarbetarsamtal med Eva-Lena.

Jobb med Brorsan, Moa och Awwawa på eftermiddagen. Brorsan är tokpigg nu!


Lärarmöte och provvakt

Har haft jouren istället för Sara i 2 dagar nu ska ha på torsdag också. Lärarmöte först idag då vi hade mentorutbildning med kuratorena och pratade om grupprocesser. Sedan personalfika. Sedan tog jag itu med ettornas voltprov och licensloppslista. Jennifer ringde från travet och vi kunde fixa ponnyernas vaccination över telefon mycket smidigt. Fick veta att KM är den 10 april istället för som först den 24e och sedan den 17e så nu blev det till att planera om upplägget och leta kuskar under lovet.

Efter lunch hjälpte jag Arne som hade Islandsettan i körning. De hade sel- och körprov under hela eftermiddagen.

Idag var det lugnt då inga hästar skulle köras.


Starthäst på Leangen 29 mars

Han har ju inte startat på ett tag så vi ska fösöka få ett lugnt lopp och jag hoppas att han visar lite bättre inställning än förra säsongen.föreläsning och monté

Under tisdag förmiddag fanns Hans G Lindskog och Anders Lindqvist på plats för att föreläsa för hela skolan. Hans G berättade om travets historia ända tillbaka i början på 1900-talet och tog oss igenom viktigs ögonblick som tex bröderna Nordin, Ina Scot, Stig H Johansson mm. Väldigt intressant. Hela tiden fick Anders kommentera vart han befann sig i sin karriär i förhållande till travets utveckling.  De hade säkert kunnat prata hela dagen men vi brät till lunch.

FKT är på plats för sina sista veckor. Det var riktigt kul att träffa Basse, Kim, Adde, Andreas och Rickard igen. Alla gamla skolkamrater. Adde och jag gick i samma klass här på Wången.

På eftermiddagen hade jag först en samling med treorna för att ge tillbaka lite arbeten innan de sticker på påsklov. Sedan fortsatte vi med montélicensutbildningen. 9 ekipage denna gång det vat mycket men efter teorigenomgången kom vi ut på banan och efter 4 starter gick loppet. Det gick väl sådär men förhoppningsvis blir det bättre framöver med mer rutin.

Körde intervaller med Russin på eftermiddagen. Han fick en murphy på sig för första gången och var mycket upprörd över detta. Tyvärr tappade han en sko i 4:e intervallen så då var det bara att åka hem. Han tar inte i någonting och ändå knallar han 2.20-2,30 tänk om han kunde ta i lite.

Åkte in till stan för att hämta lite böcker och handla. Amanda, Elin O och Elsa åkte med för att de skulle vara hårmodeller. Det tar högst en timme sa de.... Sedan ringde de och sa att det skulle ta lite längre tid... Så jag åkte tillbaka till wången istället. Lämnade 18.30 hämtade 00.30!!! Lite längre tid ja...


Starten på veckan

Hästgruppsmöte och sedan lite rättning innan det var dags att ha stallkunskap med Häskö. Tömkörning på skolvis intressant och annorlunda mot mitt sätt men det gick bra och de ville gärna göra om det! Hela eftermiddagen var lugn eftersom KY är i fjällen så jag passade på att sitta med ännumera rättning och hann klart med de sista avelsarbetena nu åxå.

Körde jobb med Brorsan ihop med Paulina och Moa. Han börjar bli riktigt pigg nu så jag hoppas på det bästa inför starten.


Städning

Har städat och tvättat hela dagen men nu är äntligen den största tvätthögen borta. Jag och Marika körde en sväng med Russin och Brorsan upp på berget och de var inte ens svettiga efteråt. Dajm startade idag blev trött sa Oskar och som vanligt friskintyg och startförbud. Jag förstår inte varför de inte kan acceptera att han travar så Etain Royal blev aldrig rapporterad var det bara för att han var en elithäst??


utställning

Jag, Sara och Johanna åkte till Frösön på utställning under löradgen. Även Tirre kom dit ihop med sin mamma. Niki blev först bästa tik med hp och gick sedan mot hanen som hon slog ut och blev Bäst I Rasen = BIR. SEdan tävlade hon i terriergruppen och blev 3:a en av hennes bästa placeringar. Eddie och Vilda blev utan hp denna dag. Rosa blev tvåa i sin klass med ett hp så Sara var nöjd.

Nikis kritik:
Snart 2-årig tik, vackert feminint huvud, vackert uttryck, korrekt bett, utmärkt hals och rygglinje. Tillräckliga vinklar fram och bak, passande benstomme, välutvecklad bröstkorg, rör sig med effektivt steg från sidan. trevligt temperament, väl visad.

1 ukl hp
BIR
BIG3


Dajm startar på Romme på söndag

Lopp 5 på Romme 21 mars med Oskar Kylin-BlomLicenslopp

Hade ju hört att russin var snäll att sko så när han hade en lös sko imorsen tänkte jag att det var väl inga problem... men men så lätt var det inte. Men till slut kom vi överens om hur det skulle gå till.

Ponnylicens idag. Började med en stor teoribit eftersom de ligger klart efter där. Trots protester och sura miner hoppas jag att de förstår att det är för deras egen skull. Licenslopp med 5 ekipage. Marika körde Russin idag och han skötte sig bra det var lite halkigt i volten bara.

Tina har nu fått ett nytt skrivbord så nu har vi ett extra vid oss vilket är mycket bra eftersom jag har en del papper att rätta.

Körde jobb med Lillebror lite senare idag var vi 4 ekipage. Lillebror, Moa, Estori och Awawa! Han kändes bra och sprang på fint!

Men självklart började det regna när vi skulle köra så vi blev helt genomblöta innan det var klart.
Tvättar för fullt det kommer att ta dagar innan jag kommit igenom högen med tvätt, måste städa imorgon åxå...

Utställning med Niki imorgon på frösön. Vilda och Eddie kommer också dit.

Vill vara i Oslo nu med Lene, Matilda och Pernilla! De är där på en spännande helg med Alexander Rybak!


...Provdag

Under torsdagen hade treorna det så kallade Wångenprovet under hela dagen så de var måttligt nöjda. De mest muttrade när man mötte dem i stallet. Jag hade ettorna i häst och stall först på morgonen. Av 23-24 elever hade jag 9 st kvar! inte bra med tanke på att Malinda bett mig sätta igång dem i ett grupparbete och det var lite tunnt i grupperna kan man säga. Efter fikat hade jag och dessa 9 elever djurkunskap. Ännu ett arbete om hästens grundläggande behov de fick själva ta fram områdena de ville jobba med och nu påpekade de själva att de hade lärt sig något av sin senaste redovisning....

Efter lunch hade Ky foderstatsprov i aulan. Jag tog med mig en hög Avelsarbeten att rätta men det var tydligen för få för jag är fortfarande kvar men jag får hoppas på att det är possitivt att de räknar många foderstater =)

Måste försöka tvätta ikväll nu när tvättmaskinen är fixad.Hälso- och sjukvård för hela slanten

Först var det lärarmöte på morgonen och eftersom alla treornas mentorer var borta var det jag som fick ta det ansvaret för att ha mentortid med dem sedan efter fikat. Det skulle planeras inför STC krafftsamling som är veckan efter påsklovet.

I hälso- och sjukvården skulle de lära sig en massa ord och termer så då gjorde vi helt enkelt ett memory där de fick göra bilder som passade ihop med orden. Efter lunch hade jag Häskö i Hälso- och sjukvård. Jag höll en föreläsning om smittämnen och smittvägar innan de fick jobba på med frågor.

Kl 14 var det ett fångseminarium med Ove Wattle en veterinär. Länets veterinärer och många hovslagare, hästlärare och elever fanns på plats för att lyssna och delta i de praktiska momenten.

Tyvärr hade jag ingen möjlighet att gå på föreläsningen då jag hade mycket som skulle förberedas inför morgondagen. Plus att jag senare på kvällen skulle ha ett skypemöte.

Fixade hästarna och gick hem en vända innan det var dags att gå tillbaka till skolan för mötet. Jag har mycket bättre internet på skolan så därför satt jag där. Jag , Elin och Birger (vår lärare) hade ett telefonmöte om vårat X-jobb. När vi pratade lät det mycket lättare hoppas det är lika lätt i verkligheten åxå.

Pappa hade kört Kolle hemma själv för första gången och på våran 800m långa väg från stallet hade han lyckats möta en bil, en cykel och en moped och stackars Kolle som är rädd för sig själv fick verkligen miljöträning. Ztar och Affe hade knallat på bra i sina intervaller. Hoppas Ztar kan kvala här framme i April/Maj någongång.

Pappa hade varit ute hos några och mätt deras hästar de hade berättat att de för många år sedan tagit licens på romme och fått låna en så bråkig shettis som var så dum att de hoppade ur vagnen. Han hette Calle med C. Alltså var det min Calle som var med på licenskursen för första och sista gången för ca 10 år sedan.


Monté

Tisdagen började ganska lugnt då tvåorna var borta. Jag hann kolla lite på lektionsplaneringen inför eftermiddagens montélopp. Sedan hade jag Häskö i Hälso- och sjukvård. Vi disskuterade smittspridning och hur man ska skydda sig mot infektioner och sjukdomar. Russin gick med på ettornas lektion och skötte sig fint med Viktor.

På eftermiddagen hade jag treorna i monté. De var 8 ryttare från början men var nere på 6 st när lektionen började. Först hade vi lite teori om voltning och utrustning innan det var dags att gå till stallet. Efter en provstart tappade Coppen en sko så då var de nere på 5 plus att det var så halt på banan att det inte gick att ha springspår heller. men de kom iväg och alla satt kvar. Det gick lite fort och Matchmaker var riktigt tjurig men på det stora hela så funkade det ok!

Kom fram till att Facebook är en bra grej när man ska nå ut till eleverna för den tittar de varje dag! Helt suveränt!

Körde jobb med Lillerbror ihop med Moa på eftermiddagen. Kanonfin och joggar lätt i 3000m hoppas det håller i sig när han ska starta åxå.

Pappa körde intervaller med Luringen hemma. Jag hade trott att det skulle bli lite problem när han inte var van med skor men det hade han skött utmärkt! Super Busen hade joggat på i sina intervaller. Det många av hästarna får kämpa för att gå här det joggar han!


Tillbaka på skolan utan tvåor

Då hade tvåorna begett sig iväg på praktik men istället hade treorna kommit tillbaka. Det var lugnt i måndags då Annie tog med sig Ky på studieresa på förmiddagen och körde med dem på eftermiddagen. Jag fick en del tid att sitta och rätta lite Mitt Stall inlämningar. Dagen rusade iväg och snart var det dags att gå ut till jouren i stallet.

Körde motion med Russin upp på Svedäng och han sprang gladeligen på ska bli skönt när han blir skodd för han börjar bli lång i tårna nu.

Hemma skulle Luringen och Ztar skos. Luringen var inget problem men Ztar tvärvägrade lyfta på fötterna när peter skulle sko!


tågresa

sitter på tåget mot Östersund med en hel del elever med på samma tåg på väg upp efter sportlovet. Jag är riktigt glad över att Tias sitter i bur så jag kan ha henne på bordet med tanke på antalet hundar här nu minst 7 hundar i en liten avdelning det är livat det.

Körde ztar imorsen han var kanonfin! Intervaller i 2.40 andra gången han går och han var riktigt snäll att köra åxå! Sedan var vi ut med Kolle och han var mycket bättre idag. Fortfarande jättefeg men idag gick det iaf frammåt.

Pappa körde Affe i intervaller under eftermiddagen och han piggnade tydligen på sig bra åxå.


Jim Frick i olycka

Frick medvetslös
efter otäck olycka

Skriv ut denna sida

(travnet.se onsdag 10 mar 2010 19:50)

En allvarlig olycka på Solvalla inträffade just, kort innan mål i kvällens femte lopp var olyckan framme.

Ca 19:50
Jim Frick som körde favoriten Only Lavec slungades ur sulkyn och ligger medvetslös på banan. Ambulanspersonal är på plats.

Jim Frick ligger, cirka 20 minuter efter loppet, fortfarande kvar på banan. Dom första rapporterna säger att Frick andas, men att han inte är vid medvetandet. Tre ambulanser är på plats.

ca 20:10
20 minuter efter den inträffade händelsen så låg Frick fortfarande kvar på banan.

Strax därefter hade man fixerat Jim Frick på bår och han transporteras till sjukhus. Enligt rapporterna så ska han andas stabilt och för egen maskin.

20:30
Solvallas VD Tore Fyrand rapporterar att man ännu inte har händelseförloppet klart för sig och måldomarnämnden tar beslut om den fortsatta tävlingsdagen.

21:05
Per Skoglund rapporterar att man ännu inte fått någon ytterligare rapport om läget för Jim Frick.

Olyckan på Solvalla:

Slungades i marken och
landade på huvudet

Skriv ut denna sida

(travnet.se onsdag 10 mar 2010 20:27)

Jim Frick kastas ur sulkyn.
Foto: Martin Langels, ALN
För bara några veckor sedan passerade Jim Frick 5.000 segrar, idag kan Solvallatränaren, med stor sannolikhet, ha kört sitt sista travlopp. Kvällens olycka på Solvalla var mycket, mycket otäck.

Det var i kvällens femte lopp som Jim Frick satt upp bakom egentränade favoriten Only Lavec, den fyraåriga Enjoy Lavec-dottern galopperade direkt från start. Frick kom sedan ikapp fältet dryga varvet från mål och placerade Only Lavec invändigt.
Foto: Martin Langels, ALN

Över upploppet styrde Jim Frick ut hästen och kort före mål gick Only Lavec i backen, Jim Frick slungades över Only Lavec och landade på ansiktet. Frick låg helt stilla i flera minuter, innan hjälp kom. Dropp sattes sedan in och tre ambulanser kom till undsättning för att hjälpas åt att få iväg Jim Frick till sjukhus.


Jim Frick var, på väg till sjukhus, fortfarande inte vid medvetande. Han andades dock för egen maskin och nu kan vi bara hålla alla tummar vi kan, för att det går bra för Jim Frick.
Jim blir liggande på marken.
Foto: Martin Langels, ALN

 

 

 

 

 

 

(travnet.se lördag 13 mar 2010 14:25)

Daniel Frick.
Foto: Martin Langels, ALN
Sedan den svåra olyckan på Solvalla i onsdags har dygnen hos Jim Fricks familj präglats av förtvivlan och oro. Nu har stämningen övergått i beslutsamhet.

- Vi utgår från att pappa vaknar och blir helt återställd. Därför gäller det nu att få struktur på verksamheten i träningsrörelsen, säger sonen Daniel Frick.

Daniel var, som ofta, på Solvalla i onsdags och blev ögonvittne till den svåra olyckan. Han var snabbt nere på banan för att vara vid pappa Jims sida. Daniel följde också med till Karolinska sjukhuset.

- Det var naturligtvis oerhört jobbigt att se olyckan och sen inse att pappa var illa däran när han låg på banan. Sen dess har det mesta varit kaotiskt. Men nu har vi i familjen samlat oss för att vara med och strukturera upp verksamheten, säger Daniel.

"Verksamheten skall rulla på"

Hela familjen, Jims hustru Åsa samt barnen Daniel och Camilla finns nu på gården Östuna i Knivsta. Efter de kaotiska första dygnen håller familjen på att planera den närmaste framtiden tillsammans med personalen.

- Vi har haft möte med personalen och också haft samtal med dom som har jobbat längst i stallet. Tillsammans är vi överens om hur verksamheten skall rulla på och, vi utgår från att Jim blir frisk och kommer tillbaka igen, säger Daniel.

Det innebär att rutiner fastställts för hur foderinköp, träning, transporter och anmälningar med mera skall gå till.

- Vi skall också att kontakta några kuskar som kommer att köra Jims hästar i loppen framöver, säger Daniel.

I mötet med personalen fick Jims familj information om hur det står till med stallets hästar.

- Det är många av hästarna som är på gång att starta, och då är det viktigt att vi har alla rutiner på plats, säger Daniel.

Engagemanget och stödet har varit oerhört stort

Sen olyckan i onsdags har många människor hört av sig på ett eller annat sätt. Engagemanget och stödet har varit oerhört stort.

- Vi känner en enorm värme och jag har fått telefonsamtal från människor som vi inte känner och som har berättat om olyckshändelser där personer legat medvetslösa väldigt länge och som sedan blivit helt återställda. Det är en tröst att höra sånt i den här situationen, säger Daniel.

Ska hålla kontakt via hemsidan

Samtidigt inser Daniel Frick att familjen inte klarar att svara på alla telefonsamtal. Därför kommer Jims Fricks hemsida att rapportera kontinuerligt om hur Jim mår och vad som händer i träningsverksamheten.

- Vi har skött vår hemsida ganska dåligt under lång tid men nu skall vi bättra oss. I det här läget är hemsidan ett bra sätt för oss att kommunicera med hästägarna och alla andra som vill veta hur det står till med Jim, säger Åsa Fick.

Adressen till Jims hemsida är: www.jimfrick.se.Snabbjobb med Luring och Busen

Idag var det dags för Luring att åka in till banan för första gången och gå ett jobb. Med sig som stöd hade han Busen. Luring var lite jönsig innan men väl ute på banan skötte han sig utmärkt. 3000 m på 2.20-2.05 var helt godkänt och han travade bra också. Efteråt testade jag Busen ett varv eftersom han såg så fin ut, 1,52 i 1000m utan check och spö är bra för att vara honom. Men det bästa var att han kändes så travsäker.

Sedan var det dags för Kolle att bege sig ut på en tur den första efter att vi hamnade i diket förra gången. Pappa fick åka med på skalmen och den här gången undvek vi iaf dikena. Sen var han rädd för allt från snödrivor till trädgrenar men vi var ju kvar på vägen iaf.

Lillen och Jolex fick gå en motionstur idag också när vi tog en tur uppåt i byn för att testa en annan körväg.

Sedan hem och se på sammandraget från Momarken där Sverige besegrade Norge med 4-3 i unionskampen!

Foto: Foto-MikeStart med Dajm

Ut till stallet och fixade hästarna i morse innan vi åkte till Aubiose och fixade skor till hästarna. Natalie skulle komma ut på eftermiddagen och hjälpa mig att köra innan travet. Först körde vi intervaller med Ztar och Affe, det blev mest jogging för Affe (2.50-3.00) då detta var ztars första intervalljobb. Sedan körde vi en motionstur med Lillen och Jolex men det finns inte några bra vägar att köra nu när snön håller på att smälta de blir så gropiga.

Efteråt fixade vi klart Dajm och åkte till Romme. Oskar hade lovat att värma så det var bara att sela på. Han gick skapligt i loppet bara en galopp troligen för att han trampade av sig en sko strax innan. Han klarade sig utan startförbud och fick en gdk tid i raden vilket är ganska ovanligt. Sedan gick loppet lite för fort för hans del med tanke på att han inte startat sedan september. Han gick 35,1g vilket är en nirmal tid för honom. Förhoppningsvis går han frammåt med det här loppet och kan vara med lite bättre nästa gång.Hemresa

Under torsdagen var det dags för Ky att ha hästens historia igen. Då första gruppen jobbade på passade jag på att börja gå igenom lite inlämningar av mitt stall då treorna kommer tillbaka till veckan. Jag hann en del innan Ky hojtade till att de var klara. På eftermiddagen hade den andra gruppen bokat in en föreläsning med Thord i historia så jag kunde ta med Grans gymnasium som var på studiebesök på en tur med ponnyerna. Banan såg ut som en skridskobana så det fick bli skogen istället. Men de var nöjda och många var sugna på att söka hippologen efter gymnasiet.

Sedan var det hem och duscha innan Lisa kom för att skjutsa mig till tåget. Fredrik skulle dessutom köra jobb med Lillebror så hans grejor skulle plockas fram åxå. Lisa ska passa Niki, Lillebror och Russin i helgen. Tåget var för en gångs skull i tid och jag var hemma 00.33 i borlänge där Micke hämtade mig. Vilken vakthund Tias är hon orkade knappt gå upp när jag kom hem mitt i natten...


Rätta prov dag

Under onsdagen skulle jag bara ha en lektion och det var med Häskö efter lunch. Så jag ägnade förmiddagen åt att rätta deras prov de gjorde för några veckor sedan i Hästar och nödsituationer + visitation. Det tog hela förmiddagen och jag blev precis klar. På lektionen blev det provgenomgång och sedan påbörjade vi ett arbete om smittspridning. När jag var klar med lektionen hade jag möte med Marie om sommarkurserna och vi kom en bra bit på väg så nu är det bara att hålla tummarna att det blir några som anmäler sig i sommar!

Körde jobb med Russin på eftermiddagen. hade tänkt köra 2000 m men det blrv 4000 m i 2.45 eftersom han envisades med att springa på tvären genom en kurva hela tiden men tiden var inget problem så bara han börjar bli stabilare går det att kvala.

Diskade och packade på kvällen för att ha allting klart inför morgondagen när jag ska åka hem. Eftersom våran tvättmaskin inte är lagad än så har jag inte kunnat tvätta på 3 veckor. Det börjar bli mycket tvätt nu och jag packade med det jag fick plats med hem för att tvätta där.


Kramfors över dagen

I tisdags bar det av till Kramfors för att köra hem Emmy till sin ägare igen. Med på resan var Niki som mest sov under turen. Det gick dock fortare än jag räknat med eftersom det var bra väg efter Östersund. och det fina vädret höll i sig tills jag kom tillbaka till Östersund igen då det blev ett riktigt snöoväder.Starthäst på Romme 12/3

Lopp 7 på fredag startar Dajm. Första starten sedan september så det får bli ett lugnt lopp då han inte har gått så många jobb på slutet heller eftersom banan varit stängd pga vädret jämt när jag varit hemma.Sportlovsvecka

Alla gymnasielever hade sportlov denna vecka så det var lite tomt på skolan men som tur var hade jag KY, häskö och hov kvar. I måndags var det heldag med KY i hästens historia. De fick först ha en brainstorming om vad hästens historia var för dem. De var uppdelade i halvklass och kom fram till mycket olika saker. Sedan fick de lägga upp hur de ville arbeta med temat under veckan och även här skiljde arbetssätten sig åt. Då de arbetade relativt självständigt kunde jag sätta igång och planera sommarkurserna för 2010. Förhoppningsvis kommer det att bli två ponnykurser i sommar som jag är ansvarig för. Men det återkommer jag till!

Körde jobb med Lillebror ihop med Fredrik och Moa, 3000 m är det nya konceptet och han känns riktigt bra nu! Siktar på start 29 mars på Leangen!


Söndag

Fixade stallet i morse och Niki kom bort men som tur var hittades hon av Lisas familj! Sedan kom Rosa på besök till Nikis stora förtvivlan... men det gick bättre sen när Rosa mest ålade runt på golvet. Kanske skulle låna Rosa emellanåt så behöver jag inte damsuga så ofta!

 

Körde Russin en sväng i skogen och på banan. Han gick riktigt bra 2.28 600 m i skogen och 2.40 1000 m på banan undrar bara hur man ska få honom att förstå att han ska ta i även på banan... Städade selkammaren sen och packade alla Spicy grejor. Det belv genast mycket mera plats konstigt.... Soprtlov nästa vecka men själv jobbar jag KY och Häskö är kvar men jag tänkte se om jag kan åka hem på torsdagkväll och få en långhelg hemma!Melodifestivalen andra chansen

Jag missade sista deltävlingen så därför har jag inte kunnat skriva någon rapport om den. Igår var det då dags för andra chansen ifrån Örebro. Första duellen var mellan Pernilla Wahlgren och Pain of Salvation. Här vann Pernilla, Tack och lov då Roadsalt var den tråkigaste hårdrockslåten jag hört! Sedan var det Pauline mot Crusified Barbara. Här segrade hårdrocken, lite annorlunda men kul. Tredje duellen var mellan Neo (sveriges svar på Mika) och Orsa spelmän. Hur tänkte folket här?? Orsa spelmän vidare???? Fjärde duellen var mellan veteranerna Alcazar och Jessica Andersson. En final utan Alcazar var ett faktum Jessica vidare.

 

Sedan stod Pernilla Wahlgren mot Crusified Barbara och det slutade som min vän Matilda poängterade: Schalger reagerar fortfarande över rocken i melodifestivalen!! SER NI DET NU!! Pernilla vidare till final i Globen.

Den sista duellen var mellan Orsa Spelmänn och Jessica Andersson. Jessica gick vidare ingen bra låt men hon hör mer hemma i melodifestivalen än Orsa spelmän (tyvärr Pär).

Men min favorit Neo åkte ut redan i första omgången. Det var en låt jag tror kunnat gå långt!


 

Finalfältet i Globen:

Erik Saade - Manboy

Salem - Keep On Walking

Anna Bergendahl - This Is My Life

Timoteij - Kom

Andreas Johnson - We Can Work It Out

Darin - You're Out Of My Life

Ola - Unstoppable

Peter Jöback - Hollow

Pernilla Wahlgren - Jag vill om du...

Jessica Andersson - I Did It For...Lördag och jour

I hlegen har jag jour i privatstallet men frida tar fodringarna iaf. Hade hand om Evves islänning denna helg åxå.  Fixade och grejade i stallet innan det var dags att köra in en av våra praktikanter, louise till stan hon skulle åka hem till Borlänge igen. Tittade på travet en stund innan det böt till tv4+ som jag inte har!!

Körde Lillebror en sväng. Körde ända upp på berget det var längesedan jag körde där. Förr körde jag alltid dit upp. Han kändes pigg och fin! Sedan var det bara att ta tag i stallet, Russins box skulle städas ur för att flytta till Spicys gamla box. Evves häst ville ha lite mat och Lillebror ville ha spån. Sedan skulle hela stallet sopas, foder fyllas på, höskullen städas och hösilage skulle tas fram. Hann precis till kl 8 då melodifestivalen började.


licenslopp

Först var det mentortid ifredag med tvåorna men eftersom de har lov till veckan och sen sticker på praktik var det mest bara att säga ha så kul på praktiken osv...
Sedan var det dags för ponnylicenslopp. Veckan innan hade de skrivit ett prov och det syntes tydliga brister i kunskaperna vilket vi nu skulle råda bot på. Så de fick ta en varsin vagn och sedan springa själva i volten tills alla klarade alla spår.

Det blev ett licenslopp också med 6 ekipage. Russin som Frida körde knallade på bra och gick personbästa ihop med Tösen som nu för tiden är en helt annan häst efter flytten till lösdriften! Samtliga godkända idag.

Skjutsade en sväng till stan och passade på att handla innan det var dags att åka tillbaka och jobba igen!
Var så trött på kvällen att jag somnade omedelbart ingen blogg här inte!


Snart helg

Jisses snart helg igen. Veckorna blir så korta när det är typ personaldagar mitt i. Hade ettorna i morse. Det var meningen att jag skulle ha halva klassen i exteriörbedömning och den andra halvan skulle ha sadelmakeri men nu blev det inställt. Men som tur var kunde Tina rycka in så de smorde saker och städade i vårdrummet så dammet yrde. Nu fick jag också hjälp att packa upp den enorma kartongen som stått vid mitt skrivbord i flera dagar! Andra halvan visade sig vara riktigt duktiga på exteriören och vi hann med många hästar på förmiddagen.

På eftermiddagen hade Malin KY åt mig och jag skulle ha tvåorna åt Sara men eftersom de gjorde provet redan i tisdags så gav jag bort lektionen till Mats istället. Själv satte jag igång och kollade igenom ponnylicensproven från förra veckan det var ingen roande läsning, så den nya hårda stilen börjar imorgon ;) Gjorde klar licenslopplistan samtidigt. Russin ska springa med som vanligt.

Snart lov så jouren fick göra måndagsstädningen redan idag så det ska vara snyggt imorgon när lovjobbarna tar över!

Körde jobb med Lillebror ihop med Oskar och Moa. Det var nog första gången Brorsan sprang 3000 meter utan att protestera! Han kändes riktigt fin och börjar närma sig start! 1.42 sista varvet med mycket kvar i tömmarna, han ville bara springa!


Pictures from the concert

En av mina vänner på Facebook som också var i Prag är otroligt duktig på att fotografera så här är ett litet urplock från Patrycja Pajors album för att se alla 169 otroliga bilder gå in här.

 

 

 

One of my friends on Facebook who was also in Prague is incredibly good at taking photos so here is some pictures from Patrycja Pajors album, to see all 169 amazing images go in here.OMG

I´m on The Official International Fansite of Alexander Rybaks Wall! Look here!

BONKFeedback

Idag var det bara personalen som skulle jobba ihop. Vi fick fortsätta med feedback biten ett bra tag innan vi fortsatte med att jobba med enkäten som eleverna gjorde i höstas. Stannade på Nälden på vågen hem och hämtade upp ett paket eftersom jag hade fått dubbelt av mina presenter till mina vänner men det var väl bra det åxå.

Passa på att ta det lugnt nu innan allt sätter fart igen. Konstigt det känns med bara två dagar kvar till helgen!


Personaldagar i Dvärsätt

07.25 skulle vi åka. Det var kämpigt när klockan ringde efter en så sen natt. Vi åkte till Ava Garden i Dvärsätt där vi under två dagar skulle jobba med arbetslaget. Krister som var våran föreläsare gav oss en rad uppgifter som gick ut på att grupperna skulle komma överens om saker. Sedan handlade det mycket om att få och ge feedback och ha med sig possitiva tankar. Efter lunch började jag bli riktigt trött och utan riktig lunch blev det inte bättre. Det är lika varje gång aldrig någon mat som jag tycker om. Spenatsoppa och fläsk.... Till middag blev det röding.... jag som inte äter annat än torsk. Men som tur var fick jag en specialare så jag slapp fisken. De andra höll igång hela kvällen men jag somnade nästan direkt och vaknade inte ens när Evelina som jag delade rum med kom in sent.


Tillbaka i verkligheten på jobbet.

Underligt att livet ser så annorlunda ut från dag till dag. För några dagar sedan var jag där det var +10 och nu är man i meterdjup snö och -15 grader. Hade mycket att göra för det var min enda dag på jobbet innan vi skulle iväg på personaldagar. Först hästgruppsmöte och sedan foderstatsberäkning med tvåorna inför deras prov på tisdagen. Det var mycket att stå i för att fixa lektionerna inför de kommande två dagarna. Vid lunch åkte Spicy till hennes nya ägare. Det var skönt att hon inte behövde gå till slakt.


Foto: www.foto-mike.com

På eftermiddagen hade jag lektion med KY också foderstatsberäkning. Innan jag fick skynda mig att fixa det sista innan tisdag. För jag och Victoria skulle ta en tur till Ullånger för att köra en häst till slakteriet. Halv 3 var jag hemma igen och då var det bara att pcka ihop det viktigaste så tyst man kunde för att inte väcka grannarna. Niki skulle vara hos Lisa så jag fick packa åt henne också.


BONK3.37 <3 Då står han på knä framför mig och sjunger till mig

3.37 <3 Is when he is on his knees and singing to me


Foto: Melanie Mazurs

Tidigare under konserten då han stod vid mig =)

Earlier during the concert when he was standing in front of me =)Hundutställning

Idag var det hundutställning i Timrå. Jag, Sara, Johanna och Tirre var där. Eddie blev bästa hanhund och Niki blev bästa tik med Vilda som tvåa. Sedan blev Eddie BIR och Niki BIM. I gruppfinalen gick inte Eddie vidare. Även för Sara gick det bra, Rosa blev BIM.

Nikis kritik:
Tilltalande Feminin tik. Bra huvud med goda detaljer. Mörka vackra ögon. Bra öron. Bra hals, stark rygg. Bra kors, Välutvecklad. Tillräckligt bröstdjup. Tillräckliga vinklar bak, bra fram. Rör sig sunt, sträv päls men för dagen något tunn.

Sen blev det bilresa till Wången med Sara och Johanna.


Hemma igen

I lördags var det tillbaka till verkligheten. Massa snö och dessutom regnade det samtidigt. Vi åkte ut i stallet och jag passade på att klippa Kolle på morgonen. Först var han jönsig men sen skärpte han till sig. Sedan åkte vi hem och jag packade och trimmade niki inför utställningen på söndagen.

Senare åkte vi ut till stallet och körde intervaller med luringen och busen. De kändes riktigt bra efter de kravlat upp ur snön!

Sedan var det dags för Kolles första tur. Pappa hade honom i longerlina först. Förutom att han var lite tittig gick det bra tills vi var 300 mm från stallet då fick han nått tokryck och hoppade rakt ut på åkern. Det var inte hans bästa idé.

 

Tog tåget upp till Sundsvall med Niki för att övernatta hos Tirre och Ida. De hade inflyttningsfest samtidigt men jag hade sån tur att "Snygg-Henke" kunde komma och hämta mig. Resten drog ut på stan så jag fick sova ett litet tag innan det var dags att gå utt för att hinna till utställningen.Memories

 

Foton: Laila Ulvseth


Hemfärd =(

På fredagen var det dags för mig att lämna alla dessa underbara människor. Även denna morgon fick vi vakna till Fairytale =). Jag packade klart och gick sedan för att äta frukost. Förvånansvärt många var redan uppe med tanke på hur sent det blev kvällen innan. Jag frågade om det var någon som skulle åka med mig till flygplatsen vid 10 men alla skulle åka senare...

Det fina vädret hade lämnat Prag för den här gången likså Smurfen var på väg därifrån men det visste vi inte än. Jag tog metron mot flygplatsen och funderade över alla minnen jag hade fått med mig under de här dagarna och alla nya vänner jag hade träffat. Jag kom till flygplatsen i god tid och gick för att checka in mitt bagage.

Jag tänkte på de andra som skulle vara kvar någon dag till och eventuellt skulle de träffa Alex under dagen för sightseen hade jag hört. Det var ju tråkigt att jag skulle missa det.

När jag stod och väntade för att få gå igenom säkerhetskontrollen kände jag igen han som stod franför mig. Jag kom på att det var ju Alex manager Dan. Jag började prata lite med honom i kön om konserten och så. Samtidigt fick jag syn på bandet och Frikars (Dansarna) lite längre fram i kön. Då dök även Alex upp lite längre fram. Jag skickade sms till de andra att han var på flygplatsen.

Hans plan skulle lyfta lite före mitt men jag hann ändå prata en del med honom om konserten och annat.... han önskade mig trevlig resa. Det var en trevlig avslutning på Pragvistelsen.Landade på Arlanda tillbaka i kylan igen. Tåget var som vanligt försenat så jag fick så snällt vänta. Men jag kom hem till Borlänge i skaplig tid ändå.

_______________________________________________________________________________________________

On Friday it was time for me to leave all these wonderful people. Even this morning we were waking up to the Fairytale =). I packed and then went to breakfast. Surprisingly, many were already up obvious given how late it was the night before. I asked if there was anyone who would go with me to the airport at 10, but all would go later...

The fine weather had left Prague for this time and so smurfen was leaving but we did not know yet. I took the metro to the airport and thinking over all the memories I had with me during these days and all the new friends I had met. I came to the airport in good time and went to check in my luggage.

I was thinking the other would remain a day to and possibly they would meet with Alex during the day for sight seen, I had heard it last night. It was sad that I would miss it.

When I was waiting to get to go through security, I think i knew the man who stood infront of me. I came to that was
Alex manager, Dan. I started talking a bit with him in the line about the concert and so. At the same time I saw the band and Frikars (dancers) a little further down the line. Then came even Alex a bit later. I sent sms to the other that he was at the airport.

His plan would lift before mine. But I could still talk a little with him about the concert and other things ....
he wished me bon voyage.It was a nice conclusion to Prague journey.

Landed at the airport back in the cold again. The train was late as usual so I had to patiently wait. But I came back to Borlänge in decent time anyway.
RSS 2.0