Gott Nytt ÅrÅret som gått

Januari
Meaulnes du Corta och Franck Nivard lämnar de övriga och vinner Prix d´Amerique 2009.

Februari
Min Lilla Dajm går bra på tävlingsbanan

Mars
Hittade en vän för livet!

April
Mr After Eight vann sitt första lopp i karriären

Maj
Alexander Rybak vinner Eurovision Song Contest
Torvald Palema vinner Elitloppet 2009

Juni
Fick fortsatt vikarieat på Wången och blev ponnyansvarig

Juli
Min Lilla Jolex vinner sitt första lopp i kärriären
Min Lilla Blågul vinner årets första seger på Hagmyren
Britney Spears konsert i Globen
Mr After Eight för första gången under 2 min

Augusti
Super Busen vinner på Eskilstuna och sänker sitt rekord med 2 sek till 1,46

September
Ulf Ohlsson styr Min Lilla Blågul tii seger på Rättvik.

Oktober
Två Alexander Rybak Konserter på en vecka!

November
Globen Horse show i Stockholm

December
Järvsöfaks avslutar sin karriär som världens bästa kallblod med 201 segrar. Domen i Svanstedtfallet blir offentlig.


Sista dagen 2009

Idag var det lite varmare bara -6 grader så då gick det att köra igen. Klippte Affe imorse och körde intervaller med Luringen medan pappa körde en sväng med Lillen. När jag väl hade fått in Busen körde vi en motionstur med honom och Jolex åxå. Så det man inte har hunnit med det här året kommer man troligen inte att hinna med heller!

Mamma, Pappa, Micke & Fredric är i skräddarbacken ikväll. Själv är jag hemma med hundarna. Pasta Carbonara, marängsiss, hallonsoda, brieost och babybell ostar blir mitt firande.

Gott Nytt År på er allesammans!

http://cafeexpose.files.wordpress.com/2007/07/fyrverkeri-3.jpg

http://www.foodservicesrl.it/upl/Image/foto%20p/PASTA%20SPAGHETTI%20CARBONARA.jpghttp://1.bp.blogspot.com/_fVElls_TqeA/RwzaN9xXk8I/AAAAAAAAC40/xVwTEoevRlA/s320/ik3400marang.jpg


Lista

Lånade en bra lista från Candis.se

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Var på konsert med Britney Spears
2. Höll du några av dina nyårslöften? Har aldrig nyårslöften
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Inga nära vänner men en del skolkamrater
4. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Medeltidsveckan på Gotland
5. Vad var din största framgång 2009? Att mina hästar hade sitt bästa år någonsin nytt rekord för stallet i inkörda pengar.
6. Vad spenderade du mest pengar på? Hästarna
7. Vad önskar du att du gjort mer? Varit på fler Alexander Rybak uppträdanden
8. Vad önskar du att du gjort mindre? Stressat
9. Hur tillbringar du nyår? Hemma i Borlänge med hundarna
10. Vem saknade du? Elin
11. Finns det någonting du ångrar med 2009? Ingenting speciellt
12. Första eller andra halvan? Mitten våren och sommaren var lyckade på tävlingsbanan
13. Hur tror du 2010 blir i sin helhet? Förhoppningsvis bra mer strukturerad
14. Var du utomlands något år 2009? Norge
15. Vad var det bästa och det sämsta med år 2009? Det bästa var att hästarna gick så bra. Det sämsta att inte veta hur länge jag har jobb
16. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 19 okt första Alexander Rybak konserten.
17. Har du varit sjuk eller skadat dig? Var riktigt dålig i två dagar liknande influensa
18. Bästa köpet? Ztar
19. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare helt klart!
20. Blev du kär i år? ---
21. Favoritprogram på TV? One tree hill
22. Bästa boken du läste i år? Alla Twilight-böckerna!!!
23. Största musikaliska upptäckten? Alexander Rybak
24. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag var på ponnytrav i Östersund
25. Mina önskemål kring 2010: Fast jobb och att hästarna gör ett minst lika bra år som i år


Dan före nyårsafton

Det blev bara kallare -24 idag. Hästarna fick gå ut en kort sväng medan vi fixade klart i stallet. Klippte Lillebror idag så nu har jag klippt hälften. Peter kom och skodde Dajm plus att han verkade Calle idag. Calle är fortfarande dålig pga fång. hoppas det blir bättre med tvårtå nu. De fick tidigare kvällsmat idag.

Såg på en av mina favoritfilmer med Chad Michael Murray, A Cinderella Story. Den mordernare askungesagan. Byt ut prinsen mot en fotbollsspelare och glasskon mot en mobil så har vi dagens askungesaga.Leksand-Borås

4-0

Det var bättre fart på matchen den här gången tillskillnad mot förra gången jag var med. Det var ett mycket mer aggresivt Leksand som var ute på isen och Boråsarna påminde mest om apotekets reklam som rullat på tv de senaste veckorna, låt inte de röda prickarna förstöra! De satt mest i sargen eller låg ner på isen. De blev inbjudna i matchen några gånger när Leksingarna slappnade av men då var Jocke Eriksson i vägen. Jocke som förövrigt höll nollan även denna gån och blev utsedd till matchens lirare, välförtjänt. Leksand malde på hela matchen och det blev tillslut 4-0 efter att Borås fått sitt mål bortdömt. Men en sak som var lite underlig var att de inte verkade kunna hålla i klubborna, inte något av lagen, kan tyckas att det är lite svårt att spela hockey utan hockeyklubba....

Vad vore Leksand i all sin glans om inte Jocke Eriksson fanns??


foto: www.foto-mike.com


Kall dag

I tisdags började kylan komma -17 grader i stallet på morgonen. Klippte Ztar och han var åxå förvånansvärt snäll. Körde intervaller med Lillebror och Dajm de kändes riktigt bra. Blev ingen skoning så vi åkte hem istället. Tittade på en film som hette Charlie bernett innan det var dags att åka på hockey i Leksand.


Järvsöfaks slutade som en vinnare

Romme hade slagit på stort inför Järvsöfaks sista lopp i karriären. Boxen var generöst utsmyckad med granris och det fanns massvis med äpplen och morötter till honom. Det bjöds på tårta med Järvsöfaksmotiv i totohallen. Det var en rörd Persson som intervjuades innan loppet. Iförd en nummer bricka med talet 200 (antalet segrar) defilerade Faksen ensam i strålkastarljuset likt en rockstjärna till tonerna av Europs The final countdown. Inför start byttes tonerna mot Time to say goodbye när startbilen började rulla. Låten fanns med under hela loppet i bakgrunden till refferatet. In mot mål började Järvsöfaks egen låt att spelas när han defilerade hem sin 201:a seger och också den sista.

I vinnarcirkel plockades sulkyn av samtidigt som flera av hans skötare fanns på plats. Han fick sitt sista vinnartäcke med texten The End. Han fotades och klappades och hyllades som den kung han är. Firandet ville aldrig ta slut. Fyra lyckliga i publiken blev ägare till en varsin sko från honom.


Foto: Micke Gustafsson/ALN
Järvsöfaks avslutar

Lite varmare imorse -6 grader men det snöade riktigt mycket. Klippte Busen imorse så nu är det bara att börja träna. Körde intervaller med Luringen medan Jolex gick motion. Skulle värma på slingan det var svårt att se vägen så vi hamnade i diket några gånge och bitvis var det snö upp över knäna på honom. Ponnyerna Affe och Ztar fick en tur genom byn där Ztar fick vara den modiga av de två. En sväng förbi Aubiose för att handla skor inför hovslagarbesöket imorgon.

Järvsöfaks världens bästa kallblod avslutade sin fantastiska tävlingskarriär i kväll på Rommetravet.

Elin var och träffade Nikis bror Tiason idag och skickade lite bilder. Han är betydligt större och grövre än sina syskon men huvudet är lika.

Foto:Elin Johansson


söndag

Datorn bara krånglade igår så det gick inte att uppdatera bloggen. Det var kallt -17 grader och det blåste. Klippte Luring på morgonen han stod så stilla så man trodde nästan att man tagit fel häst en 1-åring som stod blixt stilla. Körde Dajm och Lillebror en tur till Sörbo det var riktigt mycket snö över åkrarna. En sväng me Lillen och Busen blev det också.

Hem för att ta tag i examensarbetet som skulle ha varit inne. Men förhoppningsvis blir vi klara den här veckan så kanske jag kan få klar de andra uppgifterna så jag kan få min examen till sommaren...

Men sen som sagt ville datorn inte vara med längre så jag fick ge upp pluggandet.


En annan dag

Annandag jul och mer eller mindre snöstorm idag. Det har kommit ca 2 dm snö idag. Släppte ut hästarna en sväng imorse innan vi körde. Idag skulle Ztar och Luringen köras i skogen för första gången. Ztar och Jolex hade inte speciellt bråttom i snön som ibland var upp till magen på ztar. Andra turen var Affe och Luring, det var då affe som skulle vara den stabila i det gänget men det blev Luring som fick gå först eftersom affe stannade. Hästarna hade bråttom att få komma in.

Hem och äta rester från julen. Tittade på filmen Patrik 1,5 som jag bara har sett delar av innan men tänkte att jag nu skulle få se hela den var ok. Svårt att se Gustav Skarsgård spela en så gammal roll.

Idag är det 5 år sedan Tsunamin i Thailand, överallt kan man läsa om händelsen och på tv visar de filmer från den där dagen om och om igen. Skrämmande.Så var denna julen över

Dagen efter... en seg dag då man egentligen inte ska göra någonting. Var iaf ut till stallet imorse. Körde två turer, först Dajm och Bror i backen och sedan Busen och Lillen till flygrakan. In med alla hästarna och sedan hem. Tittade på Juno på canal + innan det var dags att åka och kvällsfodra. De visade sammadrag från Globen horseshow på tvåan under kvällen.

Har skickat ut frågor till mina elever, så nu hoppas jag att de är så snälla och svarar så jag får hjälp att bli klar med mitt och elins x-jobb!


Julhälsning

Det kom en julhälsning från min gamla klasskompis Tess

God Jul
&
Gott Nytt År!
Önskar
Terese och pudlarnaJulklappar

Det blev en del julklappar i år. Några från önskelistan, några andra.Agillitytunnel, agillityslalom, agillityhopp, tofflor, tröja, grillvantar, ryggsäck, påslakanssett, t-shirt, krok, salt och pepparkar, gemhållare, chokladask, hundpåshållare, Loke skiva, Cd-skiva, Almanacka, timer, örngott, tallrikar, strumpor, sockor, bok lär dig läsa andras tankar, muggar, mössa, DVD Wallander, DVD Harry Potter, DVD Fairytale the movie, DVD Idol, servetter, Slush mugg, hatthylla och en mobiltelefon


Julafton

Ut till stallet imorse för att släppa ut hästarna. Träffade en av råttorna i stallet och det var ingen liten mus utan en råtta på ca 2 decimeter med svans! Som troligen dog i fikarummet lite senare på dagen. När allt var klart körde jag en sväng, en tradition som jag har haft i minst 14 år, alltid köra/rida en sväng på julaftons förmiddag. Ztar och Luring fick ut och snöpulsa lite på slingan. In med häsarna till lunch innan det var dags att åka hem och äta. Sedan var det bara att vänta på Kalle Anka. Mobilen har plingat hela dagen superkul med alla julhälsningar.

Efter Kalle var det dags att fika, julafton består av att äta och vänta. En lång väntan tills det var dags för julklappsutdelning innan vi åkte till stallet och kvällsfodrade. Nu blir det TV resten av kvällen.JulaftonJullåt

skickar med en bra jullåt ikväll så här dan före dan


Julrrim

HalsdukNär det är kallt och när du fryser,
tar du på dig detta och myser

Med denna runt omkring din hals
fryser du inte alls

julrim.com


Dan före dan

Upp tidigt och fixa hästarma innan jag skulle åka hem. Självklart startade inte bilen... fick ringa vaktmästarna. Fick igång den tillslut och kunde åka till djursjukhuset med Tjabo. Sedan full fart till tåget och massvis med packning! Tåg hela dagen var hemma strax före 8 då var det bara att åka till micke och slå in julklappar. Sedan hem och slå in ännu mera julklappar. Men nu är granen klädd, julklapparna inslagan och allt annat är ordnat! Nu är det bara att kolla klart på Bingolottos uppesittarkväll och sen sova! Julafton imorgon!


Beskedet i dag: Svanstedt fälls

Publicerad: 2009-12-22
Normal text Stor text Extra stor text

Åtalspunkter

Åke Svanstedt, travtränare

Åtalad för anstiftan till djurplågeri.

Domen: Åtalspunkten ogillas. Däremot fälls Svanstedt till dagsböter för anstiftan till brott mot djurskyddslagen.

Glenn H Persson, Svanstedts försteman

Åtalas för medhjälp till djurplågeri samt övergrepp i rättssak.

Domen: Döms för medhjälp av brott mot djurskyddslagen och för olaga hot.

Carl-Johan Jeppsson, tidigare anställd hos Svanstedt

Åtalas för djurplågeri.

Domen: Döms för brott mot djurskyddslagen.

Dom i dag mot travtränaren

Åke Svanstedt döms för anstiftan till brott mot djurskyddslagen.

Travtränaren får dagsböter.

Tre veckor efter den uppmärksammade rättegången mot Åke Svanstedt, som misstänks för anstiftan till djurplågeri, föll domen under tisdagen vid klockan elva.

Åke Svanstedt döms för anstiftan till brott mot djurskyddslagen. Straffet blir 60 dagsböter á 290 kronor. Åtalet gällande anstiftan till djurplågeri ogillas.

Carl Johan Jepson, som arbetade i Åke Svanstedt stall, döms för två fall av brott mot djurskyddslagen. Påföljd blir 60 dagsböter á 230 kronor.

Åke Svanstedts försteman, Glenn H Persson, döms för två fall av olaga hot och ett fall av medhjälp av brott mot djurskyddslagen. Straffet blir 60 dagsböter på 150 kronor.

Ökar straffvärdet

Åke Svanstedt döms för två fall av anstiftan till brott mot djurskyddslagen. Tingsrätten menar att han har begått brotten i sin yrkesverksamhet och därför ökar straffvärdet. Samtidigt har rätten haft i åtanke att brotten skedde för flera år sedan och att han kan få problem i sin yrkesutövning.

Rätten menar att det är det finns omfattande muntlig bevisning och det räcker till en fällande dom.

Försvarets vittnen berättade under förhandlingarna att de aldrig sett en grisfösare hos Åke Svanstedt. Men rätten menar att det är svårt att se i efterhand om en häst utsatts för ström och försvarets vittnen har aldrig varit närvarande vid händelserna.

 

Väntar med besked

Nu har alltså tingsrätten gett sin dom i fallet och nu väntar domen från Svenska Travsportens Centralförbund. STC berättade under måndagen att de kommer att ta ställning först efter en slutgiltig dom.

Madeleine Brohlin
Anders Granlund

(travnet.se tisdag 22 dec 2009 12:44)

STC kommenterar domen mot Åke Svanstedt i ett pressmeddelande. Här kan du läsa pressmeddelandet i sin helhet.

"Idag, tisdag den 22 december 2009, har Skaraborgs tingsrätt meddelat dom i målet mot travtränarna Åke Svanstedt, Glenn H Persson och Carl-Johan Jepson. Tingsrätten dömer Åke Svanstedt för anstiftan av brott mot djurskyddslagen. Glenn H Persson döms för olaga hot och medhjälp till brott mot djurskyddslagen och Carl-Johan Jepson för brott mot djurskyddslagen.

Åke Svanstedt, Glenn H Persson och Carl-Johan Jepson är som licensierade tränare hos STC underställda Tävlingsreglemente för Svensk Travsport. Med anledning av de fällande domarna vill STC göra följande kommentar:

Svensk travsport bygger på tre grundpelare: ett starkt djurskydd där djurplågeri eller brott mot djurskyddslagen aldrig är acceptabla, att tävlingarna sker på lika villkor och på spelsäkerhet. Därför förbjuder STC all medicinering och en rad alternativa behandlingsmetoder i samband med tävling och träning. I travsportens värdegrund sätts hästen i centrum och det innebär ett förhållningssätt präglat av kunskap, kärlek och respekt.

- Mot bakgrund att travsporten sätter djurskyddet främst har STC välkomnat att anklagelserna om användning av så kallad grisfösare eller elpåfösare har prövats i tingsrätten. Vi ser självklart allvarligt på om domarna mot Åke Svanstedt och hans medhjälpare står fast, säger STC:s generalsekreterare Ulf Hörnberg.

- Nu har tränarna och åklagaren tre veckor på sig att överklaga till hovrätten och STC kommer självklart att följa rättsordningen och avvakta till dess domarna är fastställda. Därefter gör vi en bedömning om STC skall väcka talan mot Åke Svanstedt, Glenn H Persson och Carl-Johan Jepson i travets domstol Ansvarsnämnden, säger Hörnberg.

Frågan som i sådant fall skall prövas av Ansvarsnämnden är om, och på vilket sätt, brott mot 44 § i Tävlingsreglemente för Svensk Travsport (se utdrag ur paragrafen nedan) förekommit. Eventuella straff som kan komma ifråga är allt ifrån 10 000 kronor i böter till licensindragning och tillträdesförbud".

44 §
På häst, som avses starta i tävling eller tränas på sätt som är att jämställa med tävling, får inte vidtagas särskilda behandlingar eller särskilda åtgärder som vid tävlingen eller träningen kan medföra en positiv eller negativ förändring av hästs aktuella prestationsförmåga eller temperament, såsom t.ex. alternativa behandlingmetoder, akupunktur, TNS, laser, blistring och elektricitet.


Julrim

SkjortaDet här får bli din julgåva,
har kostat skjortan vill jag lova!

julrim.com


När det lider mot jul

Började dagen med en kall morgontur med Russin på banan. -19 grader visade termometern. Sedan var det åter igen dags för veterinärbesök. Först ut var Spicy som behandlades i framknäna. Nu blir det jullov för henne! Sedan var det Russin som hade två vargtänder som skulle ut. Jättesnäll var han! Russin åker hem imorgon så hoppas jag att han kommer tillbaka efter nyår igen förhoppningsvis som skolponny. Emmy var sist ut för behandling hos veterinären. Efter lunch var det lugnt innan det var dags att gå till stallet och fixa klart det, packa åt russin och fixa tvätten. Mickan kom till lärarrummet med sitt avelsarbete eftersom det inte gick att få klokt i words som jag hade på min dator, men vi lyckades skriva ut det även om vi tappade några bilder på vägen...

Hem och storstäda lägenheten. 3 ,5 timmar tog det innan jag nu äntligen är klar men så har jag tom skurat golvet! Det är bara jul en gång om året och med Julradio 2009 som sällskap gick det bra. Nu hoppas jag bara att jag får igång bilen den strejkade idag igen och jag ska ju köra den till verkstaden imorgon så det vore bra om den startade!

Dags för kvällsmat!


Järvsöfaks avslutar på Romme

www.travronden.se


Endast en föreställning återstår för Järvsöfaks: på Romme på måndag.
Foto: MIA TÖRNBERG 

 

Den oförliknelige Järvsöfaks avslutar tävlingskarriären på måndag, den 28 december, på Romme.

Sex konkurrenter sluter upp det som kommer att bli Järvsöfaks 234:e och sista start i karriären. De 233 hittills gjorda starterna har resulterat i 200 segrar och 21.248.570 kronor intjänat.


Startlista, Järvsöfaks avskedslopp
2.140 meter - autostart
1. Åkre Lurifax - Roger N Olsson
2. Järvsömolle - Pär P Johansson
3. Järvsöfaks - Jan-Olov Persson
4. Moe Tor - Daniel Olsson
5. Vingbo Stjärn - Staffan Falk
6. Perle Ole - Ulf Ohlsson
7. Spangmigutten - Kent ÖsterbergJulhälsning

Det kom en julhälsning från Tias son som heter Tiason läs Tyson från Norrland!Julrim

TermometerDigital variant

Från en liten tekniks sond
får du temperaturtillstånd
så du jämt kan va´ beredd
på hur du ska vara klädd

Slippa alla obehag
orsakat av värmeslag
eller stora blåa sår
på dina förfrysta tår

Plus och minus, men inte delat
denna sak har nog aldrig felat
med att visa siffror hit och dit
nu kan du veta om julen blir vit


Denna du nog användning av komma få
men det är bara en och inte två
det är nåt man som mäter
men inte äter
Jo förresten, lite äter
kanske med sallad och potäter

Du i ett särskilt rum den använda
och där om det är trångt kan du ha svårt att vända
men det kan hända
att den små siffror sända
och du se konkret
den rätta rödhet

julrim.com


Det strålar en stjärna

Idag har jag mest sprungit med ponnyer fram och tillbaka på löpargången. Hade storkoll av skolans ponnyer idag inför jullovet. Det fanns en del att jobba med. Fortsättning imorgon. Tog tag i lite pappersjobb på morgonen men kom inte så långt men nu ser man färgen på mitt skrivbord iaf! Körde Russin på lunchen han skötte sig fint 5 bakvarv på banan. Körde Spicy efter jobbet trodde det var ca -8 grader med det kändes kallt när jag kom in insåg jag att det var -17 grader istället!

Körde in Evve till tåget i stan och passade på att julhandla det sista inför torsdag. Nu tror jag att jag är klar faktiskt. Nyfiken på julklapparna från Elin och Elin framförallt när det krävdes en recension på den ena!!


Här stoppar Goop en skenande häst

Publicerad: 2009-12-19
Normal text Stor text Extra stor text
Foto: ALN

Lärlingen Marcus M Melander skulle köra sitt första V75-lopp.

Det slutade med skentrav och att proffskusken Björn Goop fick rycka in för att få stopp på hästen.

– Jag hoppas att han lärt sig något av det här, säger kusken och expertkommentatorn Lennart Forsgren i ATG Live.

När Marcus M Melander kom ut på banan med sin häst Oblige Ås reagerade experterna i ATG Live på körstilen. De kunde konstatera att kusken hade en liknande körstil som travkuskarna i USA som ofta kör liggande med långa tömmar.

– Men jag ser en viss fara med det om hästen blir för het, sa Lennart Forsgren i ATG Live studion.

När det blev omstart i V75-7 blev Oblige Ås het för Melander och hästen började skentrava.

Melander hade svårt att hålla hästen och fick ligga raklång för att försöka få stopp på den. Vid ett tillfälle var det nära att han ramlade ur sulkyn.

– Jag hoppas att han lär sig av det här, sa Forsgren.

Till slut fick Björn Goop köra upp framför med sin häst för att få Oblige Ås att lugna ner sig. Goop fick spontana applåder av Åbypubliken efter insatsen.

– Det här är en nyttig erfarenhet för honom. Det var tur att det inte inträffade i loppet. De ser de stora kuskarna som kör med långa tömmar och gör lika. Han får sig en viktig tankeställare, säger han.

Efter händelsen ströks Oblige Ås från V75.

Minimedia
Madeleine Brohlin


Så kan det gå när man har för långa tömmar!


Veckans Häst v 49

Sävrarps Ztar

*2005*
e: Engelbrekt
u: Zizzi Z
ue: Jesper

Starter: 0 0-0-0 0kr

Ägare: Stall Mini Stars
Tränare: Madde C Gustafsson

Foto: www.Fotomike.com


Jag skulle egentligen inte köpa något eget russ utan jag tittade runt efter lämpliga ponnyer till skolan när jag snubblade över Ztar. Först var han tänkt som en ponny till skolan men eftersom han var väldigt liten, bara 113 cm! Så var inte det aktuellt längre. Jag hade börjat fundera över att skaffa något russ till eftersom jag kör min sista säsong 2010 och vi har tittat efter någon liten ponny som kan vara resesällskap till mina andra hästar. På väg hem från Norge när Lillen hade gjort ett bra lopp och sprungit in pengar la jag ett bud på Ztar och fick köpa honom. Hästtransporttören som körde upp honom sa att det var en otroligt snäll och välhanterad häst.

Först fick han gå med Lillen och Calle i hagen men det gick inte alls så då släppte vi ut honom till den stora flocken istället där han kom in i gruppen direkt. Han styr och ställer precis som han vill med de andra hästarna och de låter honom hållas! Han var inkörd när jag fick honom och jag körde honom två gånger utan större problem men sedan bestämde han sig för att han hade fått nog och började lägga sig. Men efter två månader med tömkörning igen körde jag honom och nu skötte han sig utmärkt. För dagen tränar han på hemma och jag hoppas att han ska kunna kvala till våren. Han är en av de mest envisa ponnyer jag har träffat och använder han det på rätt sätt kommer det att bli bra! Jag hoppas på ett bra år 2010!


Foto: www.foto-mike.com


Julhälsning

Fick ett fint julkort från BorlängeJulrim

DatorFör trettio år sedan var detta ett monster
avsedd för blott miniräknarkonster

Men vad som är väsentligt
är att den krympt ordentligt

och i synnerhet
att den överskridit din hjärnkapacitet

julrim.com


Rocking around the christams tree

Snöstorm eller liknande hela dagen allting driver igen hela tiden. Fick i alla fall igång bilen idag men det var tveksamt. Var tvungen att köra en sväng när jag väl fått igång den så jag åkte till Mörsil. Mycket snö var det över bergen men det är en mycket bra bil att köra när det är snö! Köpte glykol och åkte hem igen =) men nu startar den förhoppningsvis imorgon när jag ska skjutsa Evve till stan. Tänkte köpa de sista julklapparna men jag har lite kvar vad köper man till någon som har allt och det han inte har det kan han köpa själv?

Ingen körning idag heller höll på att blåsa bort och Russin var inte på humör för att vara ute idag. Imorgon ska vi börja gå igenom alla skolans ponnyer innan jul sedan är det dags för Russin och Spicy att besöka veterinären också.

Funderar starkt på att boka biljetter till Alexander Rybaks konsert i Norge 4 feb. Hoppas någon vill åka med! Har träffat många trevliga människor både IRL och på nätet tack vare hans konserter!

Pratade med Elin på FB idag lutar att jag åker ner och hälsar på henne i slutet av januari någon som vill åka till Frankrike? Helt underbart

Foto; Elin Vinblad


Bonk

Mina vänner i Rybaks Facebookies har sina egna uttryck.
We on Planet Rybak have a great number of running gags and 'insider' terms that are used (and were devised) by us!! *BONK* is one of those terms and it is the sound of a head hitting the floor when somebody is outknocked by Alexander's hotness!!! ...
Veckans Häst v 48

Mr After Eight
*2002*
e: Skotte
u: Ragusa
ue: Ripadals Jecell

Starter: 65 2-11-8 11 025kr
1.59,9k 2.00,2m 2.03,3ak

Ägare: Carin Sundin
Leasingtagare: Stall Mini Stars
Tränare: Madde C Gustafsson


Foto: www.Foto-Mike.com


Under vintern 2006 ringde Carin som äger Super Busen och grågade om jag var intresserad av att köra en till ponny till henne. Hon hade nämligen hittat en hingst från skåne som var ostartad som hon tänkte köpa. Självklart ville jag det. Han hade då 5 ej godkända kval bakom sig och rykte om sig att stanna på banan. Första gången jag körde honom på banan på Romme gick han 2,40 i bakvarv och jag tänkte att det här var väl inga problem. Men sedan vände jag upp i rätvarv och då gick det väl runt 3,30 för han stannade hela tiden. Men efterhand försvann det beteendet och han kunde kvala under sommaren. Sen dess har han utvecklats varje säsong. Sommaren 2008 tog jag över träningen och sedan dess har han stått i mitt stall och tanken är att han ska stanna under 2010 som är mitt sista år som ponnykusk.

Han blev 2:a i Årets Äldre B-ponny på Rommes ponnytravgala 2008 trot att han inte hade någon seger men han är oftast placerad och gör sällan ett dåligt lopp. Anledningen till att han har så få segrar är mycket otur t ex på Solvalla körde vattenbilen ut mitt framför honom i överlägsen ledning, han är nervig redan innan och det blev inte bättre av att den dök upp mitt framför nosen på honom. Under vintern och våren 2009 stod han som skolhäst på Travskolan Wången och var med i undervisningen. Han är en mycket snäll häst att köra och hålla på med och otroligt snäll för att vara hingst. Han har inte haft det så lätt i livet och är därför lite misstänksam mot nytt folk och rädd för snabba rörelser. Det blev en uppryckning för honom att bo i norrland och han tog sin första seger under påskhelgen i Östersund. Han trivs bra i Norrland och passade även på att ta en seger till den här gången på Bergsåker. Han deltog i Jämtlands Lilla Pris där han gick nytt rekord. Under Östersunds dubbelhelg visade han än en gång att han trivs på norrlandsbanorna och gick under 2 minuter för första gången, 1.59,9. Han har sänkt rekordet rejält för varje säsong och 2009 är bästa året hittills med nästan 5000 kr insprunget och ett rekord under 2 min. Han blev Årets Äldre B-Ponny 2009 och var nominerad till Årets kämpe på DPK´s ponnytravgala i år.

Jag hoppas att vårat sista år 2010 tillsammans ska bli minst lika bra som detta! Han är en mycket trevlig häst som har mycket kvar att ge på tävlingsbanorna framöver. Jag är glad att jag fick chansen att köra och tävla honom.


Foto: www.Foto-Mike.com
Paradise Hotel

Tittar på sammandraget av Paradise Hotel. Jackie Ferm dotter till Lars Ferm eller Lars-Inge Svartenbrant en av Sveriges mest kända brottslingar är med. Det påminner mig om när vi stod i vårat gamla stall i Rommeholen. Pappa ringde och frågade om jag kunde gissa vem som flyttat dit, jo det var Svartenbrant. Som jag själv mötte i stallet. Då var det verkligen dags att flytta därifrån.

Foto: Martin Ridne Och Jan Düsing


Julrim

CD


Lite hjälp inför julen rimmen är hämtade ifrån julrim.com


Vad som ryms i denna låda,
vet vi dessvärre båda

Ett sånt där paket
där du har full koll
på dess uppenara innehåll

På formen borde ju alla fatta
att det rör sig om en digital platta

Till och med en idiot kan ju se
att det handlar om en cd

Välbekant form, det må hända
och hur mycket man än vrida och vända
man ändå alltid vet
vad som finns i dessa paket

Detta elektroniska minne
kan tilltala ditt hörselsinne
Musik, det vill jag lova
se det som en gåva.


Utan inspiration till rim
på denna lapp
får du här världens
vanligaste julklapp

Jag utgår ifrån att du redan vet
vad som finns i detta paket

Jag kom inte på något bra julrapp
på världens vanligaste julklapp

I detta lilla paket
finns en del av vårt alfabet
Dock inte A eller B
utan snarare C och D

Vem som helst borde fatta,
att detta är en ny...

Jag riktar mitt rimhat
mot detta sabla standardformat
vars form var och en kan se
gör rimmet till en dum idé


Julhälsning

det kom et julkort från Jämtskogens kennel


God jul från oss också


Bjällerklang

Händer intte mycket just nu. Idag var det i alla fall varmare bara -12 grader så hästarna fick gå ut imorse. Borde plugga men det känns som om man inte kommer framåt just nu. Tänkte åka och köpa julklappar i stan i morgon men kom på att Niki har ju ätit upp kontokortet så det blir kärvt med betalning så jag får lösa det i veckan istället. Tittade runt på lite bloggar och httade en del saker att önska mig i julklapp.

*One Tree Hill säsong 5 och frammåt
*Förhäxad säsong 7
*Harry Potter och Halvblodsprinsen
*Fairytale the Movie
*Armband från Juvelia

*Halsband från Betties Galleria

*Biljetter till Alexander Rybaks spelning i Norge 4 feb
*Resa till Prix´d Amerique
*Resa till Medeltidsveckan Gotland
*Jauvets skiva som en narr sprider lycka
*Eluppvärmda handskar
*Twillight filmerna


JulmusikMidnatt råder

Middag med Häskö igår, trevligt. Oxfilé på planka och marängswish till efterrätt mycket gott om man skippar grönsakerna de envisas med att blanda i. Var riktigt kallt när vi åkte hem -30 visade termometern när vi kom till Wången.

Imorse var det -32 så efter ett snabbt övervägande blev det innedag för mig och djuren idag. Hemma var det -17 och det tycker dom är kallt!

Idag var det julavslutning för eleverna i kyrkan och sedan fika i Wärdshuset. Så nu har nästan alla elever och många privathästar åkt hem så det är väldigt tomt nu! Saknar dem redan det blir så öde här när det är lov. Åker hem på onsdag ska jobba tills dess. Känns konstigt att det är helg imorgon det känns som om det ska vara måndag.


Så kall är natten...

Idag var det riktigt kallt. -22 visade termometern i privaten! Segt var det i morse. Tema med 3orna possitivt var att så många var klara redan kanonbra! Nu börjar nedräkningen mot jul sista skoldagen imorgon!


Den sötaste katt jag settTredje gången gillt

Föreläsning i morse med Malin och Mats ett plus för de goda mackorna! Sedan dubbellektion med ettorna fysiologi människa & häst. Full fart in till travet med Spicy och Obbe för att kvala. Samtliga av skolans hästar plockade pengar idag och två klarade kvalet. Tredje kvalet för Spicy och den här gången knallade hon relativy lugnt runt på 1,21 på en 2 sek tung bana med Oskar i sulkyn! En bra kombination med lite utrustningsändringar.

Efter att Maria varit så snäll och sjkutsat oss till donken bar det av hemmåt. Lastade av för att sedan springa bort och ha ett mentorsamtal med föräldrar över telefon. Bara en kvar nu sen blir det jullov på den fronten. Russins ägare var här idag för att rida honom. Han gjorde som när jag körde honom första gången och for iväg i en serie bocksprång som en rodeohäst! Men sen gick det bra. Han åker hem nästa vecka så hoppas jag att han kommer tillbaka efter nyår.

Tema hela förmiddagen imorgon med treorna. Ska försöka få dem att göra klart avelsuppgiften innan de åker hem. Avslutar med årets sista lektion, hästkunskap me tvåorna innan julavslutningen på fredag. Middag imorgon kväll!


Jauvet the show must go onjag ser det snöar

snö idag igen både här och hemma. Hade ponnylicensen med ettorna idag, bara 8 elever av alla travarna var här så de fick ha dubbellektion. Hann nästan ha alla mentorsamtal idag, det tar längre tid än man tror! Körde Russin idag på banan, lite vinglig men okej. Trav imorgon tredje gången gillt för Spican nu då. 6 av skolans hästar ska ut plus 3 privata. Fullbokad fram till jullovet nu, trav imorgon, avslutningsmiddag med häskö på torsdag och julavslutningen på fredag. Känns konstigt jag har jobbat här i ett år, tiden går så fort!


Hej mitt vinterland

Luciatåg med lärarna imorse. Kul att se det från den här sidan istället. Jag höll mig till det säkra kortet och var tomte! Mest bejublad blev utan tveckan pepparkakssnubben Daniel!! Snöstorm här idag har kommit en massa snö så nu tänker det nog ligga kvar till jul hoppas jag. Inga lektioner idag men jag påbörjade mina mentorsamtal med mina elever som förhoppningsvis ska vara klara till jul!

Konferenskörning under kvällen. Tack Billy, Paulina, Anna, Yaiza och Natalie för all hjälp! Och Paulina... vi har hand med Malin! Tur det slutade snöa, det är inte så kul med pullerttur i snöstorm!

Har ännu inte löst hur jag ska ta mig in med Spicy på Onsdag men det löser sig hoppas jag. Hörde att det skulle vara -15 grader tur man inte ska köra...

Ponnylicens med ettorna imorgon!

Lucian var hovslagaren Johanna.


Jan the red nose reindeer

Julens hjälte kanske? Wångens VD Ola rätar till ett ljus i luciakronan som står snett.

Allas favorit pepparkakssnubbe, hovslagaren Daniel slängde lite pepparkakor omkring sig.
Bilderna har jag lånat av Carolina Eriksson som även har skrivit texterna tillDet kom en julhälsning

Från Elin och hennes familj.
Påhittigt måste jag sägaNatten går tunga fjät

Idag var det dags för Julshow. Efter gårdagen så var man lite orolig över utgången. Och det började bra tre som trillade av inom loppet av 10 min! När det var dags för vårat agillity nummer hade Tias planerat ett eget nummer för när vi skulle börja hade hon inte en tanke på rätt håll utan hon tog sikte på en kon som hon sprang omkring med. Jessica och Niki fick istället försöka ta sig igenom banan men det var väl mest Jessica som hoppade! När Tias väl hade kommit på andra tankar tog hon sig runt banan också. Kadriljen såg bra ut idag och det var skönt att de skärpte till sig när det verkligen gällde.

Luciatåget blev bättre än igår och jag gillade effekten med de svarta tärnorna som sedan blev vita, annorlunda! Och Jas med Benjamin vid tömmarna och Billy och Pernilla på flaket som staffan stalledräng var oslagbara! Niki hade bestämt att hon fått nog av ridning och ålade sig helt enkelt av hästen!


Tias har sin egna show


Niki var tågets sötaste tomte!

Fotona är lånade av Anna Malmqvistv 32

Längtar till v 32 men längtar inte till att det blir sista sommaren med Jauvet. Men medeltidsveckan är verkligen en upplevelse. Lokes låt 7 dar per år är en fulträff för den känslan. Vi möts på Gotlandsänget v 32 alla som vill vara med!JAUVET goes Ättestupan

De flesta vet inte vilka Jauvet är men det ska jag berätta för er. Det är några av de bästa gycklarna i Sverige på det som de gör!

(www.jauvet.se)

Nu när vi har som roligast har JAUVET enhälligt beslutat sig för att avsluta en härlig era av svett skratt och fulgyckel. Året 2010 kommer att bli Jauvets sista år som gycklargrupp.
Sommaren 2010 kommer att kantas av nostalgi, sång, sagor, eld, tricks, improvisationer och annat som hör gycklare till.
Hur avslutar man då en så fantastisk fenomenal sammansättning av lönnfeta män på bästa sätt. Jo såklart med pompa och ståt. Publiken får bestämma sagan och publiken är ju ni. Klicka på din favorit i tabellen till höger så kommer den med flest klick bli den saga som repas in på nytt och spelas under sommaren 2010. Har du ännu inte bokat in JAUVET till din festival är det hög tid att göra det nu. (info@jauvet.se)

Den 15 augusti 2010 kl 15.00 på gotlandsänget i Visby kommer gycklargruppen JAUVET att möta sin publik för allra sista gången. Vi kommer då att ha en THIS IS IT Gycklarauktion där vi auktionerar ut tält, kista, rekvisita och annat smått och gott till högstbjudande.

Till sommaren (V.32) kommer det att släppas en DVD som sammanfattar historien om gycklargruppen JAUVET. Från vagga till grav.


Det var med stort vemod jag läste att mina absoluta favoritgycklare ska sluta. Medeltidsveckan kommer inte att bli den samma igen. Allt började en augustidag 2003 på Gotlandsänget i Visbys innerstad. Jag och min vän Karolina Granbo var på Gotland för att hälsa på min bästa vän Elin Vinblad och för att slå hål på min fantasi att det bara fanns grusvägar och kossor på Gotland. De hade faktiskt Mc´Donalds också! Vi åkte ner v 32 för då hade vi hört att det var medeltidsvecka på ön, ett evenmang som man bara måste besöka. Så jag och Karro knallade omkring inne i stan och tittade på riddare och annat löst folk. Tillslut hamnar vi vid ett tält där de spelar någon slags teater. 4 killar i konstiga kläder hoppade omkring och spelade något som visade sig vara en parodi på Ivanhoe.

Nästa år åkte jag ner igen och träffade samma gäng denna gång. Det visade sig att de var en gycklargrupp som kallade sig Jauvet. Detta året hade de även fått förstärkning av Kalle i gruppen. Detta år var det askungen som spelades. Under den här veckan lärde vi känna dem lite mer då de flesta varje kväll går till Medeltidskrogen Clematis som bara har öppet den här veckan. Det visade sig att det var mycket trevliga gycklare.

Året efter alltså 2005 hade jag min först hund Tias med mig. Hon charmade hela gycklargruppen direkt och var paus underhållning vid ett flertal tillfällen. Redan första dagen utnämndes hon till hedersmedlem i gycklargruppen och fick en egen t-shirt som för övrigt varit deras dvd-värmare... I gruppen som då bestod av Putte, Palle, Mats, Kalle och Niki, var det Niki som blev mest förtjust i Tias och gjorde allt för att få köpa henne! En av de sista kvällarna på Clematis lovade jag Niki att den dagen jag tog valpar på Tias skulle jag döpa min till Niki efter honom. Jag kommer aldrig att glömma hans avskedstal till Tias när vi skulle till båten. Troligen fick Petra som nu är förlovad med honom sig ett gott skratt. Den här sommaren träffade jag flera underbara människor tack vare Jauvet. För utan dem hade jag aldrig träffat Petra, SHorty, Essan, Penny Lane och alla de andra människorna som jag sprang på. Under hösten bodde jag i Stockholm och tillbringade Onsdagkvällarna på Teater Gamla Stan där Jauvet hade föreställningar. Självklart var Tias alltid välkommen där. Likaså på deras 10-års fest där Tias fick utmärkelsen årets PR-konsult och jag Årets Jauvetsvenne som deras klubb heter. De följande åren åkte jag till Gotland själv fast väl där behövde jag aldrig vara ensam då det alltid fanns vänner runt deras tält på Gotlandsänget.

Jag kommer aldrig att glömma Nikis min när jag sommaren 2008 kom fram med en liten russelvalp innan föreställningen och presenterade den som Tias dotter Niki. Så stolt har jag aldrig sett honom. Jag hade uppfyllt mitt löfte! De har betytt så mycket för mig under åren och alltid tagit emot mig och mina kompisar med öppna armar. Det fanns alltid plats vid deras bord och de tog sig alltid tid att prata med en oavsett hur mycket de hade att göra. Tack för alla skratt ni har bjudit på under åren och för alla vänner jag har fått genom er. Jag kommer att sakna er under medeltidsveckan men hoppas att få höra In The Trade Of Jester en sista gång på Clematis Söndag natt v 32 2010.

Under åren har de bjudit på sina egna versioner av
2001 Bleka Bruden & de 6 lillkillarna (Snövit), PinnJocke (Pinocchio), 2003 Ivanhoelm (Ivanhoe), 2004 Askungen, 2005 Mög2002el i Djungelbacken (Mowgli), 2006 Robin m Hooden fr. Wooden (Robin Hood), 2007 Bröderna Lejonhjerna (B. Lejonhjärta), 2008 Sonja Sövardotter (Ronja), 2009 Sagan om den andra ringe.

De har hållit i munkbollens pausunderhållning, Impron och roat oss på Tornespelen och mycket mera.

Tack för allt!!Genrep och Öppet Hus

Idag var det öppet hus på Wången och samtidigt skulle vi ha vårat genrep till julshowen... hur det gick... nja det kunde väl gått bättre kan man väl säga. Tias lyssnade inte alls och hade inga planer på att göra något rätt. Och resten... ingen kommentar hoppas det blir bättre imorgon.

Körde Russin en sväng på banan på eftermiddagen. Jag vet inte hr jag ska göra med honom nästa år. Låta skolan ta honom eller ha honom själv ett år han kan bli riktigt bra.

Har fått så fruktansvärt ont i magen iblan vet inte vad det kan vara plötsligt hugger det bara till framförallt om det har varit stressigt ett tag. Hoppas det blir bättre framöver.


Alexanderlåten heter "ya veryu v chyudesa"(betyder:Jag tror på mirakel) och är ett soundtrack till en Ryskfilm som heter Black Lightning.

i will become a black lightning for you
a black lightning on the rain's line
and let the calendar's sheets burn
the evil won't be able to decieve me anymore

i don't believe in miracles
but a car flies into the sky
and now i'm your superhero(x2)


being white snow
i will into your palm
and you will know
how much i love you
and under the january's sky


all the flowers on the Earth,
all the words about love I know
will revive only for you


i don't believe in miracles
but a car flies into the sky
and now i'm your superhero(x2)


Idolfinal

Då var det äntligen dags för Idolfinalen 2009 Calle mot Erik. Erik gick segrande ur den striden frågan är nu bara om han änn en gång blir en bortglömd etta... Hoppas inte det. Det är synd att vinnarlåtarna är så sega varje år det vore roligare med en lite snabbare låt någon gång. Go Erik!


Mycket att göra

Tanken var ju att fredag är min lediga dag men idag har det varit fullt upp. In till stan på morgonen för att handla saker till julshowen. Hamnade mitt i ett brandalarm så hela byggnaden fick utrymmas. Blev sen pga det då jag var tvungen att vara tillbaka med bussen till 12.00. Efter lunch var det julshowsträning hela eftermiddagen. Mycket som skulle ordnas plus att jag själv ska vara med i ett nummer med hundarna. Testade det för första gången idag.

In med hästarna, har tre hästar i helgen eftersom jag har hand om Evves islänning åxå. Försökte dtyra upp ett luciatåg till showen, fär se hur det slutar. Har inte koll på hur programmet ser ut eller vilken musik vi ska ha så det blir intressant imorgon på genrepet. Eller som Ove i globen uttryckte det genrepskaos underbart!


Mörkt ute

Förmiddags lektion med gym 3 eget arbete avelsuppgift så det var ganska lugnt hann fixa en del under tiden. Hjälpte 3orna med kadriljen sen hem en snabb sväng för att släppa ut hundarna och ta en macka i farten innan det var kadriljträning i körhallen. Så fort den var klar var det vidare till planeringsmöte med Anna, Jonas, Annie och Sara för vårterminen med KY. Sista lektionen var foderstatsberäkning med en kraftigt reducerad tvåa.

Nu ska jag fixa lite omprov för imorgon och sedan ska jag ut och köra Russin.


New Moon

Gillar den mer och mer
you know

Never Erase

Let's Get This Over With What's On Your Mind
Sorry But I Gotta Leave You Behind
I always knew This Day Would Come
I Was Never Good Enough For Your Love

What Am I Gonna Do
When I Am Not With You

Fallin Faster Towards Disaster
Bound To This Love We Cant Escape
We Can't Go On Living This Way
We Both Know There Is No Escape
From This Love That Were Hiding Deep inside
Lets Break Away Go Run And Hide
Cuz I need You And I want You
And Im With you And I Feel You
And I Breathe You And I Touch You
And Kiss You And I Love You

What Am I Gonna Do
When I Am Not With You
Who's Gonna Keep Me Safe
Time Will Heal
But Never Erase

This Is The Point Where I Let Go
Please Dont Go
This is point where you Let Go
I Dont Wanna Let Go
I Have To Leave You Hear Alone
All Alone
This Is The Point Where We Let Go
Please Dont Please Dont
Just Let Go

What Am I Gonna Do
When I Am Not With You
Who's Gonna Keep Me Safe
Time Will Heal
But Never Erase


Lista

En lista lånad från Saras blogg


Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?
Har gjort det många gånger!


Bakar du något till jul? vad?

Bakar inte så ofta men någon pepparkaka kan det bli ibland


Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?

Med :)


Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?

köpt


Knäck eller ischoklad?

Inget


Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?

Har ingen tyvärr


Som fönsterprydnad stjärna eller elljusstake?

Det är inte så julligt hos mig


Vill du ha julkort med brevbäraren eller i mailen?

Både och men det är ju mysigare med vanliga julkort.


Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?…eller vad?

Röd,blå,gul


När julpyntar du hemma?

min bror sköter det och som ni sett kommer tivollit till stan ungefär vid första advent


Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?

Nej.


Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?

Julgransbelysning, glitter och kulor. Julstjärna


Har du ett färgtema i granen?
Ibland när jag har egen gran


Levande gran eller plastgran?

Plast


Hur ser din julfrukost ut?
Oboy och ostsmörgås


Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv. ?

Är alltid ut med hästarna och kör/rider på julaftonsmorgon


Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?

Jag dricker inte glögg


Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?

Ingen


Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?

Mamma och pappa har mest russin


Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?

Apelsiner är väl tradition?


Vilken är din favoritjulskiva?

Absolute Christmas och EMD´s julskiva men lyssnar mest på julradio.se


Vilken är din favoritjullåt?

Jul igen och Mer Jul


Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?

Köttbullar och potatis med lingonsylt


Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?

Inget faktiskt kanske steker köttbullarna


Risgrynsgröt eller Ris à la malta?

Inget av det


Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?

Aldrig ätit det.


Dricker du julmust eller mumma till julbordet?

Julmust men är inte överdrivet förtjust i det


Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?

Inget än


Tittar du varje år på Kalles julafton?

Jaaa, tradition!


Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalles julafton?

Askungen


Brukar du titta på Kan du vissla Johanna?

Nej.


Har du sett Karl-Bertil Jonssons jul?

Ja nån gång


Har ni tomte hemma?

Det var länge sedan


Köper du julklappar till många?

Familjen och några vänner


Tycker du att det ska vara julklappar till alla eller bara barnen?

Till alla naturligtvis!


Tycker du att julklapparna ska vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
Både och :)


Färgglatt eller enfärgat julklappspapper?

Både och där med.


Roligast att få i julklapp?

Allt


Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?

Pengar till hästarna eller utrustning till demtrav och influensaspruta

började dagen med den ökända svininfluensasprutan och hoppades att jag inte skulle bli dålig eftersom jag skulle in på travet. Heldag på travet med en skolhäst till start och två privathästar. Bäst gick det för Can Trust och Pär som blev 7:a. Spicy dras med fortsatta balanseringsproblem och hade ingen lycka i kvalet denna gången heller.

Jessica körde Russin och han skötte sig bra hörde jag! Ska prova honom imorgon tror jag.

Känner inte av sprutan alls mer än att jag är lite trycköm just på stället. Får se imorgon hur det är.
Ser ut som om jag bli kvar här i skogen några månader till i alla fall!!!


EMD

Fick en skiva av Eva-Lena idag! EMD´s julskiva med den svenska versionen av Halleluja. Tack

Det finns en sång som säger allt
som värmer när det blåser kallt
som lockar dej att gråta eller jubla

den har nånting som griper tag
och leder dig från natt till dag
och plötsligt vill du sjunga hallelujah

Hallelujah, hallelujah, hallelujah, hallelujah

Den visar att vi hör ihop
som ett försiktigt glädjerop
örenar det oss i det bitterljuva

det liv vi måste klara av
men allt vi tog och allt vi gav
så vi kan våga ropa hallelujah

Hallelujah, hallelujah, hallelujah, hallelujah

Och alla drömmar vi har drömt
det vackra som vi nästan glömt
finns kvar och vi kan inte längre ljuga

du ropar och man hör din röst
du har ett ord som ger dig tröst
ett naket och ett enkelt hallelujah

Hallelujah, hallelujah, hallelujah, hallelujah

Det är en sång om enkelhet
det lilla som vi alla vet
den talar till det vackra och det fula

den badar oss i månens sken
så skälvande men ändå ren
ett sprucket men ett vackert hallelujah

Hallelujah, hallelujah, hallelujah, hallelujah


körning och körning

Började dagen med körning med ettorna. Idag hade jag tio hästar åt dem att köra och så fick jag bara 3 elever! så det blev till att köra det. En sväng hem på lunchen sedan hade jag lovat Häskö island att ta med dem ut på banan bakom Debbie! De bjöd in mig till sin avslutningsmiddag nästa vecka också, kul! Sen hann jag inte mer än in på lärarrummet innan Gunilla ringde och undrade om jag kunde ta en sväng med Truls. Hjälpte till med kadriljträningen innan jag gick till stallet. Var ut en kort tur med Spicy eftersom hon ska kvala imorgon. Packade allt inför imorgon. Vi ska åka kl 9 precis efter jag har tagit svininfluensasprutan... hoppas jag tål den,,,

Fick veta av Marie att min blogg låg på andra plats i antal besök på hemsidan efter startsidan! Vad kul arr sån många är inne och läser!


Banjobb för veterinären

Körde Ztar direkt imorse för att hinna med allt innan jag skulle åka. Sedan åkte vi in till banan med Dajm eftersom han skulle visas upp för veterinären pga ett startförbud. Han kändes riktigt bra idag och gick igenom besiktningen utan problem!

Nu sitter jag på tåget mot Östersund framme 21.00 i Östersund


En riktig hästmänniska

Avslutar kvällen med en fransman som jag är otroligt imponerad av.Järvsöfaks tog sin 200:e seger


Så fick han då sin 200:e seger


Foto: Harnold/ALN

(travnet.se söndag 6 dec 2009 15:24)

Det svenska fenomenet Järvsöfaks tog sin 200:e seger under lördagen tillsammans med sin trotjänare Jan-Olov Persson. Dagens seger i Umeå gör Järvsöfaks historisk.

15-åringen öppnade raskt den första biten och redan efter 200 meter var han med i kön som femte häst. Myllarfaks övertog ledningen 1400 meter från mål men varvet kvar fick han sonen Järvsöfaks på utsidan.

Persson pressade ledaren rejält på den sista långsidan och i slutsvängen kopplade "Faksen" greppet i andraspår.

Järvsöfaks vann enkelt på 1.24,5/2180 meter."

Persson rörd till tårar

Efter loppet var det en stolt men mycket rörd Jan-Olov Persson som klev in i vinnarcirkeln.

- 200 segrar är helt fantastiskt. Den här hästen betyder oerhört mycket för mig men även för min verksamhet, det är tack vara Järvsöfaks som jag har kunnat bygga upp min träningsanläggning, sade Jan-Olov Persson efter den historiska segern.

Matteus Lillieborg, travnet.se


Lugna söndagen

Det regnade imorse så nu har all den lilla snö som varit regnat bort. Körde helt själv med Ztar idag släppte ut ur stallet och körde iväg själv. Motion med Lillen och Dajm i skogen. Rätt igenom alla vattenpölar. Det  var ganska mörkt så det var svårt att se vägen och Lillen han går åt det håll näsan pekar sen om det är ett och annat träd ivägen kvittar men han var ohalt idag iaf. Fick rapporter om att Russin fortsätter att sköta sig. Underbart att Jessica, Marika, Frida, Therese och Oskar lägger så mycket tid på honom så han blir körd nästan varje dag. Bokat tågbiljett upp. Kommer till Östersund kl 21 måndag kväll!

God natt


Robinson

Idag fick Angelica avbryta på grund av sjukdom. Simon blev utröstad. Min favorit... De fortsätter att vinna pristävlingarna men förlorar i Robinsontävlingarna.


Bilden är hämtad från modellfoto.se


Snabbjobb med Brorsan

Var in till banan idag och körde fort med Lillebror. Först körde jag ihop med några andra hästar då sprang han och skötte sig skapligt men när jag körde själv bara stannade han. Ena sekunden kan han inte trava 1,50 utan att bli rullig och rätt som det är drar han iväg i 1,30 i klockren trav.

Körde motion med Luring han skötte sig som alltid. Körde tre varv själv med Ztar på banan idag var hur snäll som helst! Inhandlade lite saker till Spicy på Aubiose idag så nu är vi redo för Onsdag. Nya Speedcops gamascher och boots plus karledsskydd.

Klar tidigt i stallet idag. Tv eftermiddag med nybakta lussekatter!


Katastrof i Idol

Hur kunde Calle gå vidare det har ju varit klart hela tiden att Tove och Eriks skulle stå i Globen nästa fredag! Erik levererade som vanligt och glänste i sin utmaning. Tove hade det kämpigare men redde ut det bra. Calle gjorde ett bra första uppträdande men i den andra låten Do you think I´m sexy såg han mest ut som, citerat Anders Bagge lika sexig som spöket laban. Hoppas Erik vinner allt nu men troligen blir det väl Calle eftersom vinnarna aldrig blir någonting.


Tivolit har kommit till ParadisetMin yngsta bror är ansvarig för juldekorationerna och det blir mer för varje år!


En vanlig dag

Idag var det 0-gradigt igen och snöade. Körde Lillen idag. Första motionsturen på över en månad inte helt bra i hoven än men mycket bättre. De andra huliganerna hade plockat ner tråden i hagen och stod i mitten när vi kom ut. Dajm gick backintervaller och jag körde Ztar själv idag och travade på han skötte sig kanon nu är det bara vändningarna kvar att träna på.

Fick rapporter från Wången Spicy hade gått jobb idag. Skött sig bra 1.40 första 1000 och 1.25 sista 1000 hade känts bra och varit ganska lugn enligt Oskar. Russin hade varit ut och testat isbanan också. 2 varv i trav idag utan bråk och mina hästskötare såg äntligen det som jag såg för ett tag sedan att han har bra trav och sköter han sig blir han bra.

Idol ikväll vilka två går till final? Jag hoppas på Erik och Tove!


New Moon

Jag och mamma var på bio ikväll. New Moon. Jag var inte så imponerad av första filmen Twillight, denna var dock lite bättre. Men jag tycker fortfarande inte att Robert Pattison passar som Edward Cullen, jag har föreställt honom helt annan.

 

Edward försvinner ur Bellas liv och hon börjar allt mer umgås med Jakob. Jakob som har starkare känslor för Bella än vad hon har för honom. Jakob blir en allt större del av Bellas liv och känslorna blir allt starkare hos dem båda trots att det är dömt att misslyckas. Edward kommer alltid att vara ivägen.Kallt idag

Idag åkte vintertäckena fram -9 grader imorse. Lillen och Calle fick gå ut i hagen på baksidan idag istället och då blev det fart på dem! Körde intervaller med Luring på eftermiddagen medan pappa skrittade Lillen som mera studdsade fram. Körde en sväng med Ztar åxå som nu börjar bli riktigt bra att köra kan nog köra honom själv till helgen.

Hörde att det hade gått bra att köra Russin också skönt det. Spicy fick skor idag så får Oskar testa nya balansen inför kvalet på Onsdag om inget kommer ivägen vill säga... det har ju hänt förut..


Hemma igen

Åkte ut till stallet imorse och träffade alla hästarna. Körde Lillebror och Dajm på eftermiddagen en sväng innan det var dags att åka till leksand.

Hockey allsvenskan Leksand-Bofors.
I den första perioden och halva andra perioden viftade de mest med klubborna och hade det inte varit för deras målvakt hade Bofors haft en stor ledning. Norra stå hyllade Jocke     Jocke      Jocke Eriksson!! I slutet av andra perioden släppte det och det blrv tillslut 6-0 till leksand. Pelle Prästberg gjorde 4 mål. Bofors målvakt har nog ont i huvudet imorgon med tanke på två hårda skott rätt i huvudet! Publiksiffran idag var 4408 personer.

Foto: Micke Gustafsson/Foto-MikeUppsala

Sitter i Uppsala på stationen och väntar på tåget som går om 40 min. Är hemma 00.32! Här är det inge snö alls.


En härlig men kall vinterdag

Det första som stod på schemat i morse var hölastning för ettorna. Därefter var det körning och för dagen hade jag för en gångs skull för många hästar! Så några fick köra dubbelt plus att vi hann med Russin också som skötte sig utmärkt idag. Han ska dessutom få skor på eftermiddagen! Har varit hem på lunchen och packat allt för hemfärd i eftermiddag! Hemma till på måndag mycket skönt! Hundarna åker med.

Julradio.se på datorn hela dagen för maximal julkänsla!
RSS 2.0