söndag

I söndags gick Lillen, Alex, Jolex, Dajm och Trollet en varsin vända i skogen. Pigga och fina. Då Natalie inte kunde vara med i stallet så var det jag som fick sköta träningen.

Emelie red en sväng på Jobie uppe i rättvik och han hade visst varit jättesnäll! Inga starter till veckan så vi får träna på!

Sedan tåget upp till Rättvik för ännu en jobbvecka


GladiatorernaÅret var 2000 och Gladiatorerna skulle för första gången spelas in i Borlänge. Jag har för mig att skolorna fick fribiljetter för att fylla ut läktarna. Jag och mina vänner var på plats och från första stund var vi fast! Vi lyckades prata oss in på de flesta föreställningarna som gladiatorernas hejarklack och publikuppvärmare! Efter några gånger kände gladiatorerna igen oss och kpm fram och pratade med oss. Vi hade vita t-shirtar med texten Power 4 U och röda blinkande djävulshorn. Favoriterna var Zeke, Plexus, Nova och Amber men vi hejade såklart på alla gladiatorerna. Vi körde uppvärmningslekar med publiken som tex fader abraham och klappa händerna om du är glad! Sista dagen kom de fram och tackade oss. Jag fick blommor och kramar.

Minns min engelskalärare Lars den bästa lärare jag någonsin haft. Han var en PT och kände Zeke eller Kim Justin som han hette. Jag fick en massa gladiatorgrejor av dem. Några av dem har jag fortfarande kvar.

Varje fredag när Gladiatorerna sändes samlades hela gänget hemma hos en av oss och laddade upp med chips och godis och kollade på programmet. Efteråt var det alltid chatt med en av gladiatorerna och vi frågade alltid samma sak om de mindes oss tjejer med de röda hornen. och ja de gjorde de!

Så kom då den tragiska sommardagen 2002 då jag nåddes av nyheten att Kim Justin och hans flickvän Linda även hon en gladiator omkommit i en bilolycka.

image description

Gladiatorerna var verkligen ett minne för livet. Jag kommer aldrig att glömma dagarna i Kupolen arena då jag verkligen fick vara NÅGON!


Lördagskörning

I lördags var det snöfall och -4 grader. Jag och Natalie körde Kolle, jolex, trolle och dajm gick till Gislagården. Trollet blev livrädd för en tant och en spark tur han hade en stabil vägg framför sig! Luring och alex gick en vända i skogen.

Lady blev undersökt men desvärre hittades inga onormala saker. Vargtänderna drogs samtidigt så hon har semester får se om hon är snäll sedan.

Jobie och Emelie hade varit ut och bekantat sig med omgivningarna i rättvik. En mycket pigg jobie rapporterades det om.

Kolle blev av med vinterpälsen och slipper nu stå inne halva dan om han är körd mycket skönt!Trav på Romme

Trav på Romme ifredags men först skulle Alex och Lillen motineras. Dajm var struken pga sina dåliga karleder men har nu fått salva för att behandla dem så snart är han på banan igen. Lillebror fick ett perfekt lopp 4:e invändigt och tog en 5:e plats i ett stentufft gäng. Nytt rek med en sekund! 1.30.2! Kanonnöjd med honom. Han utvecklas för varje start och skötte sig prickfritt trots en något strulig värmning.

Barbie flög till ledningen och fick sedan fuska bort större delen av loppet men kunde inte tillslut i alla fall. Nya tag! Kan inte förstå att de lät mig köra 25-tempo i 500 meter!

Jobie flyttade upp till Rättvik då det finns bättre träningsmöjligheter efter hans behov där! Hoppas detta upplägg fungerar. Emelie har lovat att pyssla om honom när jag inte är där så han kommer att bli så bortskämd!


Utrustning och tappsko

Mitt nya schema innebär treorna på torsdag förmiddag. Jag och Katta hade utrustningsövning och tappsko med dem. På min station fick de en lapp med olika utrustningsdetaljer de först skulle hitta i selkammaren och sedan få på hästen lättare sagt än gjort! Men det gick bra de flesta hästarna fick rätt utrustning!

Körde malins häst skuggan på lunchen. En upplevelse finns en del att åtgärda där.

På eftermiddagen hade 2or och 3or individuellt val och sex elever och emelie kom ut till mig. De fick lägga upp träningsschema för ponnyerna och sedan tog emelie med dem ut på en tur i skogen. Alla kom tillbaka samtidigt.

Möte med hästgruppen och vi gjorde några fall i vår läxa i ärendegång tyckte vi var väldigt kreativa!

Tåg hem och sedan ut i stallet för att köra lillebror som skulle starta. Allt dåligt humör var som bortblåst när man kört han!Allt har en mening

En person fick mig att tänka efter

Hur ofta dömer vi människor andra bara för att de kanske ser annorlunda ut? Hur ofta ser vi ner på någon annan bara för att de har en annan livsstil eller livsåskådning än vi, eller för att de har en annorlunda personlighet? Eller helt enkelt bara en annorlunda åsikt? Om de kommer från en trasslig bakrund är vi snabba att dömma för en person kan aldrig förändras eller?

Min mamma brukar säga att jag alltid drar till mig problem, just för att jag vill tro gott om alla jag bryr mig. Så många gånger jag har blivit sviken och verkligen blivit trampad på men så många gånger det verkligen för någonting bra med sig. Jag är en person som bryr sig och jag vill verkligen vara den vännen jag själv skulle vilja ha den som alltid finns där för en och lyssnar och stöttar. Vänskapen tar inte alltid de rakaste och mest väntade vägarna och det är kanske bra för hur skulle det se ut om vi alltid valde den lätta vägen? Oftast vet jag vid första ögonblicket om det är en vän för mig.


Bekanta har jag många men nära vänner har jag få. Jag kan vara dum och elak mot dem jag bryr mig om men oftast är det för att det finns en viss rädsla att läppa folk för nära jag har blivit sårad för många gånger. Vänskapen kan överraska den ser inga hinder i ålder, kön eller utseende den bara finns där om det är meningen. Allt som händer i livet är en del av vägen fram dit vi ä
r just nu hade det inte hänt hade vi aldrig träffats. Det kanske är jobbigt för stunden eller under en längre tid men man måste våga tro att det blir bra igen våga tro att man kommer att resa sig för det som inte dödar kommer bara att göra oss starkare. Jag är tacksam för de vänner som finns i mitt liv! Och jag vet att jag kommer aldrig att lämna dem frivilligt då var de helt enkelt inte rätt för mig.
starthäst

Romme 27 jan
Lopp 4 MIN LILLE BROR & MIN LILLA DAJM


LOPP 5
BARBIE KOMP


det är typ -20 men vi köper glass!

Det var fruktansvärt kallt att gå till skolan imorse undrar hur jag överlevde vintrarna på Wången de hade ju lixom -27 idag läste jag på Facebook! och här var det väl -18 eller nått.
Redovisning av tvåornas idolporträtt och vi kikade på travarridlektionen borta på ridklubben. sedan åkte vi upp till Katta och pysslade med hennes ettåringar Tindra och Fjällsippa. Både hästar och elever skötte sig optimalt!
Sedan tyckte mina kära elever att vi hade för lite glass i frysen så det var bara att bege sig ner och fixa den delen. det blev en del ;) Efter lunchen var det körning. Jag körde en sväng med Quetty i skogen i kylan.


Jadå de är helt normala egentligen ;)

Möte i aulan på eftermiddagen om omorganisationer på skolan får se hur det blir nu då... Sedan lyckades jag få Anita att köra hem mig så jag slapp gå det var mycket snällt! Bara att ladda för ytterligare en skoldag då!


Morgonkörning

Tisdagsmorgon innebär tidig morgon i stallet! Kl 7 går första turen för att jag ska hinna med bussen. Alex och Jolex gick en sväng i mörkret. Sedan var det Trollet och Dajmens tur och sist Lillebror och Jobie båda kändes riktigt bra. Janeth kom och masserade Jobie och Jolex på eftermiddagen och Jobie var mycket bättre än sist nu saknas det bara lite muskler på honom men det fixar vi i backarna här uppe i Rättvik när han flyttar  upp på fredag. Åslund kom ut och vaccinerade Luring, Kolle och Alex så nu är de på gång.

Hann med bussen med typ 3 minuters marginal. Frukost på vägen upp. Sedan lektion med NPNV i foderlära. Trevligt när eleverna frivilligt jobbar över 50 min! Dock hade jag ju ett möte med djurgruppen men jaja de fick väl vänta :) vi kom en bit i planeringen innan det var dags att göra kväll. Lugn kväll då den tidiga morgonen tog ut sin rätt.


Att våga vara lycklig

Matildas Blogg

Till alla vilsna själar där ute,
det finns ljus ! Det finns så oerhört mycket ljus.
För hur mörkt och tungt det än känns just då,
även om du är helt övertygad om att det
aldrig någonsin blir bättre. Så lovar jag,
med hela mitt hjärta.
Att det blir bättre.
Jag har själv varit där, allra längst ner.
Och jag är inte ens ur skiten helt än.
För det tar tid, ett steg i taget. Dag för dag.
Och hur mycket du än tvivlar,
hur mycket negativt du än kommer få höra.
Så är det fel. Du är bra, du är unik precis
som du är.
Och du Duger, du är perfekt utan att ändra på något.


Och har du tur finns det människor runtomkring
dig som stöttar. Som kommer att finnas där när
du faller. Men även om du inte har det,
om du känner dig som världens
mest ensamma människa, så lovar jag
att du kommer klara dig ändå !
Bara du bestämmer dig för att resa dig
när du fallit, bestäm dig för att
du vill leva och kämpa som fan för att komma upp mot ytan igen.
För det du möter där uppe kommer vara värd helvetet
du går igenom !

För jag vet, jag vet att du ser mörker överallt.
Att det är ständig höst och alla dina blad har vissnat.
Men jag svär att sommaren kommer komma igen.
Du kommer få uppleva den där värmen som du
har saknat så djupt. Den där känslan över att du
är okej.

Och jag påstår inte att du kommer kunna se
dig i spegeln och tänka, fan vad snygg jag är !
För dit har inte jag kommit än, jag ser ärligt talat
inte något särskilt positivt i speglen.
Men jag jobbar på att jag ska se mig själv som okej.
Och jag hoppas att
du också kommer kunna komma dit en dag.
Att vi tillsammans ska se att vi duger,
hur trasig du än brukade vara.
För hur vi än ser ut är vi alla samma.
Tjock,smal, kort, lång, ärrad, osäker,
finnig, missanpassad, utanför, mobbad,
ensam.
Så slår alla våra hjärtan som ett.

Att våga vara lycklig,
är som att kasta sig rakt ut från skyskrapans tak
och vänta på att träffa marken.
Att vänta på att blöda ihjäl.
Men det är just i det ögonblicket du måste lära dig att flyga..


Ekorrhjulet fortsätter

Måndag ny vecka och nya lektioner kändes som om det var en eveighet till helgen men nu vet jag att tiden kommer att skena precis som vanligt. Hade planering och summering med Anna-Karin hela förmiddagen kändes som om det börjar bli dags att kolla på vad eleverna gjort och inte gjort. Det är nästan ett heltidsjobb det åxå. Hämtade upp lunchen och åkte ut till travet för att luncha med mina NBNA elever som haft stalltjänst på morgonen. På eftermiddagen hade jag körning med ettorna på travet. Vi körde storhäst i skogen. Granis, Nosy och Gurran. Det blev en livad tur då Granis tyckte det var jättekul att springa fort och Nosy var lätt i baken. Gurra han är ju som han är så det förvånar inte längre.

Tog tåget hem på kvällen för att hinna köra lite hästar under tisdagen.Sista dagen på veckan

Då var helgens jobb avklarade. Lillen och Kolle gick till Gisslagården. Trolle, dajm, bror, jolex och alex gick en vända i skogen. Körning i söndags som tur var var det inte lika kallt som på lördagen. Jag och Natalie körde undan allt på förmiddagen och vi hann faktiskt åka hem en vända innan det var dags att ta in hästarna. Lilla Lady får nu vila tills hon har varit till veterinären och blivit undersökt om det finns någon orsak till hennes underliga beteende...

Hem och packa för att ta tåget upp till rättvik på kvällen. undrar varför det känns som om tiden bara rusar fram nu? Det är fredag och hela helgen ligger framför en helt plötsligt sitter jag på tåget upp till Rättvik igen och det är dags för ännu en ny jobbvecka. Rätt som det är sitter jag där på tåget mot Borlänge igen och så går ekorrhjulet runt runt vecka efter vecka men jag känner att jag inte riktigt hinner med nu vart tar tiden vägen?


"Gotta play em all"

Therese har gjort det igen kolla in hennes blogg!Det världsomfattande fenomenet känt som Wordfeud har tagit Wången med storm.
Lärare som elever spelar det frenetiskt, provar alla bokstavskombinationer som
möjligen kan fungera.
Spelet är högst beroendeframkallande och kan orsaka visst aggresivt beteende.
Vissa spelare som alltid får ett poäng över medel anklagas för fusk och fryses ut
ur gruppen. Spelet fortsätter doc och den som spridit anklagelser hoppas på dålig
karma, synden straffar sig själv (må han brinna i helvetet!!).
Om någon utav en händelse skulle skriva ett ord och få flera hundra poäng måste
det så klart delas på Facebook, alla måste ju få veta hur bra man är.
Det sociala umgänget har fått sig en ordentlig törn av spelet då alla sitter med
näsan i mobilen och plickar.
Att prata har blivit oviktigt, man kan ju chatta på Wordfeud.
Jag kan erkänna att jag är beroende och det tynger mitt sinne. jag avundas de
människor i min omgivning som har gett Wordfeud fingret och avstått från att prova.
Jag kommer aldrig bli så stark.
Det enda sättet att bli ren är att förflytta sig till en internet fri plats, vilket inte
är så lätt då i princip hela jorden är "infekterad", först då kan man ha en chans
att starta avgiftningen. Återfalls spelare är doc väldigt vanliga.
Jag kunde aldrig tro att något så simpelt som alfapet skulle bli så här populärt,
vart är världen påväg?
Jag lyfter på hatten åt skaparna till Wordfeud, spelet vi älskar att hata.
Ni har försatt Wången i spelkoma.
Over and out.Provlopp

Kyligt i lördags men full fart i alla fall. Hade fått extrapersonal idag då Emelie hjälpte till och Natalie kom ut lite senare. Det var skönt så jag inte behövde köra alla turer i kylan helt själv!


Provlopp med Luringen som var dunderfin i första jobbet sen nov. Helt obrukad imål. Även Claes var imponerad över hur han såg ut. Verkar mycket lovande. Alex gick ett banjobb och var kraftigt förbättrad och gick premietiden utan problem. Borde kunna kvala i april/maj. Travade mycket bättre nu när han vant sig med skorna.

Körning hemma också. Dajm och trollet gick till gisslagården. Jolex, lillen, kolle, bror och lady gick en sväng i skogen. Dessvärre föll lady in i gamla synder och slog rejält. Vi får försöka hitta på något mot hennes kraftiga brunster som verkar vara problemet.Foton: Foto-Mike


trav på Romme

Ojoj nu ligger jag verkligen efter i uppdateringen. I fredags hade jag möte hela förmiddagen om våra gemensamma ämnen Djurhållning och Djuren i naturbruket. Allt för att vi ska försöka underlätta i framtiden och kunna hjälpas åt. Tog tåget hem då det var trav på Romme på kvällen.

Jobie var först ut och fick ett invändigt lopp och spurtade bra tillslut. 1.17 sista 500 m men det hjälpte inte så mycket då de kört så långsamt under resten av loppet han slutade oplacerad.

Sedan var det Barbies tur för dagen utrustad med ett helstängt. Det gav en bra effekt och hon blev mycket bättre i kurvorna. Efter ett invändigt lopp spurtade hon till sig en 7:e plats helt klart godkänt med tanke på att hon tappade en baksko och det var moddigt så fäste var ett måste.


Jobiedix
Foto:Foto-Mike


Barbie Komp
Foto:Foto-Mike


Glasstime

Heldag med ettorna i stallet. Storhästkörning på morgonen. Granis, nosy och hilma fick en motionstur i skogen. Sedan fick eleverna svara på lite travfrågor medans jag fixade lunch. Hämtade lite mer glass så nu börjar frysen bli välfylld!

Körde Malins häst på lunchen. Man kan väl säga att det fanns en del att jobba med där.

Ponnykörning på eftermiddagen. Znorkel fick gå med idag vilket han inte var så imponerad över. Ganska tråkigt intryck idag hoppas det blir bättre. Idag fick vi fixa klart stallet då Anna åkt på trav.

Lugn kväll tills my och malin hälsade på. Match making mmmmMed sikte på eliten

Min gamla elev Therese har gjort det igen! Så klockrent!
http://thelind.blogg.se/

Klockan är halv sex, och det är dax för jour,
det är en daglig rutin om man på Wången bor.
Fodras, tempas och ut i hagen hästarna ska,
närvaro tar de klockan sju varje dag.
Frukost på wårdshuset vi brukar äta,
oftast fler kalorier än man kan räkna.
Om man privathäst på Wången ha,
de ska ut varje da.
Tänk sen alltid på vad du gör,
sköta sig man alltid bör,
om man vill ha hästen kvar,
kan man ej försova sig många dar.
Skolan börjar halv nio, ¨
fika får vi nån gång vid tio.
Lektionerna kommer som på rad,
fullspäckat schema varje dag.
Lunch har vi från tolv till ett,
hoppas då att klockan går rätt,
mycket saker ska ni se,
på denna timme ska hinnas me.
Sista minuten av panik och plugg,
som oftast inte hjälper ett jäkla dugg.
Eftermiddagarna ser likadana ut,
hektiskt schema från början till slut.
Klockan fyra är det slut på kravallet,
då är det dax att knata till stallet.
Pysslas, borstas och matas de ska,
jour under Elitloppshelgen vill ingen ha.
Efter jouren, typ klockan fem,
börjar alla lärare åka hem.
Vi elever till wärdshuset går,
för att se vad vi till middag får.
Ekologiskhusmanskost det ofta är,
hungrig går man aldrig här.
Under tre år på Wången det finns inget stopp,
på hur många kilo man faktist går opp.
Kvällarna på Wången brukar vara lugna,
att glo på tv:n är vi bara tvugna.
Annat roligt har vi också för oss,
tills de att "fritidsvakten" stör oss.
Ibland kan det få tråkiga konsekvenser,
varningar sprids till höger och vänster.
En gång tycktes turen vända,
men det slutade med att hela klassen blev hemsända.
Sammanfattningsvis så har vi väldigt roligt,
tre år på Wången går snabbt, det är helt OTROLIGT!
När det är dags för att gå till sängs,
och alla rumsdörrarna äntligen stängs,
och man ligger i sängen, trött och sliten,
tänker man, 'äh va fan' vi ska bli ELITEN!Starthäst

Romme 20 jan

Lopp 2 Jobiedix

Lopp 3 Barbie KompMy's födelsedag

Onsdag innebär heldag för tvåorna i stallet. Foderprov på morgonen vilket var mindre uppskattat... Men men... Jag och Catrine åkte och ordnade lite glass till efterätt och de roade sig då med glasspinnarna efteråt! Körde quetty en tur i skogen ihop med malin & granis och therese & gurran.

På kvällen var jag, annie, malin, my och julia ut och käkade pizza för att fira my som fyllde år. My fick en jättefin present av oss Mmmm... Hon blev jätteglad!

My och Annie även om man inte tror det så var det BARA Cola i glasen!Tias & niki

Även Tias och Niki blev slitna efter en tidig morgonTidig morgon

Det gällde att börja i tid i tisdags för att hinna allt som skulle göras. Första turen kördes kl 7 med Luringen och Alex. Luringen var tokpigg. Sedan var det Lillen och Ladys tur. Mötte en skogsmaskin och Lady bara kollade lite på den och gick sedan förbi. Nu blir det halvstängt. Sista turen var Trollet och Dajmen. Snabbt iväg till bussen som jag hann med med typ 3 min tillgodo!

Lektion med Npnv i foderlära och efter det hästmöte. Lugn kväll hemma sedan.Rolf-Göran Bengtsson

Rolf-Göran tog hem Jerringpriset
Här tar han emot folkets kärlek.
Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriset - med en förkrossande marginal.
Efteråt var hoppstjärnan märkbart rörd.
Och när SportExpressen.se träffade honom i natt blickade han direkt framåt mot OS i London.
- Det är OS som är det stora målet, vi går för segern!, säger Bengtsson.SÅ RÖSTADE FOLKET:

Rolf-Göran Bengtsson 44,6 % 215 000 röster
Marcus Hellner 29 % 139 000

Totalt: 478 000 röster

Det blev en duell mellan Rolf-Göran Bengtsson och Marcus Hellner om Jerringpriset 2011.
Men i slutändan var det ingen större dramatik, Rolf-Göran Bengtsson fick 44,6 procent av rösterna och vann en förkrossade seger.
Bakom priset ligger förstås EM-guldet i somras i Madrid med hästen Ninja La Silla.

"Stolt över det här"
Det var en märkbart rörd Jerringpris-vinnare som klev upp på Globens scen strax efter klockan 22.15 på måndagskvällen.
- Jag är väldigt stolt över det här, sa Bengtsson i tacktalet.
- Den som saknar fantasi har inga vingar sa Muhammad Ali en gång. Jag är kanske den i vår ridsport som är närmast honom i ålder, därför har jag kanske lite gemenskap med honom. Han reste sig alltid.

Viktigt för hästsporten
Några minuter senare klev Bengtsson ner från scenen och omringades av journalister.
SportExpressen.se var på plats.
- Det betyder suveränt mycket att vår hästsport ligger så långt fram att den kan tampas om det här priset, säger Bengtsson.
– Jag tror att det här kommer betyda mycket för ridsporten.
Han ville också hylla hästen Ninja La Silla – som nu kan vänta sig en fin belöning hemma i Tyskland.
– Han ska få en jättestor säck morötter. Och en säck hö.
Senare på kvällen, vid midnatt, träffade SportExpressen.se Bengtsson igen, utanför Globen.
Hoppstjärnan valde då att blicka framåt mot nästa sommar och OS i London.
– Det är OS som är det stora målet, vi går för segern!
Ska du hem och sova nu eller?
– Nej, jag ska in här och träffa några vänner, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Av Ludvig Holmberg
ludvig.holmberg@
expressen.se Av Carl Juborg
carl.juborg@
expressen.seNBNA

Var som vanligt sen på morgonen även fast jag tänkt att jag skulle gå tidigt till skolan. Tänkte ut att jag går och hämtar bussen först så går det lite snabbare. Men då hade de parkerat in mig och hur jag än försökte fick jag inte i backen på bilskrället som var ivägen!!! Så det blev att springa till lärarrummet istället för att kopiera och sedan tillbaka till körhallen men jag klarade det med 5 min tillgodo! Lektion på förmiddagen med NBH och NBNA i djurhållning. De fick gå en skyddsrond i stallet och hittade en hel del brister de gjorde ett kanonjobb så nu får skyddsombudet lite att göra!

Lunchen åt vi på travet. Spännande att jag hade fyra elever men det lät snarare som 24 när de stövlade in genom dörren. Körde tillbaka tvåorna som haft stalltjänst innan min lektion startat. My fick köra storhäst med Anna och Mattias så jag hade tre elever, lyxigt! Vi tog en tur med ponnyerna till springkällan i vintervädret. Pigga ponnyer och massor av hästar ute. Konstigt när vi möter Billy ute i skogen nuförtiden han liksom hör ju till Wången...

Medan Anna satte eleverna i arbete så körde jag Rexon en vända i skogen, han var litefjantig för nya saker men travade på bra. Körde tillbaka eleverna och knallade ner till lägenheten för att vänta på tåget till Borlänge. My och Malin kom förbi en vända och höll mig sällskap.

Sällskap i vagnenSunday

I söndags var det full fart många som skulle köras. Två turer på förmiddagen. Dajm, trollet, bror och alex fick knalla en vända till millitärförrådet i sörbo. Sedan åkte jag och körde Barbie eftersom hon ska starta på fredag. Jättesnäll häst. Någon som letar avelssto? Men det var inte slut där heller två turer kvar när jag kom tillbaka till stallet. Lillen och Lady där Lady totalvägrar gå i rygg så det blev en del tvärnitar men det var ändå bättre än i lördags. Sist ut var Jolex och Luringen som båda var riktigt fina.

Bara hem och duscha och packa innan jag tog tåget upp till Rättvik igen. Helgerna går verkligen för fort känns som om man inte hinner med något. Det är verkligen full fart från morgon till kväll.

En vända med Barbie. Kör åt det håll hon vill springa var körordern!There once was a little girl, who never knew love..

Gå in och läs Matildas Blogg
en kompis och en gammal elev det hon skriver berör

från hennes blogg

Jag tror hon tittade ner i marken den där natten,
då du inte såg hennes blick.
Jag är helt säker att hennes ögon fylldes av tårar som sved,
sved som salt i ett öppet blödande sår.
Jag är säker på att när hon sa "säg ingenting" så sa hon
det för att ducka undan kniven du körde rakt in i
hennes sköra kropp. Jag vet att efter du försvunnit viskade hon
tyst, kom tillbaka. Jag vet att hennes tro på sig själv
läckte ut den natten. Rann över marken och
vidare tillsammans med regnet, ner i en brunn
någonstans.
Där blandades de med rädsla och hat.
Och samtidigt med den jävla, förbannade kärleken.
Alla de gånger hon bara ville höra din röst, i ett kort telefonsamtal
ja det rann bort iväg med allt det där andra.
Men du såg aldrig hennes blick. Missade de där
tårarna som rann för dig.
De som gjorde så ont, du som gjorde så ont.
Men samtidigt var som morfin för hennes trasiga tankar.
Jag tror hon bet ihop sina tänder, hårt.
Hennes händer skakade medans hon förlorade.
Jag tror hon ville känna dina händer i midjan, lägga sina
armar runt din nacke och kyssa dig.
Tryckt dig nära och viska "stanna här hos mig".
Istället släppte han taget, lät henne flyga iväg.
Jag tror den flickan velat leka med dina läppar den
natten.
Istället för att se dig gå.

Jag vet att hon ville det..Lennart Djuse död

Detta var den första travtränaren jag gjorde min praktik hos på wången. Jättesnäll människa. Han och stallgrannen tävlade i vilken praktikant som fick köra flest hästar så jag var ut två gånger om dagen med vissa hästar riktigt vältränat blev det.
Jämtländske travprofilen Lennart Djuse, här med Landsom Faksen, har avlidit i en ålder av 54 år.
Foto: MARTIN LANGELS/ALN

[120115]: Lennart Djuse, tidigare proffstränare vid Östersundstravet, har avlidit i en ålder av 54 år.

Djuse befann sig på lördagmorgonen i sitt på Östersundstravet. Han kände sig inte frisk lade sig därför att vila på en soffa. När den övriga personalen en stund senare tittade till Djuse var han okontaktbar och återupplivningsförsöken var resultatlösa.

Enligt uppgift hade han då varit i kontakt med sjukvårdsupplysningen under fredagen med andningsproblem.

- Han var ju en profil på travet med en karriär som sträcker sig hela vägen tillbaks till sena tonåren. Travet var allt för honom och jag tänker mest på hans grabbar, säger Östersundstravets chef Jan Quicklund till internetsajten zport.se.

Lennart Djuse var proffstränare på Östersundstravet fram till årsskiftet 2005-2006 och blev champion på Ovalla två år, 1989 och -90 och även på Hoting 1989. Han tog sammanlagt 235 segrar på cirka 4.000 körda lopp.

 
Full dag

Full dag i stallet idag. Natalie var med ut och hjälpte till. Först gick Dajm och Trolle till gisslagården. Sen var det dags att rida in Jobie så nu är alla som går att rida på inridna! Han fick gå en sväng i skogen med Alex. Luring och Kolle gick gick även de till Gisslagården. Sist ut var Jolex och Lady med en runda i skogen. Alla kändes riktigt fina idag och det verkar lovande framöver.

Gjorde klart i stallet direkt. Hann precis hem till travet. Sedan blev det Gladiatorerna! Blir liknande dag imorgon!Fredagen den 13:e

Fredagen den 13:e och olyckorna skulle bara stå på rad eller? Anna plockade upp mig på morgonen så åkte jag till travet och körde skolans nya häst Rexon. En snäll och trevlig nordis. Sedan var det möte och planering på kullen med elisabet och anita.

Tog tåget hem för att hinna ut i stallet en sväng. Körde Lady ihop med Lillen. Hon gillar verkligen inte att gå i rygg... Hann även med en tur med Brorsan och Alex innan vi gjorde natt i stallet.

The voice på kvällen. Ola Salo min idol vilken man så klockren!!

Rexon gömmer sig bakom pannluggen.Ettor och öppet hus

I torsdags var det ettornas heldag i stallet. Vi började med att köra ponnyerna och petit som fick vara stand in på morgonen. En tur till springkällan. Sedan fick de lite travsportfrågor att besvara medans jag hämtade maten. På eftermiddagen hade tvåorna stalltjänst så då passade jag på att få lite assistans och debutera med storhästarna. En riktig långtur blev det med många intressanta samtalsämnen och en chans för eleverna att lära känna varandra.

På kvällen var det öppet hus och jag och elisabeth stod i NBH's monter. Det var inte jättemycket folk men några intresserade blivande elever dök upp nu med 10 dagar kvar tills det är dags för val. Mamma kom upp och hälsade på samtidigt. Vet inte hur många gånger föräldrarna frågade vilken linje jag gick och jag svarade att jag jobbade här...

Efteråt dök malin, my och annie upp på kullen så där blev vi kvar större delen av kvällen tills de skulle åka pulka.

 

 Heldag med tvåorna

I onsdags hade tvåorna heldag på travet. De fick egen uppgift på förmiddagen att göra ett idolporträtt på en tvåbent och en fyrbent travprofil nyttigt kändes det som. Jag, anna och Katta fick då förmiddagen till planering och försöka sammordna lektionerna. Efter lunch var det körning. Jag tog en tur med Quetty som var behandlad före jul och hade vilat sen dess. Hon var rädd för minsta lilla snöklump men vi kom då tillbaka samtidigt till stallet i alla fall!

Jobbade med bildspelet till öppet hus hela kvällen men det blir riktigt bra i slutändan!Eric Saade, 21, och Molly Sandén, 19, har gjort slut

Saade singel – på Facebook


Ett av Sveriges hetaste kändispar har gått isär.

Det bekräftar nu Eric Saade som på sin Facebooksida skriver att han är singel.

– Eric och jag har gjort slut, kommenterar Molly Sandén på sin blogg.

Förhållandet mellan Eric Saade och artistkollegan Molly Sandén är över. Det bekräftades via Saades privata Facebooksida där han nu har ändrat sin status till "singel". Enligt Aftonbladets källor har det legat i luften länge men det är alltså först nu det bekräftats av paret själva.

– De rykten om att de ska ha gjort slut för länge sedan stämmer inte. Men jag kan i alla fall säga att de inte har firat jul och nyår ihop, säger en källa med god insyn i förhållandet till Aftonbladet.

Separationen bekräftas även för Aftonbladet av det tidigare parets managers.

Under måndagen lade Molly Sandén ut en kortfattad kommentar på sin blogg på veckorevyn.com:

– Den senaste tiden har jag varit väldigt frånvarande, och som många av er misstänkt så beror det på att Eric och jag har gjort slut. Jag kommer inte kommentera det hela utan väljer att hålla det privat – för bådas skull.

I drygt tre år höll förhållandet

Den 18 april förra året berättade det forna paret att de skulle bli sambos då de tillsammans köpt en lägenhet i Birkastan. Inte långt därefter skaffade de sig skyddade identiteter för att få vara i fred från de hängivna fansen.

Men tydligen räckte varken samboskapet eller egentiden för att få förhållandet att blomstra.

Eric Saades enda kommentar på Twitter är:

– A fighter keeps fighting! As long as I got the Saadefamily....

Molly Sandén och Eric Saade uppges ha gjort slut.
Molly Sandén och Eric Saade uppges ha gjort slut. Foto: Peter Wixtröm

Skärmdump från Mollys blogg.
Skärmdump från Mollys blogg. Foto: http://blogg.veckorevyn.com
/mollysanden/Känd norsk uppfödare omkom efter olycka

(travnet.se tisdag 10 jan 2012 13:38)

Lome Odin var en uppfödning från Erling Hasle.
Foto: Dan Hällgren, ALN
Det är nu konstaterat att den välkände norske uppfödaren Erling Hasle avlidit efter en traktorolycka i helgen.

Erling Hasle var i färd med att göra i ordning en träningsbana på sjön Sildrefjordens is under lördagen. Dagen efter anmäldes han saknad och senare på söndagen uppdagades det att traktorn i vilken Hasle befunnit sig gått genom isen och uppfödaren avled i samband med händelsen, skriver tgn.no.

Hasle var framgångsrik som uppfödare och amatörtränare i Norge, framför allt känd för sina kallblod. Bland hästarna kan nämnas Lome Elden som vann såväl Kriteriet och Derbyt i både Norge och Sverige och sedan verkat med stor framgång i aveln. Andra välkända hästar är Lome Kongen, Lome Pila, Lome Rigla samt Lome Stjernen och Lome Odin som finns i träning hos Gävles Ingebjörn Öyhus. Erling Hasle blev 64 år.

Daniel Olsson, travnet.se


Full fart

Imorse var det full fart i stallet för att hinna med allting innan jobbet. Alex och Jobie gick en tur i skogen. Lady gick för första gången utan ledare en tur med Lillen i skogen och skötte sig galant man kunde ju fundera vem av dem som var under inkörning. Sen var det bara att byta om och skynda sig till bussen upp mot rättvik. En lektion med NPNV i foderstatsberäkning. Sedan ägnade jag eftermiddagen åt att börja fixa ett bildspel inför Öppet Hus på torsdag.

Var iväg och kollade på stallplats i Rättvik åt Jobie som troligen flyttar upp hit en vända för att kunna få lite mera ban och backträning.

På eftermiddagen var Natalie och Jocke ute med Kolle och Jolex en vända i skogen. Kolle sköter sig tydligen bra numera.

En hemmakväll kändes välbehövlig!


Detta trodde man inte för två månader sedan när hon slog konstant i 1 km!


Trav på Romme

Trav på Romme igår då. Snön började vräka ner mot slutet av kvällen. Först ut var Min Lille Bror och Horgen Troll. Bror fick ett invändigt lopp som sedan blev andra ytter ett varv ifrån mål. 800 meter kvar fick vi punktering! Men han kämpade på men det blev tungt tillslut. 3:a på 1.31,6 nytt rekord! Trollet hade 60 meters tillägg och tampades med trafikproblem hela vägen. Då loppet gick väldigt fo...rt blev det för långt fram men en 7:e plats blev det på 1.32.

I andra loppet startade Barbie Komp som hamnade helt fel från början och backades sist tröttnade på upploppet.

I kvällens sista lopp startade Min Lilla Dajm. Som inte alls ville vara med från start men efter det gick han så gott han kunde men vi visste redan på förhand att loppet var i kortaste laget. Först utan pengar på 1,30,5.


Min Lille Bror


Horgen Troll


Barbie Komp


Min Lilla Dajm

Foto: Foto-Mike


Biluschling

Det var kallt på måndag morgon -14 grader och min bil behagade inte starta som tur var kom Eva ut från affären och hjälpte mig att starta den. Kom upp till korsningen mot skolan ja då stannade den igen.! En snäll person stannade och hjälpte mig igen så jag kom av stora vägen och svängde precis upp mot skolan då stannade bilen ytterligare en gång! Då gav jag upp och lämnade bilen. Var redan sen till jobbet första dagen efter jullovet. Personalmöten på förmiddagen innan det var en föreläsning på eftermiddagen. Micke fick lova att komma upp och hämta mig då det var trav på kvällen och billen var tvungen att komma till en verkstad. Det var ju ett projekt i sig men tillslut kom vi dit åxå. Då var det bara att åka direkt till travet för att möta upp pappa och Björne som körde in hästarna.


back to work

Full fart i stallet i söndags. Trollet, dajm, bror och jolex gick en korttur i skogen. Luringen gick en rejäl tur upp för backen vid gisslagården och lady gick till flygrakan. På eftermiddagen kom peter och skodde dajm med racingbalans och lady fick bakskor så nu är det bata att köra! .

På kvällen var det bara att packa bilen och bege sig upp mot rättvik då det var back to work.

Gladiatorerna

Ikväll hade Gladiatorerna premiär efter 8 års uppehåll. Många minnen ska berätta om dem nån dag! Minns Zeke, Kim Justin som tragiskt nog omkom i en bilolycka.Brrr

Brrr känns kallt med -10 när vi varit bortskämda med plusgrader hela december. Lillen, alex och jobie gick en vända i skogen och lady gick upp till flygrakan. Hon verkar ha hamnat i nån tramsperiod och ska tjaffsa om allt.

Idag flyttade Svampbob till en ny familj. Kändes inte rätt att ha kvar honom själv när Razmuz dog i tisdags. Nu får han en kaninkompis och en familj som verkligen har tid för honom!Frisering

Röd dag idag men det ska ändå jobbas. Luring, trollet och dajm gick en vända till Gisslagården medan bror gick en tur i skogen. Pigga och laddade allihopa! På eftermiddagen fick vi finbesök av lill eskilsson så då gick jolex och kolle en vända i skogen.

Calle blev äntligen av med sin päls. Den var ca 1 dm lång så ungefär halva Calle försvann kändes det som.

Mammut? Isbjörn? Kan det vara en ponny där under?Starthäst

Romme 9 jan
Lopp 1 Min Lille Bror & Horgen TrollLopp 2
Barbie KompLopp 11
Min Lilla DajmBanjobb

Fick börja med att laga hagarna som de så fint hade sönder igår. Idag var det banan som stod på schemat men först fick Lillen gå en vända i skogen han var riktigt pigg! Alex fick åka med in till banan då vi skulle titta på Leofaks när han gick jobb och Barbie Komp skulle testas i ett jobb. Det var första gången på banan för Alex och han skötte det på ett utmärkt sätt. 2140 m på ett något okoncentrerat men bra sätt. Barbi kändes lite knackig från början men blev bättre. Får värma lite annorlunda på måndag och smyga med till förhoppningsvis pengar. Leo såg bra ut i ett lugnt jobb och har utvecklats bra på de månader han har varit hos claes. Jolex fick gå en motionstur på eftermiddagen och träffade nog på allt från traktorer, skogsmaskiner till tåg. det blev en heldag idag också.


Gårdagen

Gårdagen var i stort sett en heldag i stallet. Lillebror och Luring gick en vända till Gisslagården. Lady gick 7 km till flygrakan så hon skulle vara trött när peter kom och skulle sko. Dajmen fick nya bakskor då han tappat den viktiga tunga, bakvända ridskon. Lady fick skor fram var så duktig! Lillen fick vinterskor runt om så nu är det bara Lady kvar som inte har dubbdäck på! Dajm och Kolle gick en säng till Gisslagården på eftermiddagen och Kolle ja han är som Kolle är knäpp...

Tvättade undan tävlingsgrejorna som var allt annat än rena efter måndagens tävlingar. Var så trött på kvällen så jag somnade till travet därav den dåliga uppdateringen.


its gonna bee a good year

Idag blev sista hästen färdigklippt. Dajmen är nu friserad inför start nu är det bara lurvtussarna till ponnyer kvar! Deras päls åker under veckan. Jolex och Kolle gick en motionstur ihop och Jolex känns lysande nu är det bara att ladda mot barfotasäsongen. Bror och Alex joggade en tur i skogen det blir banjobb för Alex på torsdag! Hästarna verkar ha tagit starterna på ett bra sätt. Ska även köra ett banjobb med Barbie Komp på torsdag en häst jag ska köra i lopp på måndag insåg jag när listorna kom trodde jag bara skulle köra ett jobb och värma den men det blir kul! Just nu ringer och mailar det folk från alla håll och erbjuder mig hästar synd att stallet är fullt finns en del intressanta att välja på. Proffskursen nästa kanske?


Trav på Romme

Horgen Troll och Jobiedix startade på Romme igår. Banan var hård snarare än geggig. Trollet hade spår 1 på 1640 meter i lopp 5. Efter en tappstart kom han ut i dödens men galopperade 1100 meter kvar och ställde sig inte på en gång. Kom ner i fjärde ytter efter galopp och då gick det riktigt fort. Gick på i tredjespår på upploppet och spurtade grymt bra till en andraplats på fina 1,31,8 nytt rekord... på kortdistans med 7 sek! Vilken utveckling det har varit så sent som i somras var han spänd och nervös och gick inte att köra på förens efter ett varv.

Jobiedix hade ett snävt spår 7 på 2140 men gick iväg felfritt! Chansade invändigt men det blev tyvärr en nitlott då det blev sist invändigt tillslut. Var först utan pengar men gick ett felfritt lopp för första gången och sänkte sitt rekord med 1 sekund till 1,20,3 så det går åt rätt håll!

Året börjar bra då får vi hoppas det fortsätter på samma sätt! Har redan slagit resultatet från jan 11! och det var bara 2 dagar in på nya året!


ösregn

Igår måndag blev Luring av med pälsen, skönt nu kan man köra utan att han blir svettig och måste stå inne och torka. Det ösregnade hela dagen men Luring & Dajm gick en vända till Gisslagården. Lillen fick gå en vända över åkrarna det gick bra så länge han koncentrerade sig på att springa rätt fram vilket inte var så ofta! På kvällen var det dags för trav på Romme.


Knowledge Face sexa i Vincennes-debuten

(travnet.se söndag 1 jan 2012 15:09)
Nalda Nof vann på Vincennes.
Foto: Zeturf.com
Knowledge Face gjorde idag sin första start på Vincennes när hon startade i Prix d´Angouleme. Efter en löpning mestadels i andra par utvändigt så fick hon nöja sig med ett sjättepris värt 1.900 euro.

Det var dock flera hästar på linje och hon var inte långt efter tredjeplatsen. Knowledge Face kördes av Dominik Locqueneux och kom i mål på 1.11,9a/2100 meter.

Segern gick till Nalda Nof som imponerade stort och såg ut att vinna närmast okörd på 1.11,4a/2100 meter. Nalda Nof kördes till seger av Franck Nivard och tränas av Laurent Claude Abrivard.

Richard Hjellström, travnet.se


Travåret i Bilder


Min Lille Bror testar monté


Min Lilla Jolex med Claes Eskilsson i årsdebuten på Romme


Min Lilla Luring vinner i debuten på Rättvik


Horgen Troll har utvecklats enormt i år 47 500 kr insprunget och han har sänkt rekordet med 5 sekunder


Min Lille Bror har börjat fungera under 2011 med flertalet bra avslutningar och placeringar. 38 100 kr intjänat och en 3 sekunders rekordsänkning i år. Köpte även loss honom från de andra delägarna då det bara var tjafs.


Min Lilla Blågul har haft ett skadedrabbat år men varit dunderfin i de starter han gjort.


Min Lilla Jolex och jag på turné i Norrland och Norge. Här i Nossum i Norge. Hann även med start under Hotingveckan.


Sävrarps Ztar lånades ut till Isabell Eriksson i Vemdalen och tog sin första seger på Östersund!
Foto: Fam Eriksson


Min Lilla Luring i Kriteriekvalen på Dannero. Har mött 3-åringseliten hela året och hävdat sig bra. Är 3:e bästa 3-åring i Dalarna 2011.


Lojstaskolbein har gjort bra lopp med flertalet rekordsänkningar under året.


Min Lilla Jolex monté debuterade på Hagmyren med en 5:e plats i sadeln Jennie H Åsberg.


Har börjat jobba på Stiernhööksgymnasiet i Rättvik och körde premielopp med deras uppfödning Stiernhööks Tuva.


Unghästutställning med Min Lilla Alexry 2:a bästa hingst/valack av 1-åringarna.


Min Lilla Luring vinner på Färjestad.
Foto: Kihlmans Foto


Horgen Troll tar sin livs första seger på Rättvik.


Min Lilla Dajm tar sin första "riktiga" seger på Rättvik. I sulkyn Claes Eskilsson


Min Lilla Dajm överraskar alla och tar två raka segrar. Den andra på Romme.


Almens Bara Bäst kommer till stallet för inkörning.

image description
Min Lilla Luring startar i Biri Uppfödningslopp i Norge.


Jobiedix debuterar


Min Lilla Alexry i ett träningsjobb på Rommes rakbana.


Calle lever ett lugnt pensionärsliv och firar sin 22 födelsedag under 2012! Men det märks inte.

Foto: Foto-Mike


Nyårsdagen

Heldag i stallet idag. Eller ja det var väl inte den tidigaste morgonen var ganska segt att komma upp imorse då det inte blev den tidigaste natten pga branden. Snön kom tillbaka idag så imorgon är nog körvägarna kanonfina men så det blåste och snöade när vi körde idag!. Trollet och Jobie gick en joggingtur i skogen inför start båda kändes väldigt laddade. Även Alex och Jolex gick en vända i skogen. Lady var alldeles nipprig efter fyrverkerierna och var överallt på vägen men gick en vända på nästan 7 km. Då var första träningen för detta året avklarat. Tog in och gjorde kväll i stallet innan vi åkte hem. Nu blir det att ta det lugnt för imorgon är det trav igen. Invigde mina nya värmehandskar idag kändes bra att inte frysa om fingrarna fast jag hade fingerhandskar!

image description


Tv tipsNyårsnatten

 

Åkte och hämtade mamma, pappa och fredic i skräddarbacken och precis då kom larmet om brand i byggnad så det var bara att åka hhem och hämta kameror och åka och leta på huset som brann vilket inte var så svårt. Mitt emot Kupolen mot Hagalund var det en samlingslokal som brann troligen pga raketer som antänt huset. På morgnen var hela huset borta.

 

 

RSS 2.0