Skön låt

Hittade en parodi på Alexander Rybaks låt Funny Little Word. Man får se det roliga i det och den är mycket välgjord!
Varsegoda


Körslaget

Då åkte Amy ut. Tråkigt men det är mycket jämt mellan de körer som är kvar. Bäst ikväll var helt klart Team Ola som verkligen bjöd på sig själva! I temat från Moulin Roge Lady Marmelade. Se orginalet och jämförHar du en miljon över?

Micke ringde, han hade hittat en lägenhet i Stockholm som var intressant. Så visst jag har en miljon liggande bara så där...


Halloween

Började dagen i stallet med att släppa ut Evves häst och sedan Spicy efter att jag kämpat med broddarna som var riktigt svåra att få tillbaka efter kvalet. Spicy var ruggugt pigg när jag släppte ut henne.Åkte in till stan för att hämta Pär. Var först och handlade godis på Ica Maxi, 2 kg för 38 kr, billigt! Sedan till tågstationen där Pär "nästan blivit ihjälslagen" som han sa, när det egentligen var busschaffören som hade klämt honom med bagageluckan, så nästan ihjälklämd var nog mer passande ;). Sedan vidare till Willys för Pär skulle handla halloween middag till sig, anna och mickan fast hälften blev nog inte handlat... Stopp på Maxi på vägen hem igen och ytterligare 2 kg godis somm Anna fick för hundhjälpen! Hem och se på slutet av travet men då hann de inte visa loppet pga materialfel... Tillbaka till stallet och ta in hästarna innan det blev sammandraget från travet.

Commander Crowe vilken häst! det ser bara ut som om han luffsar när han springer i 12-fart! Adielsson hade en bra dag på jobbet 3 segrar.

Nu är det bara att vänta på körslaget uppladdat med godis och dricka!


Ont

Har ont överallt men jag tror det mer beror på 3 ridturer på två dagar än kvalloppet igår. Även fast det påverkar nog en del åxå. Har hand om Evves islänning i helgen, men ingen ridning tur det! Ska hämta pär imorgon ska bara övertala han att ta det tidiga tåget.

Pitabröd med köttfärssås blev det till middag måste passa på att handla imorgon i stan har ingenting kvar. Ska försöka hitta till ICA Maxi har hört att de har billigt godis där.

Duell mellan Erika och Eddie idag i IDOL. Kändes inte helt rättvist då det fanns de som var sämre än Eddie. Nu åkte Erika, synd men samtidigt passar hon inte riktigt i Idol. Detta år får de göra två skivor istället för en. Erik var klockren som vanligt. Hoppas på att han och Tove står i Globen tillslut!

God Natt


Rybak – eventyret på DVD

By rune | Published: Friday, October 30, 2009 @ 12:18”Fairytale – The Movie” er filmen om eventyret etter seieren i Eurovision Song Contest 2009 – et eventyr som sendte Alexander Rybak på en triumfferd gjennom Europa. Vi følger Alexander tett på hysteriet, ryktene, romansene, livet bak scenen – og på scenen. ”Fairytale – The Movie” utgis på DVD, mandag 30. november 2009. En ærlig Alexander forteller historien med egne ord, og med eksklusive bilder fra innsiden av turnélivet hans som aldri før er blitt vist. Et filmteam, med Norges nye stjerneregissør Rune Langlo (99% Ærlig, Nord) i spissen, har dokumentert livet som gryende stjerne i Europa. “Kamerateamet fulgte meg overalt. Det er nesten irriterende å se hvor mange hemmeligheter som blir avslørt nå.” sier Alexander Rybak selv om filmen. – “Jeg blir jo litt flau av å se hvor mye rart jeg har sagt foran kamera, – dette er underholdning på min bekostning, og heldigvis lo jeg selv”, forteller en blid Alexander på telefon fra Malmø. Ekstra bonusmateriale inkluderer konserten fra Operaen i Oslo, der Rybak fikk musikalsk selskap av bl.a. Arve Tellefsen og Elisabeth Andreassen, samt musikkvideoene til ”Fairytale”, ”Funny Little World” og ”Roll With The Wind”.

Vill Ha


Jobb med ponnyerna

Idag fick jag hjälp av Annie, Julia, Carro och Elin så körde vi igenom alla ponnyerna så jag skulle få en uppfattning om var de står i dagsläget. Jag är otroligt nöjd med Emmys jobb idag. Jättefin och lugn gick sista varvet efter 2.14 och inte ens nära till galopp kanonbra. Bondita kändes ok efter något varv extra. Är ensam kvar på jobbet tror jag. Alla fick sluta vid ett men jag var inte riktigt klar med allt inför hel dagen med ky på måndag men nu ska jag kila hem och ta det lugnt. Måste plugga lite med Elin ikväll.


Fredag morgon

Spicy kvalade igår. Galopperade efter 500 m så hon gick 25 men jag var nöjd med henne ändå då hon var mycket lugn och snäll. Mickan behövde inte ens rycka in och fånga henne!

Ingen hovbensfraktur på Lillen, skönt. En rejäl hovböld.

Nu ska jag ut och köra lite ponnyer med Annie.


Så kallt

I morse var det så kallt igen, stenhårt i backen och dimma! Var ute och red Spicy en sväng men det går nästan bara att skritta. Ska ha ponnykörning med Häskö i eftermiddag och sedan skynda mig in till travet med Spicy.

Lillen ska till veterinären idag vid lunch så håll tummarna att det inte är något allvarligt!


RIXallsvenskan avgjord: Clouds Aboves galopp gav Sanity segern


(travnet.se onsdag 28 okt 2009 21:18)

Sanity heter segraren i årets upplaga av RIXallsvenskan. Denne hade ett försprång på 13 poäng till Hälsingland och Jan-Olov Perssons treårshopp.

Clouds Above hade chansen att bibehålla nerven i tävlingen men en galopp i tredje utvändigt spolierade alla chanser att nå ledaren av RIXallsvenskan. Trots att man kom iväg fint från start så räckte det alltså inte. Galoppen kostade för mycket och det blev bara två poäng in för Hälsingehästen.

Clouds Above är anmäld till en start den 2 november, men då är tävlingen avslutad. Sanity är anmäld till ett lopp på fredag på Skellefteå.

Även Esterell Gull plockade in på täten i och med dagens femteplats. Åtta poäng var hennes femteplats värd tack vare dubbla poäng och det räckte för att kliva in som trea i tävlingen.

Topp tre i RIXallsvenkan:
Sanity – 100 poäng
Clouds Above 89 poäng
Esterell Gull 74 poäng

Grattis alla delägare på Wången


Spår 1 med Spicy

Spicy fick spår 1 i kvalet. Det är ok förutom att det bara var 4 varmblod, så rygg är väl inte att räkna med. Går det så går det annars får vi kvala igen. Jag hoppas bara hon kan hålla sig lugn. Lillen var blockhalt idag, ska till veterinären och röntga hoven imorgon. Det borde vara en hovböld som sitter längre in, hoppas jag!
No one to love
No one to lose
All by myself
This is what I choose
Lovers everywhere
Why should I even care
Will I ever change
That would sure be strange


bloggdesign

Har kollat igenom en massa bilder i foto-mikes bildarkiv som jag ska skicka till Sara när hon ska göra bloggdesignen. Det finns en hel del där och mycket svårt att välja. Temat får väl bli blågult med hästar men det tror jag Sara löser utmärkt!

Saras bloggKrav på skyddsväst

(travnet.se tisdag 27 okt 2009 10:54)

Frick tycker beslutet låter bra.
Foto: Hanold, ALN
En ändring i Tävlingsreglementet inför nästa år innebar att STC har beslutat att alla som erhåller körlicens efter den 1 januari 2010 alltid ska använda STC godkänd säkerhetsväst vid all körning på ban-, stall- och träningsområde.

Regeländringen innefattar även en skrivelse där säkerhetsväst blir obligatoriskt för samtliga körsvenner från och med 2012.

- Det är väl jättebra. Praktiskt kan det väl innebära en del problem med dräkter som måste sys om och västarna är klumpiga, men dom kan väl bli bättre och smidigare dom också, säger Jim Frick.


Själv kör jag med skyddsväst när jag kör storhäst lopp. Har det dock inte när jag kör ponny pga att dressarna inte är sydda efter det och det blir ganska trångt.


Veckans häst v 44

Min Lilla Luring
*2008*
e: Eldfaksen
u: Korlill
ue: Korulv

Starter: 0 0-0-0 0kr

Leasingtagare: Stall Mini-Stars
Tränare: Madde C Gustafsson


Foto: Foto-Mike

Jag hade hela tiden varit övertygad om att Luringen inte skulle hamna hos mig men på något sätt blev det så i slutänden ändå. Jag har leasat honom under unghästsäsongerna. Han kom till oss i maj och blev inkörd under Juli. Inkörningen gick väldigt smidig med bara några protester. Nu tränar han på för fullt och har börjat gå intervaller två gånger i veckan. Han är en snäll och trevlig häst att hålla på med, han rör sig bra och accepterar det mesta. Han visades på Gävles unghästutställning i höstas och blev Bästa 1:åring med 79p men fick se sig besegrad i Best in Show av den 2-åriga hingsten Sosen. Men vi hoppas på revanch nästa år!. Jag hoppas att ni kommer att få se mycket av Luringen i unghästloppen om något år men först är det premie och kval som är målet för nästa år.


Foto: Foto-Mike

Han visar inget av den istadigheten som Lillerbror har än i  alla fall utan då påminner han mer om Blågul i sättat att vara och köra. Han går åt det håll näsan pekar och skulle det vara något i vägen då går han helt enkelt över det.


Foto: Thomas Gustafsson/Foto-Mike

Foto: Thomas Gustafsson/Foto-MikeJobb istället för Hagmyren

Kort lärarmöte imorse och sedan fika. Tänkte jobba på några timmar idag då det inte blev nå trav.

Ja du Ola jag tycker inte att Caroline Af Ugglas riktigt är min smak då gillar jag de andra körerna bättre! Bäst du svarar i din Blogg!

Ska försöka köra medan det är ljust idag och sedan packa inför imorgon.


Kvällsfodring i E

Det blir ingen start för Lillen på Huddik imorgon. Han har fått en hovböld eller stengalla i ena framhoven så han var halt idag. Men med honom chansar vi inte så han får stå över den här starten. Lillebror kom med på Rättvik på måndag. Spår 3 Roger N Olsson kör eftersom Ulf lovat bort sig. Inget jättehårt lopp så jag hoppas att han sköter sig. Jag ska anmäla Spicy till kval på torsdag på Östersund.

Var och fodrade kväll i E med hundarna men när jag skulle gå hem var Niki försvunnen. Jag letade runt på Wången i 45 min innan jag hittade henne på en bjälke i stallet för hon vågade inte gå samma väg ner, knäppa hund!


Dissektion med Hästguiderna

På eftermiddagen var det dags för Hästguiderna att bli bekanta med hästens nedre delar. Då de ska ha anatomiprov på måndag är det perfekt att de får skära i lite ben innan för då får man en helt annan inblick i hur det ser ut och fungerar. Som vanligt är det alltid några som från början säger att de inte tänker ta i benet men när lektionen slutar är det de som fortfarande står och karvar i benet för att se så mycket som möjligt! En nyttig lektion helt enkelt.Ponnykörning med hovisarna

Hade ponnykörning med hovslagarna (2 klasser) på förmiddagen. Av dessa var det bara två som kört förut så de flesta var nybörjare. De fick köra en precisionsbana i körhallen och det är lika kul att höra varje gång hur så lite körning kan vara så kul för de som aldrig har kört förut. Frågor som hur mycket kostar en ponny? Och när får vi köra nästa gång kom upp direkt! Det är så kul att ha lektioner med de som inte har kört förut de är så mottagliga och lyssnar verkligen med ett helt annat engagemang.

Anna körde så fort med Rubina att bilden blev suddig =)Snart lektion

Har förberett inför hästguidernas lektion i eftermiddag. Inför prov! Ska snart ha körning med hovisarna.

När man bor på Wången uppe i elevhusen så påverkas man så mycket av de man bor med. Inte minst när det gäller musik. Vissa låtar blir så kallade Wångenlåtar som spelas dygnet runt i husen. Tänkte bjuda på en sådan Wångenlåt från när jag gick i 2-3 på gymnasiet.Recension

Ur Östersundsposten 26 okt

“Utanför teatern ett tiotal minuter innan är det näst intill folktomt. Men när dörrvakten stiger åt sidan uppenbarar sig ett folkmyller värdigt en rockstjärna.

Fenomenet i sig, med horder av skrikande fans, hundratals mobiler i luften av beundrare som vill föreviga ögonblicket och en lätt hysteri efter varje avslutad låt, har nog inte i den skalan inträffat förut i lilla Östersund.

Det hade nog inte märkts någon skillnad om Robbie Williams stod på scenen …

Förutom att musiken går åt ett helt annat håll.

Det som gör Alexander Rybak till en unik artist är hans charmiga blandning av vitryskt vemod, norsk optimism, irländskt/skotskt folkmusikstuk och inte minst popmelodier med refränger som sätter sig på hjärnan.”

http://ltz.se/noje/nojeochlivsstil/1.1469016
http://op.se/kulturnoje/recensioner/1.1469539God natt

Körde en sväng på banan med Spicy det lär ju bli några sådana turer framöver i mörkret. kul när man har en häst som blir alldeles tossig på banan. Funderar på hur jag ska lägga upp det med Hov imorgon. Några har inte kört medan andra kör lopp, knepigt att få till det bra. Men jag ska göra ett försök. Sitter och klickar runt på Youtube man kan verkligen hitta allt där.


Så mörkt ute

Tycker verkligen inte om att det blivit vintertid nu. Det är ju mörkt innan jag hunnit sluta jobba till och med. Det blir någon månad det är kämpigt att köra häst nu. Hade lektion med Hästguiderna nu i eftermiddag, badagering. Någonting som är så självklart för mig är inte alls lika självklart i vissa sporter. Har kopierat artiklarna om Rybak till Elin nu, ganska bra omdöme. Var med i LT idag från Jamtli http://ltz.se/nyheter/ostersund/1.1469455.

Ska jobba vidare nu sen ska jag ut och köra Spicy i mörkret. De ringde från Travnet idag och frågade om Lillen. Han var tippad två trots ett dåligt spår!Måndag morgon helgen är över

Inget möte imorse eftersom vi bara är ca 4 st på jobbet idag. Själv ska jag fortsätta rätta prov under förmiddagen och efter lunch är det lektion med Hästguiderna. Fortsättning på anatomitemat. Är bjuden på halloweenparty till helgen. Finns några hakar så jag får se hur jag gör. Men ett problem är ju i så fall vad klär man ut sig till ??

Kanske?Söndag kväll

Skönt att sova en timme extra imorse det behövdes var alldeles för peppad igår för att sova. Konstigt öm på underliga ställen, det tar på en att gå på konsert. Önskar jag hade kunnat vara i Göteborg idag! Åkte in till Östersund idag och gick på Jamtli. Träffade Annie, Skåne och William där. Var runt och tittade på utställningen, pratade med LT om utställningen och gårdagen! Satt på en flummig föreläsning i nästan två timmar och jag vet inte egentligen vad den handlade om. Pratat med Elin och Lollo idag. Lollo var riktigt förkyld stackarn hon som inte är tyst många sekunder i vanliga fall. Sedan ringde Nina, hon har lyckats pricka in att ringa när jag inte kunnat prata i typ två veckors tid så nu hade hon mycket att prata om. Tråkigt att hon inte fick tillbaka Juggle Face han betyder så mycket för henne.

Har redan kollat klart på Chelseas som hon kallar det "fjortisfilmer" det 'är en viss charm med dem man kan liksom drömma sig bort till den perfekta världen. Tonårsliv & John Tucker must die blev det i helgen. Har bara Daniels film kvar att se vad ska jag sen göra om kvällarna hela veckan tills ettorna kommer tillbaka och kan låna ut fler filmer! Ska se om jag kan åka in och titta på bio snart vill se Harry Potter, Twillight och Micael Jacsons film snart!

Snackade med Madde på msn, hon är rolig när jag berättar nått tror hon alltid att jag driver med henne =). Men inte nu Madde!

Kul när man får SMS av elever från praktiken, kul när de har det bra och extra kul att höra att de saknar mig nånstans långt därinne ;) får bara hoppas att de är ärliga i den frågan...

Lillen var iaf ohalt idag när pappa körde så det var nog bara ett sömtryck, han hade kännts jättefin.


Körslaget

Caroline af Ugglas åkte äntligen ut ur Körslaget! Heja Ola! Igår var det något ovanligt premie/kvallopp på Östersund, kvalade gjorde skolans häst Finery, inget konstigt med det förutom att hennes son Stolen Moment, Wångens första uppfödning premade samma dag! Båda klarade sig. Det fattades bara att pappa Keel Over hade startat.


Alexander Rybak

Var på hans konsert ikväll i Östersund. Förra gången var väl medelåldern ca 14-15 år idag var den nog närmare 40 år. Snacka om skillnad och bred publik. trots det så var det mer drag på publiken ikväll än i Stockholm! I stort sett samma upplägg men mycket bättre stämning! Efteråt tog han sig tid för sina fans trots att han skulle åka till Göteborg så fort han var klar! Ingen Brandur med idag tyvärr. Hann prata lite med honom efter konserten , han är lika trevlig som han verkar på scenen! Några kramar fick jag åxå =)


Något suddig med cool med dansarna i bakgrunden


 Mot stan

Sitter och tittar på travet från Romme på tv. Ska byta om och åka in till stan för att se om det är nå folk vid Gamla Teatern. I natt blir det vintertid så kom ihåg att ställa om klockan!


idol

Många helt ok idol ikväll. Jag har ingen direkt favorit detta år inte som åren innan t ex Erik Segerstedt & Robin Bengtsson. Tyckte nog att Erik var bäst ikväll. Hoppades att Niclas skulle vara bättre än vad han är.. Cirkus Möller.... nja vet inte om det är speciellt bra känns mest som en kopia på andra humorprogram.


Sanity går mot seger i Rixallsvenskan

Nästa start: Barcelona F., Umeå 23 oktober Jane Ås, Östersund 23 oktober Bolets Luxor, Halmstad 26 oktober Staro Dinky Toy, Eskilstuna 26 oktober Quick Streamline, Axevalla 27 oktober Clouds Above, Solvalla 28 oktober Esterel Gull, Solvalla 28 oktober Yoggi Hornline, Åby 29 oktober

Häst Starter Segrar Intjänat Poäng
Sanity, Jämtland 10 6 197 500 100
Clouds Above, Hälsingland 14 4 164 500 87
Quick Streamline, Skaraborg 16 2 54 100 71
Esterel Gull, Kalmar/Gotland 8 4 137 500 68
Sandrone, Värmland 16 0 71 250 59
Jane Ås, Västernorrland 14 0 69 000 58
Super Mara, Stockholm 8 2 135 000 54
Barcelona F., Norrbotnia 14 1 61 100 53
Yoggi Hornline, Skåne 7 3 75 000 47
Caramelle Tooma, Botnia 10 3 67 500 47
Bolets Luxor, Halland 10 1 87 000 47
Daisy Gil, Gästrikland 5 1 47 250 39
Beauty Class, Dalarna 9 1 51 500 39
Staro Dinky Toy, Sörmland 8 0 13 500 26
Dory Win, Göteborg 4 0 0 4
Sanna Karsk, Östergötland 1 0 0 1


Alla borta

Nu har nästan alla eleverna åkt hem på lov så det är bara jag och de som ska jobba i princip. Några övriga åxå. På måndag och tisdag åker de flesta lärarna till Uppsala så då blir det ännu mera tomt. Ska ha körning med båda hov klasserna som är kvar på Tisdag kul!

Körde Spicy idag ovanligt lugn med tanke på att hon gick fort förra gången hon kördes. Kanske är det massagen som börjat verka...

Lillen var halt idag. Förhoppningsvis bara sömtryck så Peter var där och sömmade om skon men han hittade inte någon direkt orsak. Hittade något som kan vara en gammal hovböld hoppas att det var problemet så det inte är kotsenbenen igen!

Skickar med en låt som populär när jag var på utbytesresa i Tyskland! Alla eleverna i skolan kunde texten och gick och sjöng den. Det var två härliga veckor och jag ångrar verkligen inte att jag tog den chansen. Jag åkte två gånger med min gamla högstadieskola och bodde i två olika familjer hos Julia & Stephanie. Stephanie hade fjordhästar så hon tog med mig på tur uppe i de tyska bergen helt fantastiskt. När det var familjedag åkte vi till en nöjespark som heter Fantasialand. Där fanns en av de mest spännande atraktioner jag har åkt. Katapulten inomhus i mörker så häftigt!

Nu ska jag gå och laga mat pasta Carbonara blir det nog idag! Ladda inför Alexander Rybak imorgon!


Jobbar en fredag!

Sitter på jobbet nu ska strax ha utvecklingssamtal. Täkte jobba under förmiddagen och rätta lite prov har en hel hög att ta tag i.


Sova

Ska sova nu har utvecklingssamtal 8.15 imorgon mycket tidigt...
God natt


livet är hårt eller hur jennifer?Till ElinVeckans häst v 43

Min Lille Bror
*2006*
e: Gyllfen
u: Korlill
ue: Korulv

Starter: 10 0-0-1 16 900kr
37,3k 35,0m 37,2am

Ägare: Stall Mini-Stars & Tommy och Yvonne Gustafsson
Tränare: Madde C Gustafsson


Foto: Tom Jönerhag

Om de andra hästarna hamnade hos oss av en slump var det tvärt emot med Lillebror. Redan innan Korlill var betäckt med Gyllfen hade jag bestämt att jag skulle köpa Blåguls helsyskon om det blev en hingst eftersom det var i samma veva som Lillen blev utdömd och inte skulle kunna tävla mer. Efter mycket tjat lyckades jag få köpa 50% i Lillebror och hämta hem honom för inkörning. Redan tidigt visade han en del tjurighet och stannade gärna när man körde. Som 1-åring visades han på Unghästutställning och blev bästa hingst/valack med 79p. Han gick tidigt premielopp på ett bra sätt och kvalade på 1.44,2 då joggade han i 500 m då hans sällskap fick för sig att lägga i handbromsen. Som 2-åring visades han på Unghästvisning på Romme, detta år var dommaren helt emot tidiga talanger 76 p och en tredjeplats blev resultatet trots en uppvisning i klockren trav i 1,40.

Han visade tidig talang men är inte helt mogen och har ett tjurigt humör som han inte lärt sig att använda på rätt sätt än. Omotiverade galopper mitt i loppen och rejäla speeder tillslut är det vanligaste senariot i loppen så trots hans påhitt har han lyckats plocka pengar några gånger men det borde vara mycket mer. Han var med i Kriteriekvalen i höstas och hamnade i det tuffaste kvalet där de öppnade på 1.27 något Lillebror inte klarade av.

Nu är han valack så jag hoppas att hans tjurighet ska försvinna med tiden när han får mindre att tänka på. Det var synd att jag inte kunde behålla honom som hingst då han har annorlunda stam och eftersom Lillen är valack redan men när han inte sköter sig i loppen så får vi inrikta oss på att få en bra tävlingshäst. Kapaciteten finns där och den syntes tidigt jag väntar bara på att han ska visa den i lopp.

 

Foto: Tom JönerhagMalin Löfgren

Imorse började jag med teorilektion med Hästguiderna. Hann med mycket så det kan bli mer praktiskt till veckan. Efter lunch var Malin Löfgren här och hade föreläsning för gym 2 om monté. Hon betonade vikten av att äta och träna ordentligt. Jennifer var med och kollade in läget under lektionen. Hade en givande disskussion med Erik och Jennifer sedan. Eleverna har mycket vettigt att säga bara de lär sig säga det på rätt sätt. Ska försöka få några hästar att rida nästa vecka så jag får upp konditionen lite =).

Spår 11 med Lillen var ju inte så jättekul precis. Lopp 3 på Hagmyrens lunchtrav på Onsdag. Får försöka komma runt fältet på nått sätt för det var inte överdrivet motstånd!

Imorgon ska en del wångenfolk starta på Östersund 3 i montéloppet!


Onsdag kväll

Insåg att helt plötsligt att boken som var försenad två dagar gick att låna om. Här har jag försökt i två dagar att låna om den för att slippa åka till stan och nu 2 dagar och 6kr senare gick det mycket irriterande!

Var och handlade i Krokom istället och när jag skulle hämta ut min biljett till i lördag så funkade inte det heller!! Det slutade med att jag fick ringa hem till mamma så hon fick boka en ny biljett medan jag var kvar i affären. Tillslut så fungerade det!

Lagade våfflor till kvällsmat, mycket gott! Tittar på tv nyss Bonde söker fru nu Oskyldigt dömd, lite av en mellandag på tvfronten. Blir väl True Blood lite senare men jag har inte riktigt kommit fram till om jag tycker det är bra eller inte....

Läste i Carros blogg om att hon kände igen sig i min blogg men Carro det var inte bara dig jag syftade på! Det har varit mer extremt åren innan! Då de åkte av efter ett varv!

Patade med Jennifer precis


Onsdag

Lärarmöte på morgonen och sedan personalfika. Det gör ju att man hoppar över frukosten för man fikar vid halv 10. Sedan blir allt skevt efter det för då är man inte hungrig när det är lunch vid 12 utan hungrig blir man först runt halv 3 då är lunchen över för länge sedan!

Dimmigt hela dagen idag, tråkigt och kallt. Ska åka in till stan strax och hämta ut mina biljetter till Alexander Rybak på Lördag! Blev ju inget stan igår då jag upptäckte att han skulle vara med på Förkväll i Tv4 och programmet började 1 ½ timme innan jag trodde så det var bara att skynda sig hem!

Spicy gick ok på banan idag. Var relativt lugn även om hon använde sig av alla gångarter hon kände till! Jag vet att hon kan trava så träningen nu går ut på att få henne lugn!

Nej nu måste jag kila!

Hörs

 Nattåg

Kom med nattåget 07.19 imorse till Krokom. Fick panik när tågvärden väckte mig fick för mig att vi var framme i Krokom redan. Innan jag hade insett att tåget fortfarande rullade hade jag hunnit stressa ett bra tag. Tina var snäll och hämtade mig på stationen. Sedan var det bara att byta om innan det var dags för lektion med ettorna. Körning men som vanligt den här tiden var det stenhårt i backen så det blev skritt medan jag och Matilda tog tag i Tösen. Tre praktikanter är på skolan under veckan. När jag gick i högstadiet för mycket länge sedan känns det som... fanns det inget sådant val för praktik. Det måste vara kanon att kunna åka till skolan man vill gå på och testa under en vecka.

Under eftermiddagen hade jag ponnykörning med Häskö Island. Fyra elever som i stort sett aldrig kört förut. Det gick jättebra för dem och de tyckte nog att det var roligt också. Kul att ha lektioner med ponnyerna för dem känner jag verkligen då flera fanns här redan på min tid!

Ska gå och ta in Spicy snart för att sedan åka in till stan för att lämna böcker och handla lite! Såg att Spicy inte får starta i B-loppen pga att den gdk tiden går ut 1 dag innan anmälan! De hade väl kunna haft anmälan en dag tidigare.XOXO
En underbar låt


I'm in love with a fairytale

Var på konsert på Cirkus i Stockholm igår Alexander Rybak spelade. Trots att det inte var fullt gav han ändå gärnet och gav oss i publigen en kul och charmig show. Jag och Elin åkte ner till Stockholm under förmiddagen och knallade runt på stan innan det var dags att åka till Cirkus och köa. vi kom 2 timmar innan det började och det var förvånansvärt lite folk som köade så vi skulle nog kunna få ganska bra platser. Nästan längst fram hamnade vi. Förband var sångaren Brandur som hade en tuff uppgift då nästan ingen visste vem han var, men han gjorde det bra och fick igång publiken.Sedan var det dags för Alexander Rybak! Han börjar med en riktigt ösig version av Roll with the wind. Han flörtar med publiken genom hela konserten och bjuder verkligen på sig själv. Han är inte rädd för att gå ner till publiken och sjunga. Ett fan får gå upp på scenen och han sjunger en låt till henne. Det var helt klart värt att åka ner för att se honom. Han är så otroligt charmig och energin bara lyser om honom så I'm in love with a fairytale...Så söt!Biljett på auktion

Uppe 05.26 för att köpa tågbiljett på tradera auktion. Jisses.

05.33
Biljett till Stockholm för 38 kr istället för 148 kr får anses som helt ok.


Städdag i stallet

Idag var det dags att ta itu med all tvätt och lortiga saker som det blir när det regnar på tävlingarna. Körde flera fulla maskiner med tvätt. Klippte Dajm i morse och plockade ihop alla tävlingssaker och täcken som hade samlats i fikarummet. Hann precis hem för att se reprisen på Idol eftersom jag missade det i fredags.

Körde Lillebror, intervaller idag första gången efter kastraktionen, han kändes fin.
Pappa körde dajm och sedan intervaller med Luring, han är otroligt lik Faksenavkommor. Hoppas han blir bra på tävlingsbanan åxå. Själv hade jag en dust med huliganen Ztar. Tömkörning stod på schemat idag då min vagn blev så skrynklig sist vi körde. Efter lite protester gick det ganska bra och han la sig inte en enda gång idag. Slog på skorna på Lillen ikväll också så jag slipper det imorgon.

Funderar över vilket tåg jag ska ta ner till Stockholm imorgon. Hur tidigt behöver man vara på plats innan konserten för att få en bra plats? Är taggad på att gå på Alexander Rybaks konsert i Östersund nästa helg åxå! Synd bara att jag inte har någon att gå med. Vill någon föja den 23:e??

Nej nu måste jag köpa biljetter!

XoXo


Ponnytrav på Solvalla

I lördags hade Solvalla säsongsavslutning. Jag var där med Affe för att starta. Även här regnade det nästan hela dagen. I det första loppet blev han 3:a vilket var över förväntan då han stod riktigt hårt inne i loppet. I det andra loppet blev han 5:a vilket var ok men synd att han fick en galopp när han var påväg om täten. Det är sent på säsongen och han har gjort nästan 30 starter i år så han börjar nog bli lite sliten. Med nästan 5000 på kontot i år hoppas jag på en bra chans som bästa äldre kat b-ponny i klubben! Två segrar blev det i år, han håller fortfarande en platsprocent på ca 30%. För att se loppen från Solvalla gå in på www.foto-mike.com!Affe i somras när han vann på Bergsåker
Foto: Tom JönerhagPysen - Svensk Viltspårschampion

Vill passa på att grattulera min uppfödning Evanesco eller Pysen som han kallas som blev Svensk Viltspårschampion under lördagen! I svåra förhållanden lyckades han nosa upp klöven och ta den sista 1:an som behövdes!

Ett stort grattis från mamma Tias och syster Niki
Älskade Blågul

Fick som tur var sovmorgon innan det var dags att åka till stallet i fredags. Spöregnade gjorde det åxå. Jag körde Affe meda pappa och Micke rullade storbalar med halm på loftet. Sedan hem en sväng innan det var dags att åka till Gävle med Lillen. Även där regnade det nått fruktansvärt. Han var kanonfin och pigg i värmningen. Fick en kanonstart (hur var det nu Robert man kunde inte ta en längd på er lr?) ledningen direkt. Tyvärr är det så att Lillen får ju aldrig sitta ifred. Först tryckte Therese Wilhelmsson men det var ändå rätt lugnt öppnade första 500 på 1.31 men sedan kom Robert Wilhelmsson farande i tredjespår och fortsatte trycka, varvet gick på 27 alltså gick det runt 1.23 i 500 m! Rönningholms Juan tröttnade dock 500 kvar men då kom en smygkörd Unkas B.R farande och då kunde inte Lillen svara. Han höll ändå bra och sträckte på sig när det kom hästar ute i banan. En riktigt ärlig häst som kämpar. En andraplats blev facit denna regninga dag! Helt ok

Grattis till Frasse som via Liven fick se sin Bumblebee vinna!

Foto: www.foto-mike.com

Stopp på Max och sedan hemfärd i regnet.


Monté lektion med 2orna

hade montélektion med gym 2 i torsdags. Sara hade en grupp i körhallen medan jag hade min grupp ute på banan. De var riktigt duktiga och det tyder på att de har tagit råden på allvar om att träna ordentligt. Sedan bar det av hemmåt. Jag och Svampbob tog tåget var hemma 00.30 det är ett riktigt projekt att ta sig hem!


Svampbob håller koll =)Veckans häst v 42

Min Lilla Jolex
*2004*
e: Lex Jon
u: Gottja
ue: Troll Jahn

Starter: 16 1-3-3 60 000kr
30,7k 31,8m 30,9ak

Ägare: Stall Mini-Stars & F:a Foto-Mike
Tränare: Madde C Gustafsson


Foto: Micke Gustafsson/Foto-MikeMin Lilla Jolex köptes som ettåring på Östersunds unghästauktion där han var den dyraste hästen som såldes. Han kördes in på Wången under tiden jag gick FKT. Han premade som tvååring på Solvalla. Han hade inga problem att komma ner till premietider men sen var det stopp. Han visades på unghästutställning där han blev 3:a i klassen med 76 p. Som treåring följde han med upp till Wången igen där Wiktor Kylin-Blom kämpade vidare med honom. Han är så kort i kroppen att han inte får plats med sitt steg och springer och slår sig på bakhovarna vilket gjorde att han travade väldigt illa som treåring.

Han lyckades kvala som treåring och skulle starta men jobbet innan blev han plötsligt halt. På kliniken konstaterade de kotsenbensfraktur. Den var inte lika illa som Lillens och gick att operera. Operationen följdes av konvalecentträning i ett år. Ett år efter skadan kvalade han igen. I sitt andra lopp blev han två som sedan följdes av två andraplatser till. Bara det var ett stort framsteg då han för ett år sedan knappt kunde springa under 2 minuter.

I juli i år lyckades han ta sin första seger och gick 1.30! Helt otroligt. Eftersom han är väldigt seg i loppen brukar Ulf Ohlsson köra honom åt mig då ett proffs mer sällan får böter för drivning än en amatör, det ska inte vara så men så fungerar det i verkligheten. Han har fungerat bra när Ulf har kört så vi har fortsatt så. Jolex främsta styrka är hans otroliga startsnabbhet. Ofta kan han ta ledningen inom 200 meter från både 20 och 40 meters tillägg. Väl i ledningen ska han gå samma tempo hela vägen då han inte är speedig tillslut utan mera stark.

Jolex är otroligt snäll och har gått som lektionshäst på Wången med nybörjarelever och på studenten i våras gick han i par med Malin och drog.Snart hemfärdIdag var det skapligt varmt. Siktar på att det går att rida montéprovlopp i eftermiddag. Åker hem i eftermiddag hemma inatt halv 1 måste ta vägen över uppsala det är hopplöst att åka Östersund-Borlänge.Spicy

Körde Spicy idag, idag gick det att köra henne på det bettlösa huvudlaget. Det är konstigt att hon kan vara så lugn ibland och helt knäpp ibland. Någonting måste ha hänt.


Hästarna får stå ut med mycket =)

Hade dubbellektion med ettorna i djurkunskap. Fick hjälp av Gunilla så jag kunde dela upp klassen vilket är bra när man ska vara i stallet. De som var kvar i klassrummet fick jobba själva medan jag och Gunnila hjälpte eleverna i stallet. Uppgiften idag var att sätta ut lappar på hästarna med deras olika delar. Skolans hästar är så tåliga och snälla, inte alla hästar skulle acceptera att man satte lappar precis överallt. En givande lektion tror jag att de tyckte.
Imorgon är hästguiderna i Nordhallen på studiebesök så då har jag planeringstid på morgonen, ska lägga upp en planering för Häskö de ville lära sig köra ponny. Kul att jag får ha lite mer lektioner med ponnyerna.Snart lärarmöteSitter och väntar på att det ska bli lärarmöte. Sedan väntar dubbellektion med ettorna i djurkunskap. Fick min ansökan om fortbildning tillstyrkt nu hoppas jag bara jag får en av platserna, skulle vara så kul ett plus är självklart att det är Globen på kvällen. Så dyrt det kommer att bli bäst att spara pengar nu för man handlar alltid!I väntan på House

Snart är det House... Bara en massa dravel på tv innan. Kan det aldrig vara något bra på TV så här dags?? Spicy gick i alla fall bra idag var lugn och fin. Pratade med pappa han, Micke och Fidde var på väg på hockey i Leksand, det saknar jag lite faktiskt. Lillen hade varit fin i intervallerna idag men kanske lite för lugn för att vara han. Luringen tuffar på i 3 min tempo men han går iaf intervaller. Ska hem i helgen och ta tag i gangstern Ztar se om vi kan komma lite längre den här gången innan han lägger sig ner. Pratade med Carro Sjösten på MSN saknar henne så!! `    
Caroline säger:
kram på dig så länge! saknar dig, bästa blågul! <3
Kom upp och hälsa på nu!!

Idag 19:00 | Ishockey - Allsvenskan - Herr
2 - 1
(1-0, 1-1, x-x)
8.59 1-0 9. J. Hägglund (22. M. Persson, 3. O. Ekman-Larsson)
12.13 1-1 13. M. Green (44. N. Hardt, 24. T. Larsson)
19.14 2-1 10. P. Prestberg (20. M. Weinstock, 3. O. Ekman-Larsson)
Arena: Ejendals Arena
Domare: Ulf Rådbjer
Assisterande domare: Daniel Winge, Robin Hallgren
Skott: 36-22 (16-13, 20-9, x-x)
Utvisningar: LIF: 4x2 min, MIF: 6x2 min

3:e perioden har precis startat


Supertrött

Förstår inte varför jag är så fruktansvärt seg. Har jobbat med massa papperjobb hela eftermiddagen, ska gå hem om 20 min... Måste kila ner och kopiera lite först bara.

Måste ha varit trött igår för när jag kom hem på lunchen så låg glasspaketet i kylen... hur hamnade det där???
Ett tips lägg inte glassen i kylen det blir inge bra!

Laddar inför Måndag! Stockholm med Elin på Alexander Rybak!! Längtar!


src="http://www.eurovisionary.com/files/images/Alexander%20Rybak%20-%20Fairytales.preview.jpg" alt="" />
Rybaks skivomslag! Älskar skivan!!tisdag morgon...

Idag var det bara kallt, det blir så hårt i backen innan det kommer snö. Det är hopplöst att ha körlektion som första lektion på morgonen. Det blir bara skritt några veckor framöver. Ettorna fick klara sig själva i dag med storhästarna medan jag körde med två ponnyer som behövde röra på sig. Tösen skötte sig ganska bra idag.

I eftermiddag blir det en sådan där dag då jag måste ta tag i allt pappersarbete. Prov till hästguiderna, förbereda dubbel lektion för ettorna, fixa kompletteringsuppgifter och slutligen bestämma inriktning på x-jobbet.

Ska köra Spicy i eftermiddag, få se om hon har lugnat ner sig lite nu när hon har blivit riden istället. Affe kom med i båda loppen på Solvalla i helgen http://www.ifokus.se/ShowUserFile.aspx?BinaryId=822695ae-2b90-4139-aa46-c4f3ef1b9230 det ena loppet ser faktiskt riktigt bra ut men han har svårt att vinna. Kanske kan vi få avsluta säsongen med en seger.

Det mest otippade den här veckan var väl att Svärdan skaffat Facebook.... Eller vad säger vi???Vill åxå åka bort

Brukar vara inne och läsa min kompis Sara´s blogg vi har känt varandra sedan lekis men efter 9an gick vi skilda vägar i livet. Hon bor nu i Österrike med sin pojkvän. Hon är grymt duktig på att designa bloggar och att fota. Jag riktigt känner hur underbart det är där nere när jag ser alla bilder. Tänker på de gånger jag har varit i österrike, tyskland och italien och längtar tillbaka.

Den 15 okt åker en av mina bästa kompisar Elin till Frankrike för att stanna där i minst 1,5 år. Frankrike, Paris, Groisbois är helt underbart jag vill så gärna åka dit igen. Ska försöka åka ner under Prix d´Amerique nästa år. Alla åker, ett gäng av mina elever är där nu på sin praktik. Tänker på Pär som inte ville åka, jag hade mer än gärna bytt med honom

Foto:Elin VinbladÄr vi redo för utgången i Svanstedts rättegång


(travnet.se måndag 12 okt 2009 15:11)


Årets viktigaste datum för svensk travsport?

Förmodligen den 25 november. Klockan 09.00. Då inleds nämligen rättegången, i Lidköpings Tingsrätt, mot Åke Svanstedt, Glenn H Persson och Carl-Johan Jepson.

Efter det kan svensk travsport stå inför sin svåraste förtroendekris någonsin. Sporten kan smutsas ner till den grad att fläckarna aldrig går ur.

Rättegången är planerad att hållas datumen 25-26 november, 30 november och 1 december. Därefter kan förhoppningsvis hela Travsverige få svar på om Åke Svanstedts träningsmetoder är kompatibla med svensk lagstiftning (Svanstedt är åtalad för anstiftan till djurplågeri alternativt främjande av djurplågeri).

Den som troligen riskerar värsta straffet är Glenn H Persson – som dessutom står åtalad för övergrepp i rättssak efter att ha blivit beskylld för att hota vittnen.

Med tanke på de vittnesuppgifter som framkommit i Travronden och den mängd av vittnen som polisens förundersökning tydligen lyckats få fram ser det inte bra ut för Svanstedt, Jepson och Persson.

En riktig röra det där....


konferenskörning

Under eftermiddagen hade vi konferenskörning med ett stort företag ifrån Stockholm. Ponnykörning i körhallen, ettorna hade ställt iordning en bana som de skulle köra för att sedan tävla på. Kul tyckte de, sedan fick de en kortguidning runt Wången då många aldrig hade varit här tidigare.


Spår 1 med Lillen i lopp 5 på Gävle på fredag! Ett hårt lopp. Robert hävdar att ingen kan svara Rönningholms Juan men jag ska göra ett försök för min häst har trots allt aldrig förlorat från ledningen.

Jag och Elin försöker komma fram till vilken version av x-jobb vi ska göra, inte det lättaste alla gånger.


Jourmorgon


Wången en tidig jourmorgon i oktober...Agillity avslutning

I söndags var det dags för agillity avslutning. Tias hade ju glänst lite hela tiden genom kursen så mest imponerande var att Niki skötte sig så bra som hon gjorde.

Affe startade på Eskilstuna med Jessica Gustafsson han var 4:a i första loppet och först utan pengar i andra loppet. Han gick bra.


Jessica och Affe i sommras
Foto: www.foto-mike.com


Ponnytrav på Bergsåker

Idag skickade jag Daniel med 5 ettor till Bergsåker för att starta ponnyer. Imponerade mest gjorde Ragge som mer än fördubblade sina insprugna pengar när han blev trea med Therese Lindeborg på det nya rekordet 2.31! Röder tog en 5:e plats med Viktor Lyck. Övriga hästar stod hårt inne i loppen och gjorde bra lopp med gdk tider men det räckte inte till placering.

Själv var jag i Åre på agillitykurs med mina två russlar Tias & Niki. Det var en nybörjarkurs med 8 deltagare. Mina hundar passar perfekt för detta då de är små, smidiga och snabba. Det är upp till bevis för dem imorgon när det är avslutningstävling!

Spicy fungerade ok i ridhuset idag. Mycket lugnare under sadel än framför vagn även om hon är sur som en citron när man använder skänklarna!Montétest med gym 2

Hade montélektion med Gym 2 idag. Det är intressant att se när de inser hur sjukt jobbigt det är. Bara för att man har ridit vanligt i flera år innebär det inte att man orkar det är helt andra muskler. Blev riktigt taggad på att rida själv igen. Det är kul synd att jag inte har någon egen montéhäst att rida.

Grattis till den gamle Wångeneleven Rickard Skoglund och hans bror Robert som tog en snygg seger med familjeägda Vildvitter igår på Solvalla

Håller tummarna för Jolex som startar i lopp 2 på Gävle idag!


19.00
Jolex slutade oplacerad efter ett bra lopp. Ulf sa att han hade tappat formen så nu blir det vintervila. Han har tävlat bra sedan i maj så det är kanske inte så konstigt.

Grattis åxå till Elin och Pysen som bara har en 1:a kvar till Championat i Spår!Veckans häst v 41

Min Lilla Dajm
*2003*
e: Saje
u: Korlill
ue: Korulv

Starter: 37 1-1-2 65 950 kr
32,1k 32.4m 32,4am

Ägare: Stall Mini-Stars & F:a Foto-Mike
Tränare: Madde C Gustafsson


Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike

Om Lillen var en slump så var väl Dajm något liknande han med. Eftersom Blågul var klapphingst och kastrerades blev jag erbjuden Dajm M. som han hette då till ett rabatterat pris. Då jag redan hade ett kallblod till som hette Brimer var jag tvungen att ge bort honom först innan jag kunde köpa Dajm. Dajmen kördes in på Wången av min kompis Elin Vinblad som gick här då. Sedan åkte vi upp och hämtade honom under hösten. Samtidigt som vi hämtade honom passade jag på att vinna mitt första lopp, nämligen uttagning till Lärlings SM.

Dajmen stod i Stockholm på Sköldnora Kungsgård där jag jobbade. Redan som 1-åring gick han som tomtehäst för barnen på gården vid jul med facklor och tomtebloss. Som tvååring premade han på Solvalla och kvalade på Romme. Dajm visades på unghästutställningen och blev Best in Show med sina 80p!

Som treåring hade han stora förväntningar på sig eftersom han var bror med den talangfulle Min Lilla Blågul. det visade dock sig att Dajm hade det betydligt svårare än sin bror. Han ville oftast mer än vad han klarade av och galopperade bort mycket pengar som treåring. Han lyckades kvala in till Kriteriet på Dannero, där jag som yngsta kusk och enda tjej körde honom själv i finalen. Tyvärr var han inte helt fräsch utan slutade oplacerad.


Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike

Han har dragits med skadeproblem under hela sin karriär. Han vill så otroligt mycket men benen hinner inte med så därför slutar det oftast i galopp. Det finns otroliga farter i honom så när han lyckas hålla ihop aktionen så går det undan. Jag väntar fortfarande på att det ska lossna för honom för som flera proffskuskar sagt när de kört honom så finns det kapacitet i honom när vi får travet att stämma.

Jag hoppas fortfarande att vi ska hitta rätt. Nästa steg är nog att han blir valack om det inte blir någon förändring. Så han blir den hästen han en gång spåddes att bli.Tårta och KG Holgersson

Efter lärarmötet idag blev det tårta för personalen då våran VD fyldde år!Sedan var det dags för en föreläsning i aulan av KG Holgersson.
http://www.youtube.com/watch?v=cgSA6UT04Xc

Han berättade gladeligen om alla sina tankar kring balansering, träning och utrustning. När han som den förste att köra sina hästar med lång check och barfota skrattade många. Nu för tiden vet vi effekten av detta, tänk bara Torvald Palema som barfota utan check vinner allt! Han poängterade hur viktigt det var att träna efter hästens puls. Låt den aldrig gå under 100 mellan jobben då måste ni värma igen. Han förespråkade att hästarna ska skos utan tåkappa och skorna ska endast läggas ut minimalt, hoven får ändå den rörelsefrihet den behöver. Alla Jörgen Westholms unghästar kördes in på vanliga smala arbetsbett med löpande bettringar. Vanliga travbett var enligt honom helt fel konstruerade. Men med rätt bett behövde aldrig tungband användas. Han har en enorm erfarenhet och delade gärna av sig av den.

 Körning i snöstorm

Efter en hemmaeftermiddag skulle jag köra Spicy igår. Bara för att jag väntade med att köra så blev det såklart snöstorm! Men det gick relativt bra och vi kom hem samtidigt igen. På kvällen blev det House.


Från travronden.se 6 okt
Ikväll dyker en minst sagt annorlunda startande häst upp i nolloppet på Axevalla. Tolvårige hingsten Phantom Westline debuterar där!
- Att hästen kommer till start är en ren bonus, det är så roligt att komma iväg hemifrån med Phantom, skrattar amatörtränaren Eva Svensson.

43-åriga Eva arrenderar en gård på Orust, strax norr om Stenungsund. Där föddes Phantom Westline för tolv år sedan, och där har han levt sedan dess. Ända sedan 1999 har han stått på amatörlicensierade Evas träningslista.

Så har hästen tränats i tio år innan han får debutera lär han väl vara duktigt stenklar ikväll?!

- Ja, det kan man förstås tro, men så är det naturligtvis inte. Phantom Westline har tillbringat sitt liv som gårdshäst, ridhäst, sällskapshäst. Faktum är att han inte varit för sulky speciellt många gånger ens nu inför sin debut, han är mest bara riden, dels av mig, dels av ett par tjejer som är med mig i stallet, berättar Eva Svensson.

Gift Box-sonen, med Shatter Way J:r som morfar, Phantom Westline är dessutom fortfarande hingst, vilken man förstås också kan höja på ögonbrynen för.

- Ja, men han är så snäll, glad och trevlig så det är inga problem. Visst, nu tycker han det är väldigt spännande att komma hemifrån, där han numera desssutom är ensam häst på gården, så jag kan lova att han både kommer att höras och synas när vi lastar av honom på Axevallas stallbacke...men han vill bara tala om att han finns, Phantom är hur snäll som helst.

Eva Svensson försökte kvala in Phantom Westline 1992, när han var fem år, men det gick inte.

- Han var lite besvärlig där en period, och sedan fick det vara med att fortsätta träna honom för start. I våras fick jag emellertid ett infall att kanske försöka med honom en gång till, och nu är vi där! Kvalet klarade han galant på 1.19,4, och från och med nu är vad han och jag får vara med om på travbanorna bara bonus, det är min egen lilla solskenshistoria. Vi har inga direkta förhoppningar eller mål, det får bli vad det blir de här knappa tre månaderna hästen har kvar att få tävla innan han faller för åldersstrecket, avslutar Åby-licensierade Eva Svensson.

Vissa ger aldrig upp


En skrittur i skogen

Kallt men fint väder var det imorse. Hade körning med ettorna nu på morgonen. Stenhårt i skogen så det fick bli en skrittur till Pärlavik. Lugnt och sansat dock tyckte Jas att det gick för långsamt han ville hellre skritta på. Strax lunch och Hem till gården. Måste kolla upp om jag har någon lektion i eftermiddag annars får det bli pluggtid!


Eftermiddagslektion

Haft eftermiddagslektion med hästguiderna. Hästar och nödsituationer gick bra! Ska kila hem tänkte ta en filmeftermiddag A Cinderella Story (Chad Michael Murray, i like!). Seg efter att kört bil hela dagen igår. Slapp åka in till biblioteket också, tack Jennifer!


Min Lilla Dajm
Foto: Micke Gustafsson/Foto-MikeSnö idag igen

Tittade ut genom fönstret och såklart ska det snöa igen! Nu är verkligen vintern påväg! Spicy kom inte med i Östersund så vi får sikta på den 16e istället. Treorna är borta på praktik, mycket tomt istället har hästguiderna och hov kommit tillbaka. Planerar för lektionen i eftermiddag hälso-och sjukvård. Anmält ponnyerna inför helgen håller tummarna för att det blir bra lopp!


Jämtlands Sanity

Tabellen:

Nygammal ledare
i RIX-allsvenskan

(travnet.se söndag 4 okt 2009 19:14)

Efter dagens seger för RIX-hästen Sanity så har RIX-allsvenskan fått en nygammal ledare.

Stall Jämtland och Malin Löfgren har nu återtagit förstaplatsen och ståtar med imponerande sex segrar på nio starter och 99 poäng i tabellen.

En knapp månad kvarstår av tävlingen som avslutas den 1 novmeber.

Sanity delägs av flera anställda på Wången


Utställning x2

Regn, regn och åter regn en utmärkt dag för unghästutställning utomhus! På Gävletravet skulle årets Best in Show koras. Själv visade jag Min Lilla Luring som blev utsedd till Bästa 1-åring med 79 p. I BIS finalen slutade han 2a efter den tvååriga hingsten Sosen! Väl visad, med bra kritik är ändå en bra dag.Elin hade mera tur än jag då Nikis utställning var innomhus. Det var en domare som hade ett underligt sätt att dömma. En 2a med kanonkritik blev resultatet. Helt ok men med den kritiken borde det ha varit en 1a!

En biltur upp till Östersund med Oskar avslutade dagen. Strax innan Östersund låg det faktiskt snö på marken!
Dags att sova inför en ny vecka!


XOXO


Stallet hemma

Körde Ztar igår. det är lite halvt knepigt att köra när hästen lägger sig ner varje halvmeter. allting hamnar liksom på sned. Någon som har något förslag? Tvättat och fixat i stallet med alla tävlingssaker åxå inför kommande starter. Jolex på torsdag på Gävle!


Hemma en sväng

Vart är hemma egentligen? Jag flyttar runt så mycket att jag kallar allt för hemma. Jag har lätt för att anpassa mig och trivs var jag än är. Dock har jag några favoritställen bla. Visby, helt underbart på sommaren och Groisbois i Frankrike.
Nu är jag i alla fall hemma en sväng i Borlänge över helgen. Ska visa Luring på utställning på söndag. Niki ska ställas i Sundsvall samma dag!

Oskar körde jobb med Spicy idag. Hon såg mycket lugnare ut med hela selkammaren på sig!

XOXO


Seg dag idag

Blev sent inatt. Har haft tvåorna hela dagen i foderstatsberäkning. Städat hela lägenheten, åker hem imorgon. Såg att det ska bli snö på söndag. Bäst att sätta på vinterdäcken i helgen.

Första dagen som alla hästar ska vara vaccinerade
Pressmeddelandet lyder som följer:

"Från och med i dag den 1 oktober måste alla hästar som anmäls till start inneha en giltig vaccination mot hästinfluensan A2. Glädjande nog verkar övergången till ett obligatorium ha gått riktigt bra.
- Av alla de hästar som startanmäldes i dag saknade endast en handfull per bana registrerade vaccinationer, berättar STC:s sportchef Per Wetterholm.

Dagsfärska siffror visar att över 13 500, alltså drygt 70 procent, av de knappt 19 000 hästar i tävlingsbar ålder som finns i A- eller B-träning innehar en giltig vaccination.
- Vi har följt registreringen av vaccinationer och har haft reservplaner ifall det skulle bli aktuellt att behöva skjuta fram obligatoriet. Men redan på ett tidigt stadium såg vi
att det inte skulle bli nödvändigt. Allt har gått enligt förväntan, säger Stig Hägglund, veterinär på STC.
- Genom kravet kan vi nu skydda travsporten mot allvarliga A2-utbrott där vi tvingas isolera stallar och flytta tävlingar. Tränarna har också insett vikten av det här och vi har hela tiden kunnat se att andelen vaccinerade hästar i loppen ökat, berättar Per Wetterholm.

Trettio procent av hästarna i tävlingsbar ålder saknar dock ännu en registrerad vaccination.
- De som fortfarande inte har vaccinerat sina tävlingshästar bör göra det så snart som möjligt. På förekommen anledning vill vi också påminna om att det är tränaren som har ansvaret för att kontrollera att hästens vaccination registreras i
Sportsystemet, nämner Stig Hägglund."

De som har ett användarkonto på travsport.se kan själva enkelt kontrollera vaccinationsstatusen för hästarna på sin träningslista. Annars går det även att vända sig till sin hemmabana eller till STC:s kundtjänst (08-627 21 20) för hjälp.

Totalt antal vaccinerade hästar (två år och äldre).
Hästar i A- och B-träning - 18.913
Antal med giltig vaccination - 13.559

Startanmälningar 1 oktober 2009
Anmälda hästar - 601
Antal anmälda hästar utan giltig vaccination - 22

Ganska skapligt ändå.


Bollnäs ToR under eftermiddagen

Bestämde mig lite hastigt för att åka till Bollnäs under onsdagskvällen. Jag och Marika skyndade oss iväg för att storma in på stallbacken 1 minut innan jag skulle värma Blågul. Det var bara att snabbt byta om och upp i sulkyn för att hålla i allt vad jag kunde i fyra varv. Det kändes direkt att han var mycket smidigare än vad han brukar vara. Barfota runt om, spår 7 bakom bilen och Ulf Ohlsson i sulkyn var förutsättningarna. Efter en tung inledning i tredjespår i 25-fart kom han slutligen fram i dödens. Första varvet gick 1,26! Han höll bra till en andra plats på nytt rekord 1,28,0! Helt klart nöjd med honom!

Efter loppet var det bara att hoppa in i bilen igen och efter ett kort stopp på Max bar det av mot Wången igen. Minusgrader och regn under dagen gjorde att det var rejält halt på vägen. 01.45 var vi framme igen. Sedan var det bara att sova några timmar innan det var dags för jobb igen!

XOXO


döhovar och ettor

Under onsdagen var det dags för ettorna att inviga skalpellerna och dissekera lite döhovar. Något som brukar mötas med skräckblandad förtjusning för att sedan övergå till att de flesta eleverna ser ut som om de aldrig gjort annat än att slaktat djur. Äckligt kan en utomstående tycka men så otroligt nyttigt och lärorikt. Foderstatsberäkning med treorna på eftermiddagen de är riktigt ambitiösa så här veckan innan praktiken.

RSS 2.0