Tåget rullar iväg för Leksand

Leksand dundrade på direkt från start och det tog ett tag innan Södertälje hann förtå vad som drabbat dem. Matchen innehöll många bra lägen och skott från båda lagen men målvakterna gjorde ett jättejobb. Leksand släppte igenom södertälje spelarna för lätt och de kom flera gånger fria mot Jocke Eriksson. 2-2 efter full tid kändes som ett rättvist resultat och när södertälje drog på sig en utvisning i sudden så blev trycket från leksand för hårt.

Leksand tar två oerhört viktiga poäng hemma mot Södertälje där Pelle Prestberg blir matchhjälte när han dundrar in 3-2 i spel 4-mot-3 i förlängningen.

Leksands målskyttar: Oliver Ekman-Larsson, Jens Bergenström, Pelle Prestberg

Det var två taggade lag som spelade på Ejendals Arenas is denna kväll. Det vittnar verkligen skotten om. Totalt 43-42 i Leksands favör där målvakterna spelade stor roll.

Lagen följdes åt hela matchen. Leksand tog ledningen i första perioden genom Oliver Ekman-Larsson men SSK kvitterade innan periodvilan genom Patrick Yetman.

I andra perioden lyckades Jens Bergenström turligt få in 2-1 efter en sargstuds men SSK gav sig inte och fick 2-2 bara två minuter senare genom backen Pierre Hedin.

Sista perioden blev mållös och matchen gick till förlängning där Pelle Prestberg avgjorde efter 2.25 då gamle Leksandsspelaren Jiri Bicek satt på botbänken då han fått två minuters utvisning för hakning.

Två oerhört viktiga poäng som gör att tre lag står inom en poäng. Rögle på Elitserieplats på fjorton poäng, Leksand på tretton och AIK på lika poäng fast med sämre målskillnad.