Rättvik exteriörkurs

I morse hade ettorna besök av en från kommunal som informerade om vilka krav de kan ställa när de jobbar och liknande frågor. Efter ett kort klassråd fick de till uppgift att gå ut i stallarna och undersöka vilka olika preparat som fanns där och sedan ta reda på om det fanns någon karenstid utskriven. Det fanns en hel del och många preparat som det var karens på som eleverna inte visste om tex aloe vera. Hela klassen var på plats idag vilket är mycket ovanligt men kul och det var en riktigt bra stämning också.

Efter lunch tog jag med halva klassen till travet för lite körning. Då Hogan har varit lite dålig hade vi för få ponnyer så Gurra fick rycka in istället. Måste ha sett roligt ut då Gurra som är ett 10-årigt varmblod vägrade gå först så istället fick lilla extra ta täten och sedan Gurra efter. Det var en rolig tur i skogen och alla var på bra humör vilket gjorde att det gick väldigt fort i stallet sedan också. Vi avslutade dagen med glass då vi firade Dajms seger.

Hem en vända och äta innan det var dags att åka till stallet igen och fixa hästarna inför kvällens exteriörkurs. Jag skulle visa quetty, med var även catrin-tuva, therese-granis och malin-hilma. Kursen började med teori i körhuset där Anders Järneroth från ASVT gick igenom hästens exteriör. Sedan var det dags för hästarna. Efter en gemensam genomgång på Hilma så delades de in i grupper som bedömde varsin häst. Quetty skötte sig bra men blev lite rastlös emellanåt. Avslutade med att gå igenom varje häst och höra vad grupperna kommit fram till. Det verkade vara en uppskattad kurs och det var bra att några elever tagit chansen att komma dit.




Quetty som fått lite prickar på sig för att visa brytningen i knäet

Kommentarer

    Kommentera gärna hos mig..
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0