Invigning Globen

Så var det äntligen dags för årets Hästshow att dra igång. Långt ifrån utsålt men en hel del människor var på plats för att se en otrolig häst show. Pegasus invigde showen som vanligt. I år var temat magi och det inleddes med en saga om en trollkarl som kunde förvandla sig och rida på en drake. Det var riddare, Shire hästar, islandshästar, shettisar, fjordingar och mycket mera.


Jean Marc Imbert

Sedan följde en stjärnstafett med några av stjärnorna från stjärnornashoppning och några av världens bästa hoppryttare. Först ut var Jenny Velvet på Queen, Peder Fredricson ska byta av i halvtid… Men tyvärr är inte Queen helt med på noterna och vägrar ut sig… Jenny är inte den som deppar. Men tanke på att detta är Queens tävlingsdebut är det stort att hon tog sig över de första hindren!

Nästa startande är Mia Coldheart och John Whitaker på Black Buster. Efter en dramatisk dag med Bingo (Globenveteranen nr1) som blev sparkad i hagen och inte kunde starta fick Lena blixtkalla in Buster. Mia har aldrig ridit honom tidigare och John har ju några år på nacken sedan sin ponnytid… Men båda ryttarna höll nerverna på plats (Mia) och gjorde ett snabbt och smidigt byte. Buster fann sig snabbt i situationen och levererade dubbelnolla!

Nästa ekipage var storfavoriterna Musse och Malin (Bayard) som båda var taggade till tusen. Men som en äkta tävlingsmänniska Musse är satsade han allt och då gick det tyvärr lite fort i svängen. Musse gjorde en ytterst ofrivillig avsittning. Men friskt vågat hälften vunnet heter det väl och inför söndagen har både Musse och Gary snackat ihop sig ytterligare…

Caroline af Ugglas red sin egen häst Chess och den här banan är inga problem för Caroline som tränar och tävlar regelbundet på sin häst. Tillsammans med Jessica Kürten gjorde de en riktigt snabb dubbelnolla!

Sist ut var Anders Östman och Angelica Augustsson på fina Daily. Anders rider tryggt, snyggt och bra och lotsar Daily förbi jubel, svampdekorationer och andra farligheter. De gör ett snabbt byte, Angelica rider bra men får tyvärr ett par nedslag.


Carolines och Jessicas snabba tid leder till en seger!
Text och bild hämtad från Stjärnornas hoppning blogg

Sedan var det en hoppklass följd av fransmannen Jean Marc Imbert fantastiska nummer med sin häst Yellow. Helt otroligt hur han kommunicerar med sin häst som utför dressyrrörelser helt fritt bara på kommando. Sedan följer ytterligare en hoppklass innan det är dags för nästa fransman, Lorenzo! Med sina 12 hästar framför han ett fantastiskt nummer. Hela showen avslutas med det traditionella julavslutningen med tomtar, prickiga hästar, tolkning och julgranar. Då var denna helg invigd.

Showen slutade 23.30 sedan var det bara att sätta sig i bilen och köra till Borlänge igen. Kom hem kl 03.00 då var det bara att hinna sova några timmar innan det var dags för stallet.

Kommentarer

    Kommentera gärna hos mig..
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0