Gala Show

Man tröttnar aldrig på att se invigningen i globen. De enormt stora Shirehästarna som dundrar fram i galopp på arenan. Eller de söta shettisarna där nästan alltid någon ryttare trillar av. Eller när Jean Marc Imbert lotsar Yellow runt arenan med kommandon som man inte förstår hur hästen kan höra genom jublet. Totalt oberörd av all uppståndelse står Yellow och gäspar mitt inne på arenan. Man måste se det för att förstå hur det är möjligt! Kolla in showen på SVTplay!


Linda Heed hade toppform i Globen och vann tidshoppningen på lördagen. Iochmed den vinsten kunde hon ta med sig en splitterny bil hem. Hennes andra bil i karriären. Det var en överlycklig Linda som fick provköra bilen inne på arenan. Linda Heed som även tog hem förstaplatsen i H&M Leading Rider och fick ett något orginellt zebratäcke från H & M.

Det var  även uppvärmningsklass i fyrspannskörning som avgjorde startordningen inför morgondagens drabbning. Här vann Boyd Exell från Australien, två av hans hästar i spannet var riktiga veteraner 20 & 23 år gamla! Thomas Eriksson slutade trea och siktar på revansch på söndagen.

Lorenzo, Lorenzo... Att rida en häst kan vara nog så tufft fråga bara stjärnorna i stjärnornas hoppning men att stå på två hästar medans de dessutom hoppar över hinder i full galopp. Lägg där till 10 hästar till som går på led och lyder minsta vink så förstår ni att detta är fantastiskt. Han inte bara står där han hoppar själv över hinder byter hästar fram och tillbaka och står bak och fram på hästarna i galopp. De vet precis sin plats i ledet och gör volter, temposkiftningar och mycket annat alltin i grupp med en enorm precision med tanke på att alla 12 hästarna är helt lösa. Det roligaste att se var att trots att de var sådan otrolig disiplin på hästarna så var de fortafarande lekfulla och busiga. Det var inte alltid de gjorde som de skulle speciellt två gråa busfrön passade på att göra lite egna konster när Lorenzo inte kollade.





Efter julavslutningen så begav jag mig till Bromma då jag skulle övernatta i Mikes lägenhet de få timmar av sömn som det blev innan det var dags att åka till Globen igen.

Kommentarer

    Kommentera gärna hos mig..
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0