Faxy först till Premiechansningen

Faxy von Celeber
Foto: Privat

Einar Celeber är storebror till Faxy von Celeber (bilden) som blev den första hästen att anmälas till Premiechansningen. Därmed har kretsen kring det i dag ettåriga stoet chansen till dubbla prispengarna i Kriteriet, Oaks, Derbyt och Derbystoet.

Premiechansningen är en nyhet för de svenska varmblod som fyller två år vid nyår (det vill säga hästar födda 2010). I stället för att låta hästen gå premielopp kan ägaren välja att chansa. En häst som är anmäld till Premiechansningen får nämligen dubbla prispengarna om den skulle bli prisplacerad i Svenskt Trav-Kriterium, Svenskt Trav-Oaks, Svenskt Travderby eller Derbystoet. Även uppfödaren får dubbelt så hög uppfödarpremie i de loppen i så fall.

Nyheten släpptes dagarna för jul och redan har den första skriftliga anmälan hunnit landa hos Svensk Travsports kundtjänst. Först av alla blev stoet Faxy von Celeber (e. Order By Fax – Judy Tim).

– Om prispengarna är de samma som 2011 så får ägaren 3 200 000 kronor för en derbyseger om hästen är anmäld till Premiechansningen, säger Svensk Travsports sportchef Per Wetterholm och fortsätter:

– Uppfödarmedlen blir i så fall 640 000 kronor för samma häst.

Per avslöjar att det faktiskt kan komma att handla om ännu mer pengar.

– Vi vill hjälpa arrangörsbanorna att ytterligare höja prispengarna i Kriteriet, Oaks, Derbyt och Derbystoet så det kan kanske bli tal om ännu större prischeckar, hoppas Per Wetterholm.

Vill du utmana Faxy von Celeber i de största årgångsloppen, och tjäna dubbla prispengarna där? Anmäl din häst till Premiechansningen.

Läs mer om Premiechansningen.

Malin Axroth
malin.axroth@travsport.se


Kommentarer

    Kommentera gärna hos mig..
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0