Matiné

Eftermiddags matinén är familjens föreställning och enligt mig den roligaste föreställningen på hela helgen. Ivigningsnummret var detsamma under alla dagarna. Sedan följde ett uppskattat inslag, Ryttaragillityn med hopplaget mot dressyrlaget. Här hade ridstjärnorna bytt ut sina hästar och hade nu istället med sig sina hundar i varierande storlek. Även lydnaden var mycket varierad men många skratt bjöds det på. Vinnande ur striden gick dressyrlaget med Kristian von Krusenstierna i täten.


Malin Baryard-Jonsson

Islandshästarna har sin givna plats under showen. Så även i år. Ett maffigt nummer med mycket fart och fläkt. Tomtebloss på benen gav det hela en extra touch. Lorenzo körde en lite annan show än resten av helgen och efter att ha sett hur 12 hästar lösa på arenan beteer sig precis som vilken häst som helst, rullar, springer och slåss på en sekund rada upp sig på led när Lorenzo kommer in på arenan kan man inte annat än bli imponerad.


Torneamentum riddarsällskapet från Gotland tillhör väl nästan inventarierna på Globen bjöd på en bejublad show där ondskans riddare utmanade samtliga riddare på en duell man mot man och slog ut samtliga innan han tillslut fick se sig besegrad av Den Magiska Kraftens riddare. Mitt favoritinslag under alla år har alltid varit shettisgaloppen. Som liten drömde jag om att få vara med och rida i loppet. Full fart hela vägen är givet.

Thomas Eriksson Sveriges bästa fyrspannskusk fick en utmaning. Anton Lundströms mötte Tomas Eriksson i en fyrspannsduell av det något mer ovanliga slaget. Tomas startade med fyra stora hästar. Anton, han startade med fyra shetlandsponnyer. Denna gången vann Thomas. Revansch nästa år för Anton!


I ett Internationellt nummer speciellt för barn med Jean Marc Imbert på något utöver det vanliga eller vad sägs om att hans häst Yellow kommer inåkande stående på en bil. Även hans lilla hund fick vara med på ett hörn.





Kommentarer

    Kommentera gärna hos mig..
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0