STJÄRNFIASKOT

NY FÖRLUST Maharajah fortsätter att svika och förbrylla trav-Sverige. På Örebrotravet galopperade han – och var långt efter vinnande Quarcio du Chene i mål. NY FÖRLUST Maharajah fortsätter att svika och förbrylla trav-Sverige. På Örebrotravet galopperade han – och var långt efter vinnande Quarcio du Chene i mål. Foto: ATG-LIVE/ALN

Här förlorar Maharajah – igen.

Nu har stjärnan varit segerlös i över sju månader.

Efter V75-loppet var kusken Örjan Kihlström kritisk och bekymrad.

– Han ska kunna bättre, det är inte som det ska, sa Kihlström.

Återigen förlorade Maharajah som jättefavorit. Landets stora snackhäst galopperade i V75-3 på Örebrotravet och försvann direkt från segerdiskussionerna. Stefan Hultmans fixstjärna hittade rätt gångart efter ett tag och med varvet kvar till mål testade kusken Örjan Kihlström i tredjespår. Till en början avancerade Maharajah fort men över upploppet var det sega ben och sexåringen fick nöja sig med ett femtepris. Hästen var långt efter vinnaren Quarcio du Chene som vann knappt men säkert från ledningen före en ettrigt spurtande Clear Sign som var nära att storskrälla.

Nu har Maharajah startade som jättefavorit sex gånger i rad på V75 – utan att vinna. Senaste segern tog ”Marre" i Umeå den 30 april och efter loppet var både kusken och tränaren bekymrade över situationen.

– Han har svårt att öppna för tillfället. Jag provade lite i dag, men det gick inte. Han ska kunna öppna i de där farterna, det har han gjort tidigare. Det blir helt omöjligt då han hamnar sist, men han ska kunna bättre och vara närmare i mål. Han är inte riktigt som han ska, sa Örjan Kihlström efter loppet.

”Ett stort frågetecken”

Om en och en halv månad avgörs världens tuffaste travlopp, Prix d'Amerique, på Vincennes travbana i Paris och nu börjar det bli knappt med tid för Hultman att få sin häst i toppform till loppet.

– Det är inte roligt. I dag hade man förväntat sig att han skulle gett dem en strid om segern. Han värmde bra och banan är lika dålig för alla andra, så jag vill inte skylla på något. Han såg fin ut när han avancerade på långsidan men han ska hålla bättre. Helt klart hade han en dålig dag. Det var överraskande att han skulle ha en sämre dag. Vi har krav på honom, och det ska vi och detta är ett stort frågetecken. Nu får vi åka hem och fundera och gå igenom hästen, sa Stefan Hultman.

Minimedia
Patrik Fernlund

Kommentarer

    Kommentera gärna hos mig..
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0