Jim Frick i olycka

Frick medvetslös
efter otäck olycka

Skriv ut denna sida

(travnet.se onsdag 10 mar 2010 19:50)

En allvarlig olycka på Solvalla inträffade just, kort innan mål i kvällens femte lopp var olyckan framme.

Ca 19:50
Jim Frick som körde favoriten Only Lavec slungades ur sulkyn och ligger medvetslös på banan. Ambulanspersonal är på plats.

Jim Frick ligger, cirka 20 minuter efter loppet, fortfarande kvar på banan. Dom första rapporterna säger att Frick andas, men att han inte är vid medvetandet. Tre ambulanser är på plats.

ca 20:10
20 minuter efter den inträffade händelsen så låg Frick fortfarande kvar på banan.

Strax därefter hade man fixerat Jim Frick på bår och han transporteras till sjukhus. Enligt rapporterna så ska han andas stabilt och för egen maskin.

20:30
Solvallas VD Tore Fyrand rapporterar att man ännu inte har händelseförloppet klart för sig och måldomarnämnden tar beslut om den fortsatta tävlingsdagen.

21:05
Per Skoglund rapporterar att man ännu inte fått någon ytterligare rapport om läget för Jim Frick.

Olyckan på Solvalla:

Slungades i marken och
landade på huvudet

Skriv ut denna sida

(travnet.se onsdag 10 mar 2010 20:27)

Jim Frick kastas ur sulkyn.
Foto: Martin Langels, ALN
För bara några veckor sedan passerade Jim Frick 5.000 segrar, idag kan Solvallatränaren, med stor sannolikhet, ha kört sitt sista travlopp. Kvällens olycka på Solvalla var mycket, mycket otäck.

Det var i kvällens femte lopp som Jim Frick satt upp bakom egentränade favoriten Only Lavec, den fyraåriga Enjoy Lavec-dottern galopperade direkt från start. Frick kom sedan ikapp fältet dryga varvet från mål och placerade Only Lavec invändigt.








Foto: Martin Langels, ALN

Över upploppet styrde Jim Frick ut hästen och kort före mål gick Only Lavec i backen, Jim Frick slungades över Only Lavec och landade på ansiktet. Frick låg helt stilla i flera minuter, innan hjälp kom. Dropp sattes sedan in och tre ambulanser kom till undsättning för att hjälpas åt att få iväg Jim Frick till sjukhus.


Jim Frick var, på väg till sjukhus, fortfarande inte vid medvetande. Han andades dock för egen maskin och nu kan vi bara hålla alla tummar vi kan, för att det går bra för Jim Frick.
Jim blir liggande på marken.
Foto: Martin Langels, ALN

 

 

 

 

 

 

(travnet.se lördag 13 mar 2010 14:25)

Daniel Frick.
Foto: Martin Langels, ALN
Sedan den svåra olyckan på Solvalla i onsdags har dygnen hos Jim Fricks familj präglats av förtvivlan och oro. Nu har stämningen övergått i beslutsamhet.

- Vi utgår från att pappa vaknar och blir helt återställd. Därför gäller det nu att få struktur på verksamheten i träningsrörelsen, säger sonen Daniel Frick.

Daniel var, som ofta, på Solvalla i onsdags och blev ögonvittne till den svåra olyckan. Han var snabbt nere på banan för att vara vid pappa Jims sida. Daniel följde också med till Karolinska sjukhuset.

- Det var naturligtvis oerhört jobbigt att se olyckan och sen inse att pappa var illa däran när han låg på banan. Sen dess har det mesta varit kaotiskt. Men nu har vi i familjen samlat oss för att vara med och strukturera upp verksamheten, säger Daniel.

"Verksamheten skall rulla på"

Hela familjen, Jims hustru Åsa samt barnen Daniel och Camilla finns nu på gården Östuna i Knivsta. Efter de kaotiska första dygnen håller familjen på att planera den närmaste framtiden tillsammans med personalen.

- Vi har haft möte med personalen och också haft samtal med dom som har jobbat längst i stallet. Tillsammans är vi överens om hur verksamheten skall rulla på och, vi utgår från att Jim blir frisk och kommer tillbaka igen, säger Daniel.

Det innebär att rutiner fastställts för hur foderinköp, träning, transporter och anmälningar med mera skall gå till.

- Vi skall också att kontakta några kuskar som kommer att köra Jims hästar i loppen framöver, säger Daniel.

I mötet med personalen fick Jims familj information om hur det står till med stallets hästar.

- Det är många av hästarna som är på gång att starta, och då är det viktigt att vi har alla rutiner på plats, säger Daniel.

Engagemanget och stödet har varit oerhört stort

Sen olyckan i onsdags har många människor hört av sig på ett eller annat sätt. Engagemanget och stödet har varit oerhört stort.

- Vi känner en enorm värme och jag har fått telefonsamtal från människor som vi inte känner och som har berättat om olyckshändelser där personer legat medvetslösa väldigt länge och som sedan blivit helt återställda. Det är en tröst att höra sånt i den här situationen, säger Daniel.

Ska hålla kontakt via hemsidan

Samtidigt inser Daniel Frick att familjen inte klarar att svara på alla telefonsamtal. Därför kommer Jims Fricks hemsida att rapportera kontinuerligt om hur Jim mår och vad som händer i träningsverksamheten.

- Vi har skött vår hemsida ganska dåligt under lång tid men nu skall vi bättra oss. I det här läget är hemsidan ett bra sätt för oss att kommunicera med hästägarna och alla andra som vill veta hur det står till med Jim, säger Åsa Fick.

Adressen till Jims hemsida är: www.jimfrick.se.


Kommentarer

    Kommentera gärna hos mig..
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0