Tävling Dag 1

Det skulle inte börja fören kl 11.30 inne på Axevalla så en välförtjänt sovmorgon fick det bli och sedan hotellfrukost <3. Svärdan och några elever hade åkt ut till Svanstedts gård och kollat runt lite på morgonen.

Strax före 11 åkte vi in till banan och var nästan först på plats. Gymnasiet Uddetorp hade sin travutbildning inne på travet och hade ett riktigt fint och nybyggt stall.



Sedan var det dags för samling och info innan vi fick en guidad tur runt på stallbacken innan det var dags för lunch. Efter lunchen var det först idealtidskörningen. 1,28 skulle de köra och Maria som körde för Wången kom 5:a.

Sedan var det idealtidsridningen där de skulle rida 1.30. Natalie kom på en tredjeplats.

 

Knappt hade hästarna kommit tillbaka till stallet förens det var dags för fystest 1, löpning. Totalt skulle 1140 m avverkas uppdelat på 6 sträckor. Hur det gick? Överlägsna. Fredrik var bland det värsta jag sett i krafftsamlingen på två steg hade han tagit in det vi låg efter så Mickan kunde jogga sista sträckan.

 

Sista deltävlingen i fystestet var en slags problemlösarstafett. Lagen tävlade 4a och 4a så vi fick vänta nere i stallet på våran tur. Momenten var tex att hitta rätt utrustning, lasta balar och skruva sulkyhjul. Först imål men några fel gjorde att vi hamnade på en 6:e plats. Totalt 3:a i Fystestet.

Efter tävlingarna åkte vi till Uddetorps gymnasium och fick en rundtur på anläggningen. Det fanns både rid, trav och trädgårdsinriktning där. Sedan serverades det middag på skolan och vi fick veta totalställningen så långt. Efter dag 1 låg Wången på 3:e plats. Lottningen till ponnyloppet gick som vi hoppades och den ponny vi ville ha Scott Junior fick vi!

Sedan bar det av hem för att sova....

Bilderna kommer från Jessica Gustafsson och Linda Olofsson

Kommentarer

    Kommentera gärna hos mig..
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0